Hogyan zajlik az egyetemi átjelentkezés és a kreditelismerés?
Idén júniusban fogom a 4. félévemet zárni, de nagyon szeretnék átjelentkezni egy másik egyetemre, ugyanerre a szakra. Sajnos a TO-n ezzel kapcsolatban nem hajlandóak segíteni, ezért nem tudom ennek a folyamatát. Osztott, Bsc egészségügyi képzésről van szó, ösztöndíjas hallgatóként. Ekkor (ha jól tudom) néhány tárgyamat el is tudnám fogadtatni.
B-tervként egyébként (mivel mindenféleképpen szeretném a mostani egyetemet itthagyni), mérlegeltem a kockázatot, hogy pótfelvételinél újra jelentkezem az általam áhított helyre (ugyanerre a szakra), de úgy tudom, hogy akkor ezt az eltöltött 2 évemet és a leendő évet önköltségesen tudom csak végezni (jól tudom?).

Szia :)
Én nem egészségügyi képzési területen tanulok, de szerintem tudok neked segíteni :)
Hozzánk agyon sokan úgy jönnek át másik egyetemről, hogy újra felvételiznek, és kredit akkreditációval/elismertetéssel elfogadtatják a már elvégzett kreditjeiket, így kb olyan, mintha nem történt volna semmi, leszámítva persze, hogy másik intézménybe járnak, de nem csúsznak, papíron pedig az új intézményben első évesnek számítanak.
A kreditelismertetésnek díja van, nálunk tárgyanként 1.000.- Gondolom, ez hasonló összeg körül mozog minden egyetemen.
Egyébként, mindenkinek 12 egyetemi félévet támogat az állam, feltéve persze, ha eléri az államilag támogatott ponthatárt, szóval ha újra eléred, akkor folytathatod államis képzésben ugyan úgy tovább. :) Azonban ha az általad is említett pótfelvételin hirdetnek meg helyeket a szakra és jelentkezel, akkor oda már tényleg csak ANK-s képzésre tudsz jelentkezni, így egy évet fizetned kell.
Remélem, tudtam segíteni, ha bármi más kérdésed van, akkor írj nyugodtan. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nagyon sokat segítettél vele! :)
Gondolom, ilyen területen tanulhatsz, ha ennyire jártas vagy benne (ha nem, akkor bocsánat, de tényleg jó, hogy ennyire sokat tudsz ebben a témában:)).
Akkor jól értelmeztem, hogy ha esetleg a pótfelvételire beadom a jelentkezésem, és felvételt nyerek, akkor megkezdhetem a tanulmányaimat fizetősön, de akkor el is fogadtathatom a tárgyaimat, ugye? Tehát akkor ugyanúgy lenne esélyem, hogy az alapból 4 éves képzést megcsináljam 4 év alatt, ha már kettőt teljesítettem (optimális esetben, ha nem csúszok tárggyal persze :D)?
Esetleg arról van valami információd, hogy ha a fenti összejönne, akkor nekem a jelenlegi egyetemen eltöltött 2 évet vissza kell fizetnem?
Tényleg köszönöm, hogy segítesz, sajnos a TO-n egyáltalán nem segítőkészek és nem tudok máshol erről informálódni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!