Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a GYK toplistájá...

Mit gondoltok a GYK toplistájáról?

Figyelt kérdés

jún. 23. 18:08
A kérdező szavazást indított:
A toplistában az élen lévők hasznos, kompetens válaszokat adnak, ezért vannak elöl a toplistában.
A toplistában a pontszámoknak nincs jelentősége, csak azt mutatja, ki mennyire aktív a GYK-n.
Nem tudom, nem érdekel a toplista, nem szoktam nézegetni.
Egyéb, kmommentben leírom:
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
6%
De, van jelentősége: mennyire aktív és népszerű.
jún. 23. 20:50
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Az induláskor nagyobb szerepe volt, amikor még értelmesen pontozták a válaszokat. Szerintem ma már senki nem nézi vagy maximum 1-2 ember.
jún. 24. 03:00
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Én már voltam 1. az Ünnepek kategóriában :D
jún. 24. 09:18
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
3: kérhetek autogramot, közös szelfit?
jún. 24. 12:01
 5/14 anonim ***** válasza:
48%

Persze, itt van az arcképem, fotoshoppold rá a szelfid!

[link]

jún. 24. 14:09
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Önkritikus celeb. Egy igazi unikum. Tankjú.
jún. 24. 14:11
 7/14 EgyTreff ***** válasza:

#2: "Az induláskor nagyobb szerepe volt, amikor még értelmesen pontozták a válaszokat"

Ha jól értelek, akkor azt deklarálod, hogy a listán szereplő nickekről gyakorlatilag semmiféle releváns ifót nem kapsz, akármennyi pontszám van a nevéhez társítva, nemde?

Ha kevés van, attól még lehet táéjkozott válaszadó, csak mondjuk egy idegen buborékban erős kisebbségben hosszan vitázott az amúgy szakszerűen megfogalmazott hasznos válaszaival. Egy fiktív példa: pl. a TV szerelőket utáló topic-ban hiába ad kompetens válaszokat a TV szerelésről valaki, mivel kisebbségben van, alig tud "hasznos válasz" jelölést kapni, vagy akár egy se lesz neki.

Az is nyilvánvaló, hogy ha így kevés pontja lesz a toplist-en, egy szint alá esve, akkor a GYK automatikusan kezdi kurtítani a fórumhasználati jogait. Nemde?

jún. 24. 16:05
 8/14 EgyTreff ***** válasza:

Sajnos itt nem szerepel az az opció, amire én igent nyomtam volna: Szerintetek a fórumozók többsége, de legalábbis meghatározó hányada (a frissen belépők esetén is) általános értelemben hasznos válaszadóként tekint a lista tetején lévőkön?

És még egy: Szerintetek a fórumozók többsége, de legalábbis meghatározó hányada (a frissen belépők esetén is) értékesebbnek tekinti a saját nyitott topikját, ha abban minél több sokpipás van?

jún. 24. 16:15
 9/14 EgyTreff ***** válasza:

A második opció nem mutatja azt, amit az ír. A tényleges átfogó jellegű aktivitást (és nem "pillanatnyit") az all-time toplista mutatná, de ha jól látom, ott nem behatárolható időtartomány, hogy mettől meddig...

Ergo, ez csak annyit mutat, hogy mennyi megjegyzést írt eddig összesen a figyelt nick. Ebből átlag-aktivitást lemérni így nem igazán lehet. Azt tudjuk, hogy mennyi megjegyzést írt összesen. Hosszú idő alatt néha alkalmanként egy-kettőt, vagy rövid idő alatt rengeteget? Nem tudható. Legalábbis gyors ránézés alapján - úgy vélem - nem.

jún. 24. 16:31
 10/14 anonim ***** válasza:
57%

> "Ha jól értelek, akkor azt deklarálod, hogy a listán szereplő nickekről gyakorlatilag semmiféle releváns ifót nem kapsz, akármennyi pontszám van a nevéhez társítva, nemde?"

Tekintve, hogy a nevek anonimizáltak, így a lista elején szereplő nickek 99%-ával életelemben nem találkoztam még, pedig hosszú ideje vagyok már tag. Egy részükkel igen, de szerintem időközben ők is elrejtették a nevüket, szóval fogalmunk sincs hol és miket írnak. Ilyen formában ez a lista nem mond semmit.

> "Egy fiktív példa: pl. a TV szerelőket utáló topic-ban hiába ad kompetens válaszokat a TV szerelésről valaki, mivel kisebbségben van, alig tud "hasznos válasz" jelölést kapni, vagy akár egy se lesz neki."

Pontosan így jártam az elektronikus készülékek témakörben. A közösség nagy része nem értette meg, hogy a TV képét lehet kalibrálni is, aminek tudományos alapja van, ezért inkább lepontoztak. Nem mintha érdekelne már, mert megszoktam, de ez is jól mutatja, hogy a toplistának ilyen formában nincs értelme, mert nem a valóságot mutatja.

> "Az is nyilvánvaló, hogy ha így kevés pontja lesz a toplist-en, egy szint alá esve, akkor a GYK automatikusan kezdi kurtítani a fórumhasználati jogait. Nemde?"

Az egészben ez a legnagyobb marhaság. Szabályszerű, hogy minél többet ír az ember, annál kevesebb lesz az összértékelése, így gyakorlatilag folyamatosan veszti el a fórumhasználati jogait. És tapasztalatból mondom, hogy ezt nem lehet visszahozni, mert túl sok felpontozásos kompenzáció kéne hozzá, amit a közösség nem ad meg.

Magyarul friss reggel indulhatsz 5*-al néhány hasznos válasz után, de ahogy egyre többet írsz, ez folyamatosan csökkenni fog idővel a becsúszó troll értékelések miatt, míg végül visszafordíthatatlanná nem válik.

Egy idő után végül maga az ember sem fektet már energiát bele, hogy hasznosakat írjon. Esetleg itt is hagyja az egész oldalt, ahogyan az sokszor megtörtént már az elmúlt 10+ év alatt.

Egy időben pl. olyan nagy nevek is válaszoltak itt, mint pl. Dávid Gyula (fizikus), meg voltak elismert gimnáziumi tanárok is a házi feladatok témakörben. Ma már tudtommal egyikük sem aktív, mert kiábrándultak a közösségből.

jún. 24. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi értelme van a Gyik toplistajanak, szazalekrendszerenek?

Elvegre ez nem verseny, mi ertelme ennek az egesznek? Az oldal funkcioja a kerdesek feltetele es megvalaszolasa?

Ránézett ma már valaki a saját toplistájára? Mit lát?

Kíváncsi vagyok, mert csak nézek nagyokat. Felfelé-lefelé nyilak nálatok hogy állnak? Nálam mindegyik kategória, amelyikhez hozzászóltam az elmúlt 30 napban, új felhasználót jelez. Telefonon nem látszik, de ezt itt le is írják. Átmeneti zavar a rendszerben?

GYEREKNEVEK toplistája budapesti kerületenként?

Mert mondjuk gyerek névadásban jobb lenne a gazdagok által lakott területeken érvényes trendeket követni, nem az országosat... mert oké, hogy bizonyos nevek vezetik a toplistát országos viszonylatban, de az ország átlagos adatait nem a menő emberek adják, hanem a tömeg prolik.

Nemrég azt hallottam, hogy a magyar a második legkáromkodósabb nyelv. Igaz ez?

Illetve, melyek a legkáromkodósabb nyelvek, hogy áll a "káromkodás toplistája"?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!