Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért olyan misztikus dolog a...

Miért olyan misztikus dolog a hajnal és a nap kelte?

Figyelt kérdés

Nép és mű dalok, versek....témája.

Amennyiben az a válasz,hogy egy új nap kezdete, vagyis valami új kezdete lehetőség, tiszta lap megértem. De...

Az emberek nagy része nem kedveli a korán kelést....

tegnap 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ki korán kel aranyat lel.."

Az az arany bizony a felkelő nap. Olyankor bele lehet nézni a napba.

ma 03:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Évezredek óta kitüntetett időszaknak számít a napkelte előtti időszak a keleti kultúrákban.

Indiában "brahma muhurta" a neve, napkelte előtt másfél órával kezdődik és napkelte előtt háromnegyed órával végződik.

Azt mondják, ez a meditációra leginkább alkalmas időszak.

Ilyenkor minden nagyon csendes és nyugodt, mintha minden valahogy leulepedett volna és megtalalta volna a helyét.

ma 07:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Talán jobban elválasztja a nap végét és a következő nap kezdetét mint az éjfél??(lagzik, bulik hajnalig tartanak) viszont vannak akik mennek már dolgozni,tehát nekik kezdet. A sötétség távozik, világosság elfoglalja a helyét.
ma 17:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Kicsit bővítve a kérdést, a hajnapnak van valamilyen testi lelki hatása??? Bár a magyar egészségügy olyan amilyen, sokan halnak meg hajnalban,legalábbis éjszaka élnek, hajnalban már nem.
ma 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:
A Napból jön minden az életünkhöz, ez elég nagy misztérium, ha belegondolsz. Mikor újra visszatér a nap elején és elmegy a nap végén, az mindkettő elég nagy váltás mindennek a felszínen. Mindennap.
ma 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Létezik vajon olyan irányzat, hogy misztikus realizmus?

Irodalomban vagy bárhol máshol? A mágikus realizmusban a valósághű elemeket mágikus dolgok egészítik ki. A misztikus realizmusban a miszticizmust kell akkor elvileg valósan ábrázolni.

Mit kezdjek ezzel?Nem érzem jól magam,ha nem mehetek dolgozni.😱Van valami misztikus dolog,hogy felgyorsíthassam a napokat?Várom a munkát.

A munkahelyemen jobban érzem magam,mivel ott van a partnerem is akivel együtt vagyunk és egyenlőre csak munkavégzési helyen találkszunk.Nem rég jöttünk össze,de most itt vannak az ünnepek és én depressziósan élem meg ha nem láthatom nagyon ragaszkodom hozzá.Annyira...

Valaki segítene, mi lehet a film címe?

2 fiatalról szól,egy fiú és egy lány barátságáról.Felfedeznek egy erdőben egy faházat az egyik fa tetején.Mindig oda mennek suli után.Egyszer összevesznek és a lány elindul a faházhoz de nem tud átugorni egy folyót és beleesik és meghal. Bocsi,csak ennyire...

Sellős film kalózokkal, mi lehetett a címe?

Elég régi film viszont fejben megvan az egész.20 vagyok talán 8 lehettem mikor láttam. KB arról szólt hogy egy csapat kalóz egy kincses szigetre vetődött és volt egy másik csapat is amiben gyerekek voltak. Találtak egy sellő lányt akit emberré változtatott. A sellő...

Milyen misztikus, mágikus témájú könyvet tudnátok ajánlani?

Olyan könyvet keresek, amiben a főszerepet a varázslás, a mágia és a misztikum kapja. Ha tudtok ilyet kérlek írjátok le nekem! :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!