Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hány katona védhette ezt a...

Hány katona védhette ezt a helyet?

Figyelt kérdés

mivel ez a várkastély alföldi sík területen volt, tudom hogy inkább a számottevő ketonai jelenlét nyújtott biztonságot mint maga az épület. ha mindent összevetünk külső, részeken, és épületeken belülit is, kb. hány katonának kellett itt lennie hogy a főúr biztonságban érezze magát? (vegyétek figyelembe hogy még a környéken is kellett legalább ugyanannyinak lebzselnie, a váltás)

https://www.youtube.com/watch?v=37chKK_h87Y

2014. máj. 6. 10:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztosan utána lehetne nézni a számoknak, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy ha minden oldalról támadnak, akkor a falak teljes hosszában szükséges a védelem. Ebből következik, hogy meg kell nézni, hányan férnek el a falak mentén, és némi tartalékot nem árt rászámolni.

Mindez addig érvényes, amíg nincsenek olyan eszközök, amivel egyszerűen felszámolják a fal egy részét (ágyú, robbanószer, stb.). Onnantól a külső túlerő dönti el.

2014. máj. 6. 11:08
 2/2 A kérdező kommentje:
igen, de inkább "békeidőben" gondoltam mennyi lehetett ez a szám, az állandó jelenlét. kaptam tippre olyat hogy ide kellett 500 ember de kicsit túlzásnak érzem hisz a királyt védték annyian kb a környezetében., nem egy vidéki tartományúr családját bár kitudja
2014. máj. 6. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!