Magyar filmek külföldieknek?
Egy külföldi ismerősöm megkért, hogy ajánljak neki magyar filmet/sorozatot. Valakinek van ötlete, melyiket lenne érdemes megmutatni? Vagy amihez van angol felirat? Eddig csak a Valami Amerika jutott eszembe..
Előre is köszönöm!
Leginkább régebbi klasszikusok jöhetnek szóba, mert sajnos az újkori magyar filmek 99%-a tragédia. Nem műfajilag, hanem az eredményt tekintve.
Ami újabb és még minősíthető a Valami Amerikán kívül, szerintem:
A miniszter félrelép
Kontroll
Bujtor filmjei úgy általában (főleg, ha szereti Bud Spencert), de oda is becsúszott pár ballépés.
Ha van még ezen kívül jobb, azt valószínűleg nem láttam. A rendszerváltás előttről bátrabban lehet szemezgetni. Ha rajzfilm is játszik, a magyar egész estéseket állítólag szeretni szokták a külföldiek. A Macskafogó és Vuk folytatását leszámítva szerintem mind mehet, de Jankoviccsal óvatosan, vitán felül remek rajzfilmeket csinál, de néha nehezen emészthető (Pl. Az ember tragédiája, Fehér ló fia).
Sorozatból szerintem a Vivát Benyovszky! szerintem elég jó lett.
Hogy felirattal hogy vannak ellátva, azt már nem tudom, nem épp nemzetközi piacra készültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!