Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A Varázsvilágban (Harry...

A Varázsvilágban (Harry Potter, Hogwarts Legacy, stb.) a Roxfort kastély gótikus stílusban épült?

Figyelt kérdés

márc. 16. 13:59
 1/6 RicsesHús ***** válasza:
100%
A filmben igen, de amikor a regényeket olvasom, akkor inkább román stílusban képzelem, az közelebb áll korban az alapításhoz (ezredforduló környéke)
márc. 16. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Én soserm tudtam megkülömböztetni ezeket a stílusokat... Meg harry Pottert sem olvastam... Lehet, ha elolvasom, meg tudom különböztetni a stílusokat???
márc. 16. 17:12
 3/6 Metionin ***** válasza:
100%
A filmes igen, a könyv alapján viszont tök másképp képzeltem el.
márc. 16. 21:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig egy kevert stílusú épületet képzeltem el. A sok magas torony miatt kézenfekvő a gótika, de mivel a varázslókat nem feltétlenül köti statika meg a fizika, még kevésbé az éppen uralkodó mugli építészeti stílus, nagyjából bármilyen lehet.
márc. 18. 14:17
 5/6 anonim válasza:
100%

Filmben gótikus, bár néhol román, de többnyire gótika.

nekem a könyvek olvasása közben egy vegyes stílusú épület (van benne gótika, román) de nekem néhány terem (pl: nagyterem, könyvtár stb:) úgy van a fejemben mintha romantikus/reneszánsz lenne. Ez persze nonsense mivel sokkal korábban építették, de így képzeltem el.

ápr. 3. 23:15
 6/6 anonim ***** válasza:
De a regényben a roxfort építői nem a gót korszakban éltek, hanem ezer évvel ezelőtt. :O
jún. 6. 07:54

További kérdések:

Mitől függ, az acrylfesték milyen gyorsan szárad és hogy lehet befolyásolni?

Már több éve festek acryllal, de még nem tudtam rájönni, miért van, hogy néha alig szárad, akár egy nap is beletelik, mire nem maszatol, máskor meg egyből megköt, nem lehet rendesen eldolgozni, mert már száraznak tűnik. Ennek mi oka lehet - ugyanott festek minden...

Akril festék száradás?

Akrillal festek elég sokat, mostanában azonban elöjött egy probléma: a festék rettentö gyorsan szárad, nem tudom rendesen eldolgozni a szineket, gondolom, a meleg miatt. A kérdés, mit tudnék tenni, hogy tudom lassítani a folyamatot? Köszönöm a segítséget

Hol tudnék napló naplót vásárolni?

Egy olyan naplót szeretnék vásárolni, ami valóban hajaz egy napló kinézetére. Tehát sima lapokkal, sok oldallal, kemény vagy puha borítóval, mindenféle cicoma nélkül. Rengeteg weboldalt végignéztem, de csak amolyan díszített, csicsás naplók vannak. Hol tudnék a fentebb...

Verset értékelésre, véleményezésre hol érdemes megosztani? poem.hu? Még amatőr fázisban vagyok, pusztán "intuícióból" írok, technika nélkül. Ilyenkor...

Nyilván nekem is cél lenne, hogy minél több emberhez eljusson, de egyenlőre nem az egóm istápolását, dicséreteket várnék. ~30 évesen érettnek tartom magam ahhoz, hogy nem abban reménykedek /-főként-/, hogy valakinek tetszen és az áradozzon. Viszont azt a lehetőséget...

Hol tudnék a leggyorsabban eladni rajzot?

Már mióta pröbálkozom sehol se találok vevőket fbkon is hirdetem,meg szinte mindenhol de senki se veszi. 8ezer forintért szoktam rajzolni,de még így se veszik.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!