Mitől komolyzene a komolyzene és miért jelentősebb, mint mondjuk a popzene?
Illetve, hogyan hívják azt a stílust, mikor valaki keveri az elemeket???
Például ez az előadó.
https://www.youtube.com/watch?v=XNoshU1EgZE
00:13-tól bejön valami fogalmam sincs milyen hangszer, de általában komolyzenékben szoktam hallani.
Szal ilyenekre gondolok konkrétan:D
Bocs, hogy nem tudom normálisan megfogalmazni a gondolataim, de totál laikus vagyok.
Szerinted ez komoly zene?
Azt hiszem, nem teljesen egységes a megfogalmazás, ezért azt írom, amit én (is) gondolok róla.
A komolyzene művészet. Nem lazításra, hanem gondolkodásra, önművelésre hívja el a hallgatót. Ebből adódóan nem csak klasszikus, hanem kortárs mű is lehet komolyzene. Bár szépségénél fogva akár kikapcsolódásra is használható, nem ez az elsődleges rendeltetése.
A popzene (pop, popular, könnyűzene) elsősorban a szórakoztatásért van, és noha lehet művészi színvonalú is, mégsem a művészet nyelvén megszólaló stílusirányzat.
Amit linkeltél, az inkább zenei illusztráció. A Need for Speed: The Run játékhoz készült hangulatfokozónak. Az ilyen jellegű zenék adott esetben működhetnek önállóan is (fülbemászó dallam és/vagy ritmus), bár gyanítom ezt leginkább az hallgatja szívesen, aki ismeri a játékot, és közben felidézi a játékélmény pillanatait.
4 elég baj lenne ha a zenének az lenne s célja hogy gondolkodásra hívjon
Már 500 évvel ezelőtt is amikor sok darab íródott, akkor is a kikapcsolódás volt a cél…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!