Háború és békét ajánlanátok elolvasásra?
Van, aki azt mondja, hogy nehéz mű. Az nem zavar, ha hosszú, olvastam már több olyan könyvet is, ami több ezer oldalas. Nem zavart, mert érdekes volt és izgalmas.
Eddig egy könyvvel fürödtem be, a Karamazov testvérekkel. Nagyon nehéz olvasni.
Aki olvasta már a Háború és békét és a Karamzovokat is, megírná, hogy hasonlítanak-e egymásra olvasási nehézségben?
Igen, hiszen azért írták :)
De egyetértek az előttem szólóval. Én talán följebb tenném azt a +16 korhatárt, nem mintha "olyan" dolog lenne benne, hanem azért mert ismerem a 16 éves korosztályt :) De ha te már túl vagy a Karamazov testvéreken, akkor korosztálytól függetlenül nekiállhatsz, mert annál egy könnyebb műről van szó.
Bőven túl vagyok a 16-on :)
Csak nem szeretnék még egy olyan könyvet olvasni, mint a Karmazov testvérek :)
Egyébként olvastam már Dosztojevszkijtől, pl. Bűn és bűnhődés az egyik kedvenc könyvem. Azt egyáltalán nem találtam nehéznek.
Egyébként Tolsztojtól is olvastam már. Kedvencem az Anna Karenina. Teljesen jól olvasható, semmi nehézség nincs benne.
Nem is tudom megfogalmazni, hogy mitől nehéz a Karamazov, de már legalább száz könyvet elolvastam és ilyennek még nem találtam. Talán még a Szigeti veszedelem volt ilyen számomra, bár akkor még fiatal voltam, lehet, hogy az volt a gond. Egyszerűen nem lehet veled haladni. És egyáltalán nem úgy van megírva, hogy érdekeljen, hogy mi fog történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!