Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek Magyarország ki...

Szerintetek Magyarország ki fog lépni a NATO-bol? Vagy ki fogják rúgni? Ha igen az oroszokkal és kínával lennénk?

Figyelt kérdés
szept. 24. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog kilepni es nem fogják kirugni
szept. 24. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Soha senkit nem rúgtak még ki belőle.
szept. 24. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Most már nem csak az EU-ból lépünk ki, de a NATO-ból is? Jövő héten meg az ENSZ-ből pattanunk meg, ugye? :D
szept. 24. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
3-as hát remélem nem :d
szept. 24. 20:39
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Egyszer majd lehet, de ez jelenleg nem aktuális.


Franciaország mér kilépett egyszer a NATO-ból és Németországban a Baloldal, Zöldek részéről is van most ilyen törekvés.


Oroszország és főleg Kína messze van.


Magyarország inkább valamilyen új közép-európai, európai védelmi együttműködéshez kapcsolódna vagy független, semleges lenne, mint például Ausztria, Finnország.

szept. 24. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
5-ös ha független lenne nem lenne valami jó. Nem lenne semmi védelem. És nem vagyunk a legerősebbek.
szept. 24. 21:41
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

"ha független lenne nem lenne valami jó. Nem lenne semmi védelem."


Ezért ezt mérlegelni kell majd, mekkora veszély fenyegeti az országot, készülhet-e támadásra valamelyik szomszédos ország vagy Oroszország ellenünk. Észtország, a balti államok érthetően nagyon fontosnak érzik a NATO-t és például a szomszédos Románia is csak így, amerikai támogatással tudná megszerezni Moldovát.

A NATO elsősorban az USA globális hegemóniájának politikai, katonai támaszaként szolgál, nem védelmi szövetségként. Az utóbbi évtizedekben (az előző hidegháborút is beleértve) soha nem vívott háborút a NATO szövetség védelmi célból, inkább az amerikai külpolitikát, intervenciókat szolgálta a világban (Bosznia, Szerbia, Afganisztán, Szomália, Líbia).

szept. 24. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Semmilyen realitása nincs annak, hogy a belátható jövőben kilépünk a NATO-ból.

2. Oroszország és Kína egyáltalán nem szövetséges.

szept. 24. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Így van de ha készülne esetleg szomszédos ország tamadasra ellenünk nem hiszem hogy segítenének nekünk (ha nem lennénk NATO tagország)
szept. 24. 22:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A NATO szervezetét három ok miatt hozták létre, talán ezek az okok nem egyforma súllyal estek latba, de jelen voltak a szervezet alapításakor.

1, Megfékezni a német blokkot, beleértve Ausztriát, Magyarországot, meg akik a két világháborúban a Központi Hatalmak, illetve a Tengely tagjai voltak. Azért a két világháború nagy súllyal esett latba a NATO alapításakor, ma már távolabb vagyunk tőle, de akkoriban még frissek voltak az emlékek.

2, A kétpólusúvá vált világban kialakuló hidegháború, amely a Szovjetunió és az USA között zajlott, megkívánta a szövetségek megalakulását a NATO vs Varsói szerződés katonai szövetségek létrejöttével.

3, Általánosságban is Európa állandó háborúk színtere volt a történelemben, aminek véget kellett vetni, mert roppant ajánlatossá vált a világégések után és tágabb értelemben a világbéke kialakulásához is vezethet, amely azonban más nemzetközi szervezetek, például az ENSZ megerősödésének is függvénye.

Természetesen a második világháború volt szövetségeseinek az angolszász alapítók a legerősebb tagjai, de Németország és a franciák felvétele is jelzi, hogy valóban komoly védelmi céllal alakult meg, de lényegében a régi Közös Piac, illetve a mostani Európai Unió katonai szervezete, amely főképpen azokat a tagjait védi, akik szükségét érezték a gazdasági közösségen túl katonai szövetségbe is tömörülni, vagyis aligha tesznek ki bennünket belőle, talán még akkor sem, ha esetleg az EU felbomlik, vagy abból kilépünk - amire nincs jelenleg törekvés -, mert egyúttal felügyeletet is gyakorolhatnak a tagokra, elsimítva az esetleges kialakuló ellentéteket, megszüntetve, illetve alaposan lecsökkentve európai országok közötti háború kitörésének a lehetőségét, továbbá más országokkal, szövetségekkel szemben is, így a mi érdekünk is, hogy tagjai lehessünk, de ehhez ajánlatos támogatni a legerősebb tagok, pl. az USA külpolitikáját.

szept. 25. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!