Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ön szerint a NATO be fog...

Ön szerint a NATO be fog vonulni hivatalosan is Ukrajnába, ha előbb utóbb az ukrán hadsereg kimerül?

Figyelt kérdés
A hivatalosant úgy értem, hogy nem csak fegyvert és kiképzőket tanácsadókat meg zsoldosokat küldenek hanem a saját hadseregeiket gépesített gyalogsággal, tüzérséggel, légierővel.

márc. 11. 23:57
A kérdező szavazást indított:
Igen, be fognak avatkozni.
Nem, nem fognak.
41 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Macron nagyot mondó kijelentései ellenére a nyugat nem kockáztatják meg egy közvetlen konfliktust a NATO és Oroszország között. Akkor már annak is több értelme lenne ha a NATO országok hadseregiből önkéntes alapon zsoldosok mennének. Hivatalosan felmondanának a hadseregnél hogy Ukrajnába menjenek harcolni (legalábbis papíron), a hadifelszerelésüket meg utánuk lehetne küldeni Ukrajnába katonai segélycsomag támogatás jogcímen.
márc. 12. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
34%
Előbb vagy utóbb igen. Egyébként a NATO több tagországa most is hadviselő félnek minősül.
márc. 12. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem nem. Ha mégis, akkor az már a 3.vh. lesz, aminek nem lesz győztese, csak vesztesei.
márc. 12. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Nincs szükség hivatalosan bevonulni. A NATO szemszögéből ami stratégiailag fontos, hogy maradjon egy ütköző zóna Ukrajnában és véletlenül se kerüljön egy Orosz báb kormány hatalomra.


Ehhez elég “csak” annyi, amit Macron is mondott, hogy ha megközelítik Kijevet vagy Odessát, akkor katonákat küldenek. Ez a legvalószínübb forgatókönyv és itt sok másik ország is beszállna.


De ezeknek a katonáknak nem kellene harcolniuk (lentebb kifejtem), csak pl Kijevtől 50km-re egy erős védvonalat hoznának létre a szárazföldön és a légteret is a védvonalon belül teljesen lezárnánk.


Harcolniuk pedig azért nem kellene, mert ez az Oroszoknak győzelem lenne, hiszen Kijevig eljutva hatalmas területeket szereznének + mondogathatják a szokásosat, hogy ők csak az Orosz emberek miatt vonultak be és sikeresen vissza is szerezték a többségében Oroszok lakta területeket, na meg még egy jó nagy extrát is.


Egy Kijev méretű várost még akkor is brutálisan nehéz lenne bevenni és kegyetlen sok áldozattal járna, ha csak a kimerült Ukránok védenék. Valószínüleg ha eljutnának oda, csak szimplán körbe vennék és minden légi meg szárazföldi ellátmánytól elzárnák a várost és muszáj lenne megadniuk magukat.


Viszont ha ott vannak NATO országokból is egységek, akkor ténylegesen ostrom alá kellene venni a várost, mert nem lenne se légi se szárazföldi előny, hanem egyenlő szinten lennének Ukrajna területén belül. Tehát friss katonák ellen kellene egy várost úgy bevenni, hogy semmibe nincs fölényük. Amúgy is nehezebb támadni, mint védekezni (mármint jóval több áldozattal jár), de ilyen esetben ez katasztrofális Orosz veszteségeket okozna, mert egyszerűen egy nagyobb városban kegyetlen dolog harcolni.


Tehát semmi értelme nem lenne az Oroszoknak Kijevnél beljebb menni, nekik ez győzelem lenne.

márc. 12. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 PMC Wagner ***** válasza:
#1 ez működik most is
márc. 12. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
Rém egyszerű,előbb utóbb a Kreml indít egy hasonló kérdést ami így fog szólni:Kedves berlini/párizsi/brüsszeli állampolgárok!Szeretnék-e önök,hogy Oroszország elküldjön néhány rakátát az önök csodás városába?Nos eddig fog tartani a f@szméregetés...mert azt még az elmebeteg Macron se fogja vállalni,hogy Párizst bombázzák,hogy ő puncsolhasson az ukránoknak
márc. 12. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Igen, Nyugat Ukrajnaba bevonulnak es Kijevet is NATO kontingens fogja védeni.A nagy kérdés Odessza..
márc. 12. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
SZERINTEM a NATO úgy nincs jelen Ukrajnában, mint ahogyan az orosz katonai fellépést "Különleges katonai művelet" névre keresztelték - háború helyett.
márc. 13. 03:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!