Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Hadsereg, hadvezetés

A kérdés

Miért kell emelni a hadi költségekre szánt pénzeket, miért emelkedtek meg a fegyvereladások, világháború készül?

Merkel távozásra készül, rengeteg fiatal férfi szállta meg Európát és egy migránskaraván halad Usa felé. Aranyrudakat vásárolt még Magyarország is. Usa rakétákat telepít Románia és nemsokára Lengyelország területére, ami összeugrasztja a Nato-t Oroszországgal. Kína elsőszámú szuperhatalommá válik és nem kötik a kezét a hidegháborús szerződések.

Az olaj ami sokáig csak dollárért cserélhetett gazdát, háttérbe szorulhat az elektromos járművek miatt....Keress kérdéseket hasonló témákban: világ, politika, háború

 2018. nov. 9. 02:57  Privát üzenet  

A válaszok

Hány napja nézed a híradót?

Ugye nem régóta?

Mert ezek tök általános hírek.A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2018. nov. 9. 04:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
NATO előírás, és az új amerikai vezetés egyre inább számonkéri ezt a tagállamoktól. Szerintem semmiféle világháború ettől nem lesz, de: "Ha békét akarsz, készülj a háborúra!"

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2018. nov. 9. 05:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem lesz háború. A keleti blokk gazdasága teljesen el volt különülve a nyugati oldaltól, mégsem mentek el odáig soha, hogy nyíltan összecsapjanak, mert az letörölte volna az emberiséget a Föld színéről.

Most meg ott tartunk, hogy a világgazdaság annyira összefonódott, hogy a hadüzenetek elküldése után rögtön beroppannának a legnagyobb gazdaságok, még az atomfegyvereket sem kellene kilőni.

A hadiköltségeket pedig elrettentésül emelik meg. Ahogy látom, az oroszok nagyon vissza akarják állítani a Szovjetunió dicsőségét és megint belekezdtek abba az ostoba fegyverkezési versenybe a NATO ellen, amit még bőven annyi esélyük sincs megnyerni, mint a 80-as években volt.A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2018. nov. 9. 05:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Valójában már azóta teljesíteni kellene azt a NATO elvárást, hogy az éves nemzeti terméknek a 2%-t hadi célú kiadásokra költse az ország, amióta beléptünk a NATO-ba. Tehát ez nem új elvárás, csak lévén eddig az USA amúgy is rengeteget költött a hadseregére és mellette kis porszemek a hozzánk hasonló országot, így a kutya nem kérte számon. Azonban ez nagy hiányokat kalmozott fel az amerikaiaknak, hiszen bár a NATO egy hasonló közös fenntartású szervezet, mint az EU, a "tagdíjat" mégis aránytalanul nagy részben ők fizették meg benne. Mintha az EU tagdíjaknak csak a harmadát fizetnénk ahhoz képest ami a csatlakozási szerződésekben vállalt kötelezettségünk és most szólt volna Németország, hogy legyünk szívesek 5 év alatt felemelni a befizetésünket fokozatosan arra a szintre, amit 20 éve tartanunk kellene.

Szóval ez nem különleges elvárás valami különleges helyzet miatt, hanem csak eddig a NATO tagállamok jó része nem teljesítette, pedig kellett volna, és most az amerikai elnök rájuk szólt, hogy csinálják végre.

A "hadi költségre szánt pénzek" azonban nem azt jelentik, hogy abból fegyvereket vásárolunk. Abban benne van a hadsereg napi működtetése is, a katonáink fizetése is. Tehát ha a szerződéses katonaság létszámát kicsit emeljük és magasabb fizetét kapnak, jobb körülményeket biztosítunk a munkájukhoz, jobb felszereléseket, eszközöket vásárolunk számukra, többet foglalkozunk a kiber-hadviseléssel és többet költünk ilyen irányú képzésekre, felszerelésekre, kiépül egy jobb kommunikációs háttér, erősebb határvédelem és javul pl. a hadsereg szállításra alkalmas eszköztára, akkor azzal is teljesítjük ezt a NATO elvárást. A helikopterek, szállító járművel, számítástechnikai eszközök stb. pedig béke időben is segítheti az országot. Ma semmi gond nincs akkor azzal, hogy olyan katonáink vannak akiknek magas a szakértelmük és elég jól keresnek.A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2018. nov. 9. 06:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Készülni készül de nem is baj, legalább agyonvágják már a tetű NATO -t.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 2018. nov. 9. 07:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az MH annyira le lett építve, hogy már a Vatikánnak több működő harckocsija és nagyobb légiereje van.

A NATO feltétele a GDP 2%. Ennyi.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2018. nov. 9. 10:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha az USA nem lép be az I. világháborúba, az hogy alakult volna?
Ha olyan rossz, gyötrelmes és halálos volt az I. -II. világháború, akkor az emberek/katonák miért nem menekültek el?
A harmadik világháború szerintetek mikor, és hogyan fog kitörni?
Egy esetleges harmadik világháború esetén, nem lenne jobb ha megszűnnének Európában a nemzetek, és létrejönne egy Európai Egyesült Államok?
Milyen hadműveletek folytak Baranyában a II. világháború idején. Esetleg valaki tud javasolni valamilyen weboldalt vagy valamit, ahol van ezekről valami leírás?
Miért nem vette észre senki időben Európában, hogy Hitler új világháborúra készül? Miért nem távolították el időben a hatalomból?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Hadsereg, hadvezetés rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!