Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem követi józan ésszel...

Miért nem követi józan ésszel lengyel barátunk külpolitikai elvét Orbán Viktor Magyarországa? Lengyelország évtizedek óta az orosz inváziós támadás ellen készül a térségben és lám bekövetkezett...

Figyelt kérdés

2022. márc. 1. 07:14
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

1956. eseményeiből tán nem tanult Orbán?

Lengyelországban kormány és ellenzék mind évtizedek óta fejleszti a haderőt egy orosz támadás veszélye miatt.

Megpróbált a lengyel szövetségesünk egy V4-eknél nagyobb szövetségi rendszert létrehozni az orosz energiafüggőség elkerülésére amit Magyarország állandóan vétózott...

Orbán külpolitikája megbukott! ?

2022. márc. 1. 07:17
 2/19 anonim ***** válasza:
38%
Fagyoskodni akarsz télen?
2022. márc. 1. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
19%
Mert semmi nem utal rá hogy Oroszország Magyarországot meg akarná támadni. Vagyis józan ésszel felesleges lenne egy nem létező fenyegetés ellen erőforrásokat pazarolni.
2022. márc. 1. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
92%

Lengyelországban élek 10 éve, itt dolgozok és van egy lengyel feleségem és lengyel családom is mellé, ráadásúl volt szerencsém, úgy keresztül-kasul bejárni is az országot, igy engedtessék, hogy belepofázzak ebbe!


Azért, mert a lengyelek rühellik a ruszkikat. Ők nem felejtették el a történelmet, mint mi. Eddig is ez volt az egyetlen feszkó a két ország közt, eddig se nézték jó szemmel a putyini dörgölőzést.

2022. márc. 1. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
3-as, fél évvel ezelőtt mindenki kiröhögte az Ukránokat, amikor attól paráztak, hogy a ruzskik meg akarják támadni őket... ugyanennyire komolytalannak tartotta őket!
2022. márc. 1. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
72%
2-es, felejtsd el a ruszki gázt, ennek vége és innentől nyugatellenes lesz, aki ezzel takaródzik és védi ezt a vérontást!
2022. márc. 1. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
30%
5 És természetesen az ukránok ártatlanok Putyin meg csak úgy hobbiként támadta meg őket,mesélj még kérlek.
2022. márc. 1. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
67%

3: korábban Ukrajnára is ezt mondták, hogy dehogy fogja Ukrajnát megtámadni Putyin, ez elképzelhetetlen


A szovjetek alatt minket és a többi országot azért is tartottak megszállva, mert a kelet-európai síkság felől Oroszország egyébként védtelen, nincsenek olyan természetes akadályok, amik egy támadó hadseregnek az útjában lennének, ezért kellettek nekik ütközőállamok, amik köztük és Európa többi része között vannak.


Ennek a visszaépítését kezdte el Ukrajnával Putyin. Ha ezt meglépheti ellenállás nélkül, akkor folytatja majd a többi országgal.

2022. márc. 1. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

2-es látod ha nem csak belevakkantanál a kérdés után, hanem olvasnál is...


Megpróbált a lengyel szövetségesünk egy V4-eknél nagyobb szövetségi rendszert létrehozni az orosz energiafüggőség elkerülésére amit Magyarország állandóan vétózott...

2022. márc. 1. 07:26
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Oroszországnak mindig is két nagyon jelentős geopolitikai problémával kellett szembenéznie. Az első, hogy nyugati irányból nincsenek olyan természetes határai, amelyek védenék egy jelentős európai invázió ellen. Oroszország európai felének nagy része a Kelet-európai-síkságon terül el, amely valójában egészen Franciaországig tart. Franciaországtól az Urálig tehát egy olyan sík vidékről van szó, amelyen belül csak a folyók jelentenek természetes határokat, de ezek korántsem olyan jól védhető képződmények, mint a magashegységek. Oroszországnak tehát ahhoz, hogy jól védhető határai legyenek, a Kárpátokig és a Balkáni-hegységig kellene előrenyomulnia, a Kelet-európai-síkságon pedig legalább Lengyelországig, ahol a Balti-tenger és a Kárpátok között a síkság mintegy 500 kilométernyire keskenyedik."


[link]

2022. márc. 1. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!