Az elhibázott Brüsszeli politika miatt gyengül ennyire az euró?
Nem. És Bástya elvtársat sem akarja senki megölni.
Cáfolj vagy hallgass.
Akkor cáfolom.
Hülyeséget írsz. A magyar forintot az idő a büdös életben nem hozza helyre.
Legfeljebb elfejlejtjük, hogy volt egy időszak amikor 300 forint alatt volt az árfolyam, aztán azt is, hogy volt amikor 400 alatt volt.
A sok aranyhal pedig megesküszik, hogy mindíg is 400 forint fölött volt az árfolyam.
Nem is a forint árfolyamára gondoltam... Hanem arra, hogy a bérek hozzánőnek idővel...
Oké, hülyén fogalmaztam, nézd el. Nyílván ingyen is dolgoztatnának a multik, ha tehetnék, de az nem életszerű, hogy hosszútávon a felkapott budapesti étterem fele annyit kérjen el a nyugati turistától, mint a pozsonyi. Meg a Kolozsvári informatikus kétszer annyit keressen, mint a budapesti, meg a Wizz air magyar utaskísérője fele annyit kapjon, mint a külföldi kollégája. Ezt szerintem te is érzed, hogy egy rövid távú kilengés, amit a gazdaság gyorsan kompenzál... Nem fog Európa keleti (szegényebb) régiójának a közepén egy fele annyiért dolgozó 10 milliós lyuk maradni. Euró alapú a gazdasági környezet, s ennek közel sincs akkora jelentősége hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!