Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem mulatságos az, hogy Joe...

Nem mulatságos az, hogy Joe Bident cikizi az oroszbarát média, mert szerintük cselekvőképtelen, miközben Biden olyan külpolitikai sikereket ért el az orosz-ukrán háború kitörése óta, hogy az USA szuperhatalom marad évtizedekig?

Figyelt kérdés

Az USA megint hülyére vette az oroszokat, de legfőképpen az Európai Uniót. Jelenleg az Európai Unió legtöbb országa az USA-ból érkező cseppfolyósított földgáztól függ az orosz vezetékes földgáz helyett.Egy egész kontinenset sikerült gazdaságilag térdre kényszerítenie az USA-nak, az oroszokat pedig a fegyvereikkel kényszerítik térdre és nem bánják az erre költött pénzt, mert így a legmodernebb fegyvereiket egy igazi háborúban tudják kipróbálni. Ezzel hatalmas, behozhatatlan előnyre tesznek szert a hadiiparban, lenyomva ezzel a teljes európai hadiipart.Biden egy zseni, amit most csinált az orosz-ukrán háború kihasználásával, az Amerikát évtizedekre bebetonozta a szuperhatalom pozícióba. Pedig már kezdtek az elmúlt években olyan felvetések napvilágot látni, hogy az USA elveszítheti a szuperhatalom státuszát, Kína és India együttesen lenyomhatja a gazdaságukat.márc. 13. 19:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
54%
Épp most kezd megrogyni az amerikai bankrendszer, elég rossz ütemben hánytad ide ezt a marhaságot.
márc. 13. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
78%

Igen az, most is bebukott egy bank náluk.

Ja, az pont az usa-ban történt, mint 2008-ban. 🤫

márc. 13. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
59%

Egy bank bukott be, nem a bankrendszer.

Meglátjuk, tendencia lesz-e belőle. Egyelőre nem valószínű.

márc. 13. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Amerikának miért jó, hogy európai szövetségesei meggyengültek, az összes ellensége pedig megerősödött, sőt, összefogtak egymással?
márc. 13. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
72%

4: a kérdésnek ez a része marhaság, Európa egyáltalán nem kényszerült térdre gazdaságilag.

Mondjuk, Kínával óvatosabban bánnék az USA helyében. Nem kellene őket teljesen elidegeníteni.

márc. 13. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 A kérdező kommentje:

"Amerikának miért jó, hogy európai szövetségesei meggyengültek, az összes ellensége pedig megerősödött, sőt, összefogtak egymással?"

Az USA európai szövetségesei háborút indítottak az amerikai óriáscégek ellen, például Google, Apple, Facebook. Egyre több amerikai cégeket negatívan érintő intézkedést kezdett hozni az Európai Unió az utóbbi években.


Most ennek a gyakorlatnak vége lesz. Próbált függetlenedni Európa az USA-tól gazdaságilag, de hülyék voltak ahhoz, hogy előbb az oroszoktól való energiafüggőségüket szüntessék meg. Sajnos sikerült az orosz energiafüggőséget amerikaira lecserélni, így most az USA-tól függ az EU. Ők pedig bármikor zsarolhatják majd az EU-t a cseppfolyósított földgázzal, ha valami olyan döntést hoz, ami az amerikai óriáscégeknek nem tetszik.

márc. 13. 20:02
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
20:02: nem csak az USÁ-ban van cseppfolyósított földgáz. Jön bőven Algériából és Marokkóból is. Líbiából szintén jöhetne, ha Sarkozy és Berlusconi nem vereti szét az országot. Ezt minden USA-gyűlölő elfelejti, hogy a francia és az olasz kormány kezdett teljes hangerővel óbégatni, követelni a NATO beavatkozását, amikor már majdnem leverték a felkelőket. Nem az USA.
márc. 13. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim ***** válasza:
67%
3: Le vagy maradva, már nem egy bankról van szó.
márc. 13. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
20:06: "Összességében azonban mind a pénzügyi felügyelet, mind a szakértők úgy látják, hogy nem kell félni egy 2008-ashoz hasonló válságtól, mivel az amerikai bankrendszer, részben az éppen az előző válság során hozott szabályoknak köszönhetően, stabil. És arra hívják fel az Erste szakértői is a figyelmet, hogy a 2008-2009-es válsághoz képest jelentős különbségek láthatóak. Egyrészt azért, mert az akkori helyzettel szemben – amikor kockázat elsődleges forrása a banki portfolió minősége volt – most elég jól körülhatárolható és számszerűsíthető kockázattal nézünk szembe. Ugyancsak megnyugvásra ad okoz, hogy az SVB mindössze néhány milliárd dollárnyi kötvényt bocsátott ki, így a mérlegen keresztül valószínűleg legfeljebb csak limitált (rendszerszinten nézve elhanyagolható) mértékben mérgezi tovább a bankokat. A fő veszély így a további betétkivonási hullám lehetne, de ez ellen léptek a hatóságok, amikor bejelentették, hogy a 250 ezer dollár fölötti betéteseket is teljesen kártalanítják, ezzel megelőzve a bankrohamot. És nem szabad azt sem elfelejteni, hogy két eléggé speciális bank került nehéz helyzetbe, amely a hagyományostól jelentősen eltérő üzletpolitikát folytatott." (HVG)
márc. 13. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
34%
Vigyázat! Ukrajna kapitulál!!!
márc. 14. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!