Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tudtad, hogy a Kárpátaljai...

Tudtad, hogy a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székháza elleni, 2018-as molotov-koktélos, horogkereszt-falrafestős támadást valójában az orosz titkosszszolgálatnak dolgozó lengyel szélsőségesek hajtották végre?

Figyelt kérdés

“az iratok szerint az orosz titkosszolgálatok egy német újságíró közvetítésével bérelték fel a támadókat. A támadók vezetője Michael P. volt, aki ezer zlotyt (75 ezer forintot) kapott az akció végrehajtásáért.

Míg az elkövetők őrizetben lévő vezetője tagadja, hogy köze lett volna a támadáshoz, a Tomas S.-ként megvezetett fiatalember beismerte, hogy a csapat vezetője adott nekik mobiltelefont és SIM-kártyát, s az ő feladatuk az volt, hogy gyújtsák fel a KMKSZ-központot, s az akcióról készült videót küldjék el Michael P-nek. Ő egyébként annak a Falanga nevű szélsőjobboldali pártnak a tagja, amelynek vezetője már hosszú ideje őrizetben van, mert a szervezetet azzal vádolják, hogy az kapcsolatban van az orosz és a kínai titkosszolgálatokkal.”

[link]

Bevallom nekem ez új volt. Teljesen az van a köztudatban, hogy ezt az ukrán nácik csinálták.

márc. 31. 16:32
A kérdező szavazást indított:
Igen, tudtam
Nem tudtam, ez nekem is új
Szerintem igenis az ukrán nácik voltak, bármit is nyomoztak ki a lengyel hatóságok
12 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
28%

Hvg 🤣🤣🤣

A liberálisok origója

márc. 31. 16:40
 2/57 A kérdező kommentje:

1:

Vitatod a hír igazságtartalmát? Milyen alapon?

márc. 31. 16:43
 3/57 anonim ***** válasza:
47%

Ezt azért lehetett már akkor is tudni. Az oroszok mindenhol támogatják a szélsőséges nézeteket, persze nem azért mert olyan elkötelezettek lennének az ideológiákkal, hanem a céljuk a destabilizáció.

Ettől függetlenül sajnos ezek a nézetek az anyaországokban is komolyan jelen vannak. Nálunk is nagyon könnyű dolguk van, hiszen a faji alapú megkülönböztetés mélyen gyökerezik a turbómagyarokban (hasonlóan könnyű a helyzet ukrajnában, szlovákiában, franciaországban és az usa-ban is).

De hidd el, ha az az érdekük, akkor a helyi lmbt szervezeteket pénzelik. Vagy mint annó az északi államokban a sátánista szektákat, a lényeg a destabilizáció.

márc. 31. 16:45
 4/57 anonim ***** válasza:
35%

Mondj egyetlenegy olyan esetet ami a hvg szerint nem a zoroszok hibája. A hvg-n mindig minden a zoroszok hibája. Csoda is lenne ha a hvg szerint nem a zoroszok álltak emögött is.

márc. 31. 17:05
 5/57 A kérdező kommentje:

4:

Szerinted nem igaz a hír?

márc. 31. 17:10
 6/57 anonim ***** válasza:
54%

4, én ezt ukránoktól és kárpátaljai magyaroktól is hallottam.

Nyilván ők is mind HVG-t olvasnak (ami egyébként, regisztrált sajtótermék, ha valótlanságot állitanak, van felelős szervük, ahol lehet ezt jelenteni, pont, úgy, mint a KESMA termékeknél).

márc. 31. 17:14
 7/57 anonim ***** válasza:
64%
Ja, közben már jogerősen el is ítélték őket a lengyelek. A köztudatban azért az van, hogy az ukránok voltak, mert a hazai sajtó nagyon reklámozta, hogy milyen keményen bekérettük az ukrán nagykövetet, aztán amikor kiderült a valóság, akkor se csendben se hangosan nem rendeltük be az orosz követet...
márc. 31. 17:39
 8/57 anonim ***** válasza:
49%
Azért megy itt az ukrán mosdatás rendesen.
ápr. 1. 00:47
 9/57 A kérdező kommentje:

8:

Miért, ami igaztalanul van rájuk ragasztva, azt nem kell lemosni szerinted?

ápr. 1. 02:07
 10/57 anonim ***** válasza:
ápr. 1. 06:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!