Nem értem Obamát, ti igen?
Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke ajánlja figyelmünkbe a Kozmosz új évadát.
Aki ismeri az eredeti meg az új sorozatot, az tudja hogy ez a műsor a csillagászati felfedezések mellett a világbékét, és a teljes leszerelést propagálja. Ha Obamának ennyire bejön a világbéke, akkor miért tűnik számomra ennyire harciasnak a retorikája Oroszországgal szemben?
"másra gondoltam, ha a világbékét hírdető sorozatot dícséri a tv-ben, akkor miért ennyire feszült a nemzetközi helyzet?"
Mondjuk azért, mert egyes Vlagyimir Putyin nevezetű egyének féltik a hatalmi pozíciójukat.
Tehát a világbékének jobb, ha a világbékét biztosító jogszabályokat és megállapodásokat lábbal tiporhatja valaki következmények nélkül.
Végülis lehet, amíg más nem gondolja úgy hogy rá sem vonatkozik és így tovább aztán már eszkalálódik a folytonos konfliktus, villongás és szenvedés a világban, ha az erősebb azt tehet a szomszédaival amit akar.
"másra gondoltam, ha a világbékét hírdető sorozatot dícséri a tv-ben, akkor miért ennyire feszült a nemzetközi helyzet?"
Mondjuk azért, mert egyes Vlagyimir Putyin nevezetű egyének féltik a hatalmi pozíciójukat.
Jah biztos azért nagyobb az USA védelmi kiadásai minden évben az egész világétól mert annyira fél Putyintól... nőj már fel...
Az USA teljes joggal fél.
Mondjuk igaz, hogy nem CSAK Putyintól, hanem pld Kínától is, meg a Közel Kelettől is....
És mi köze van ezeknek egymáshoz? Attól, hogy egy olyan sorozatot dicsér, amiben a világbékéről van szó, még nem jelenti azt, hogy ő világbékét akar, ill. hogy világbékének kéne lennie. Szerinted az arabokat vagy kínaiakat, vagy oroszokat érdekli, hogy Obama mit akar? Nem. És ha világbékét akarna elérni, akkor elérné? Nem. Akkor ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!