Napóleon zseni volt vagy csak nagyobb erőforrások álltak a rendelkezésére mint másoknak?
Figyelt kérdés
2017. márc. 7. 21:05
2/9 anonim válasza:
Jó helyen jó időben született . Persze ez még kevés lett volna a maga módján zseni volt , olyan gesztusai , meglátásai voltak amelyek hozzávezették őt a győzelemhez , aztán hogy miért bukott el miért ment Oroszország ellen a 40 fokos hidegben hát nem tudom , elszállt magától , túlértékelte magát ... ez viszont nekem nem a zsenialitását mutatja ...
3/9 anonim válasza:
Pont hogy nem voltak erőforrásai, Franciaország ekkor romokban hevert.
4/9 anonim válasza:
Nagyon jól ismerte a korabeli fegyvernemek képességeit és újszerű taktikát alkalmazott... Minden túlzás nélkül nevezhető zseninek.
5/9 anonim válasza:
Meg az is közrejátszott, hogy felrúgta az összes hadviselési "erkölcsi" szabályt. (Pl.: Hadtéren kell eldönteni, hogy ki a Jani, de valaki elrabolja az államfő feleségét és zsarolással szerzi meg a győzelmet)
6/9 anonim válasza:
Napóleon szerintem zseni hiszen a katonai sikerekre alapozt nagyfokú népszerűségét. Valószínűsíthető,hogy aki ennyi csatárt nyert az zseni hiszen logikázni nagyon jól tudott,tehát okos volt és ezért lett császár és ezért vezette jól Franciaországot.
7/9 anonim válasza:
Az biztos, hogy tehetséges hadvezér volt. Te vagy én valószínűleg nem értünk volna el akkora sikereket korlátlan erőforrásokkal sem.
8/9 anonim válasza:
Jó hadvezér, de rossz stratéga volt. Különben nem adja el potom pénzért 1803-ban Louisiana és az egész amerikai Közép-Nyugat területét az Egyesült Államoknak 1803-ban. Amerika későbi világtörténelmi jelentőségét ugye nem kell ecsetelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!