Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Varga Judit szerint az EU...

Varga Judit szerint az EU zsarolja a magyar kormányt. Nem a magyar kormány lépése tűnik inkább zsarolásnak ?

Figyelt kérdés

Az a zsarolás amikor valaki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön.


Orbán fenyegetőzik azzal hogy megvétózza a költségvetést ha bevezetik a jogállamisági kritériumot. Nekem ez tűnik inkább zsarolásnak.

Ez olyan mint amikor a tolvaj megesküszik rá hogy ő nem lop de ragaszkodik hozzá, hogy a törvény ne büntesse a lopást. Elég furcsa logika.


nov. 17. 23:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%

Úgy kezdődött, hogy ő visszaütött, ugye? Az EU kezdte azzal, hogy a jogosan járó pénzek kifizetését ködös jogállamisághoz kötik (Donáth Anna egyetlen egy olyan esetet se tudott felsorolni, ahol sérült volna a jogállamiság, de a kérdésre, hogy akkor mi a baj Magyarországon ezzel, azt felelte, hogy egyenként nem tudja meghatározni, de baj van vele). Ha Magyarország ezt eltűri, akkor a jövőben bármilyen államra ráfoghatják, hogy jogállamiságot sértet, és mellé mondanak pl. buz*jogokat, migráns jogokat, stb..


Mivel a fentieket nem lehetett megtorpedózni, Orbán csak közölte, hogy ha azzal nem állnak vissza a régi rendre, akkor ő is megakadályozza azt, hogy az EU pénzekhez jusson.


+ Magam részéről mindenképpen megadtam volna a vétót erre a baromságra. Úgy tudom, hogy ezt a kölcsönt generációkról-generációkra fizetnék a fiaink, utódaink, és ezt nem kívánom az unokáimnak.

nov. 17. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
#1 Az elejében igazad van. Csak a végén tévedsz, ez nem az örökkötvény, amit korábban Sorosék bedobtak, az lett volna az amit generációkon keresztül kell fizetni végeláthatatlanul. Ezt is nagyon sokáig kell fizetni, valószínűleg a következő generációnak is, de csak a hitel nagysága és ez eu vezetőinek tehetségtelensége miatt, amúgy ez egy szimpla hitelfelvétel.
nov. 18. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, Orbánéknak teljesen igazuk van. Az uniós alapszerződésben rögzítve van az, hogy milyen módon lehet tagállamokkal szemben fellépni és ez a 7-es cikkely szerinti eljárás. Ezzel már bepróbálkoztak 2 éve ellenünk és a lengyelek ellen is, de nem jött be nekik, mert éppen az uniós alapszerződés szabja meg azt is, hogy csakis egyhangúlag lehet elítélni egy tagországot, ha az összes többi egyetért vele. Ha valaki van ugyanis aki nem ért egyet vele, az máris azt jelenti, hogy nem szegte meg az uniós alapjogokat olyan mértékben az a tagállam, hogy ilyen válaszlépések lennének jogosak vele szemben.

Ez egy gazdasági közösség és nem babazsúr. Az unió lényege az, hogy legyen szabad munkaerő és tőkeáramlás egy biztonságos, de nagy belső piacon. Nem arra hozták létre, hogy a liberálfasiszták ideológiai játszótere legyen és a tagországok lakosságát rákényszerítsék, hogy akaratuk ellenére a szélsőségesen liberális baromságokat átvegyék. Mert az egésznek csakis ez a célja. Ez maga a kommunizmus, fasizmus, most látszik, hogy mennyire egyformák - csak más ideológiát gyártottak hozzá. Becsatlakoznának melléjük a liberálfasiszták.

Az EU legfőbb döntéshozó szerve az Európai Tanács, amiben egyhangúlag kellett volna dönteni arról a kérdésről az összes tagállam vezetőjének, hogy ilyen jogállamisághoz legyenek-e köthetőek ezek a pénzek. Az egyhangúság nem volt meg, a döntésük az lett, hogy NEM lesz jogállamisági kritérium. Ez KÖTELEZI az Európai Parlamentet, mert nem az EP álla az Európai Tanács felett, hanem fordítva.

Az EP mégis megpróbálja a Lisszaboni szerződéssel ellentétesen, teljesen jogtalanul az Európai Tanács döntésével ellentétesen bevezetni ezt a jogállamisági eljárást. Nem csak a lengyeleknek és a magyaroknak kellene ez ellen azonnal fellépnie, hanem az összes tagállamnak.

Orbánnak nem lehetősége, hanem kötelessége erre nemet mondani. Mert ma ezt szegik meg, ezt a szerződést, ezt a törvényt az EP tagjai sima többséggel, a következő napon meg ugyanígy megszeghetik az összeset. Ki állíthatná meg őket?

nov. 18. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
27%

"Ez olyan mint amikor a tolvaj megesküszik rá hogy ő nem lop de ragaszkodik hozzá, hogy a törvény ne büntesse a lopást. Elég furcsa logika."


A példád csak ott sántít, hogy ez egy koncepciós per, ahol tárgyalás nélkül, már előre megvan az ítélet.

nov. 18. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Orbán odaszart az asztalra bosszúból


ő már csak ilyen "úriember" mint middig is volt

nov. 18. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem is inkább mi játsszuk a hisztis gyereket...
nov. 18. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

"Ha valaki van ugyanis aki nem ért egyet vele, az máris azt jelenti, hogy nem szegte meg az uniós alapjogokat olyan mértékben az a tagállam, hogy ilyen válaszlépések lennének jogosak vele szemben."


Vagy Lengyelország és Magyarország meghekkelik a rendszert és tartják egymás hátát.


"Ez egy gazdasági közösség és nem babazsúr."


Ez már akkor sem volt igaz, mikor 2004-ben csatlakoztunk. Annak indult, de addigra bőven születtek olyan rendelkezések, egyezmények és szerződések, amik továbbléptek a csak gazdasági közösség jellegén.


"Az EU legfőbb döntéshozó szerve az Európai Tanács"


Az EU-nak az EP a jogalkotó és ellenőrző szerve és az Európai Uniós Tanáccsal együtt fogadják el a költségvetést. Az Európai Tanácsnak is van beleszólása ez igaz, de inkább csak irányt adnak és tematikát fogadnak el. A jogállamiság pedig úgy tudom, hogy nagyon is, hogy meg lett szavazva. Az vitatott, hogy mennyire szigorú feltételekben egyeztek ki ebben a felek. Orbán egy laza sallangot akar, az Unió többi része pedig szigorúbbat. De a jogállamiság kérdéskörét tudtommal elfogadták.


A jogállamiságot nehéz egzakt módon mérni, de nem kell úgy tenni, mintha ne dolgoztak volna már ki réges régen módszereket és ezeken ne szerepelne évről-évre rosszabbul Magyarország. A fidesz csak félti a koncát.

nov. 18. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
14%
Jahh és ha felteszem az EP döntene arról, hogy valahol sérült a jogállamiság, akkor az nem dmeokratikus és legitim? Többség akarata és véleménye. Nekem is jó ideje el kell tűrnöm a fideszes kétharmadot és mégsem ajvékolok vétójoggal (alias polgári engedetlenséggel) csakmert nem bírom a képüket.
nov. 18. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
81%
A jogi egyetemen tanítják. hogy mi jellemez egy jogállamot. Ha Orbán nem tudná, Vargának illene tudni. Csak Orbán fél, hogy nem fog jönni a zsozso.
nov. 18. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
77%

"Jogosan járó eu-s pénzek..."


Emészgessük egy kicsit ezt a szókombinációt. Jogosan. Járó. Eu-s pénzek.


A pénz, az bizony kell a fidesznek, mert valahogy fent kell tartani a dübörgő, magyar gazdaság látszatát. Azért az állam adósság csak elszállt a harmadik negyedévre. De ha arról van szó, hogy a pénzek elköltését átlátható módon tegyék, az már büdös és elfogadhatatlan.


Az éjszaki törvény farigcsálásról és bűvészkedésről már ne is beszéljünk.

nov. 18. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!