Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország kommunista ország?

Magyarország kommunista ország?

Figyelt kérdés

Mi a baj azzal hogy az adók mértékét a minimálisra szorítsuk cserébe minden magán kézben lenne? Az állam amúgy borzalmas gazda. Nem lenne korrupció.


Az oktatás mehetne magánalapon


Az egészségügy biztosítós rendszerben


A szochot teljesen megkell szüntetni ahogy az szjat is.

Ne érezze senki büntetve magát a munkája után.


Lehetne privatizálni az állami cégeket+MÁV,volánbusz és köztvt


A szociális hálót meg bízzuk az emberekre,az állam rosszindulatúan azt hiszi,hogy az emberek nem segítenek egymáson,szerintem még de. Legyen charity alapú a szociális szféra.


Akár az útak magánkézbe adásáról is lehetne dumálni.jan. 8. 21:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
22%
Jobb lenne. Akkor minden az államé lenne. Mindent megtermelnénk. Nem lenne munkanélküliég, hajláktalanság
jan. 8. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
25%
Dehogyis kommunista, tudod te egyáltalán mit jelent a kommunizmus fogalma xd ? A kommunizmus egy társadalmi és jóléti utópia ami sosem valósult meg, ezért is nevezik utópiának, a kommunizmus nem államosított gazdaságot jelent, hanem a társadalmi ranglétra teljes eltörlését és minden egyénnek jogot az őt megillető tisztességes munkához és emberi körülményekhez amivel mind az egyén mind pedig a társadalom boldog lehet, konkrétan egy mindenkiért mindenki egyért elv, ezért sem valósul meg soha, mert mindig lesz aki többet akar. Amit te felsoroltál, hogy állami kézben vannak a dolgok a szocializmus, ott azért találták ezt ki, hogy a nagyon gazdag magán embereket megakadályozzák abban, hogy óriási vagyonra tegyenek szert, ezzel megszüntetve a társadalmi ellentéteket, az egyetlen probléma, hogy amint az állam kezébe kerül ez a fajta vagyon, ő ugyanúgy visszaél ezzel, szóval az eredetileg nemes cél egy autokrata irányító rezsimmé válik, ahogy az összes szocialista ország esetében ez történt. Nálunk egyébként hasonló rendszer van demokrácia köntösbe burkolva, egy politológus barátommal beszélgettem erről, egy Fidesz birkának is felvázoltam a dolgokat, természetesen ő a tényeket és forrásokat elintézte annyival, hogy ez nem igaz és kész :). Mint láthatod a kormány nagyon jó munkát végzett agymosás és népbutitás terén. Az országnak pedig hogy a kérdésedre is választ adjak, a szomszédos országok gazdasági berendezkedését lenne érdemes átvennie, hiszen lassan minden volt szocialista uniós ország elhúz mellettünk, az más kérdés hogy a kormánynak ez nem érdeke, hogy fejlődjünk.
jan. 8. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem az, de sok minden kísértetiesen hasonlít a Rákosi korszakra.
jan. 8. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
35%
Akik lepontozták a kettes válaszomat, javaslom nézzék meg a kommunizmus szó jelentését :).
jan. 8. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
17%

#4 Nem azért lett lepontozva mert ne ismernénk a kommunizmus szó jelentését.

attól mert volt olyan is amiben nem tévedtél, az egész még maradt egy ostoba hergelés.

jan. 9. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező, napestig lehetne sorolni, milyen borzalmas következményei lennének a te kitalált világodnak, de nem érdemes. Hülyeség az egész.
jan. 9. 03:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
5%

Hibrid rezsim, és azért hibrid, mert gazdasági elemeket vesz át a nyugati ultralibsiktől, még a központositás és mindent felvásárlás, komcsi/szoci maradvány, miközben a kommunikációja és a fő politikai üzenetei meg náci eszmék "legdicsőbb" időszakát idézik szellemiségükben.


Elqrtk ezt, nem kicsit, nagyon.

jan. 9. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
De 6os miért? Ha mindenki felelősséget vállalna önmagáért, és nem az állam bábáskodását akarná, akkor jönne el a legnagyobb szabadság. Az államot szorítsuk arra a méretre, hogy az áfából fenttartsuk a rendőrséget,katonaságot és tűzoltóságot. Máshonnan meg szorítsuk ki.
jan. 9. 06:45
 9/17 anonim ***** válasza:
38%
#8: Mert akkor az lenne, hogy egyes cégek túl naggyá nőnének, senki nem tudna nekik gátat szabni, és ők vennék el a szabadságodat az állam helyett.
jan. 9. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező amit leírtál azt hívják úgy, hogy minarchia, amelynek az alapja, hogy egy éjjeliőr államot építünk ki amelynek funkciója a magántulajdon védelme, illetve az egyén szabadságának biztosítása. A minarchia a libertarizmusnak az egyik viszonylag mérsékeltebb ága, Magyarországon a Libertárius Párt (régebben LA75(Le az adók 75%-val)) képviseli ezen gondolkodás módot. Az előző választáson nem indult, mivel az ellenzéki előválasztáson szeretett volna indulni, viszont nem lett meg már az elején az elegendő aláírás, viszont a jövőben indulhatnak önkormányzati, illetve EU parlamenti választáson is.

Amennyiben érdekel a libertarizmus bővebben, úgy ezen videót ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=9sjsCwKex-A

Ha pedig olyan emberekkel szeretnél beszélgetni akik ezt képviselik, úgy ezt a csoportot javaslom: [link]


Üdvözlettel egy hasonlóan minarchista gondolkodású egyén.

jan. 9. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!