Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért vannak olyan izraeli...

Miért vannak olyan izraeli jobboldali, vallásos, sőt, szélsőjobboldalinak tartott emberek is, akiknek elegük van a háborúból és ki akarnak békülni a Közel-Kelet többi országával?

Figyelt kérdés

Volt, aki szerint a zsidók, meg az arabok egymás testvérei, nem kellene bántani egymást, a perzsákkal pedig az ókorban is baráti viszonya volt a zsidóságnak. Szerintük abba kellene hagyni mindkét oldalról az erőszakoskodást, fogadják el a többiek is, hogy Izrael a zsidóság nemzetállama, s van létjogosultsága, valamint Izraelnek sem kellene Katart és a többi arab országot vagy épp Iránt bombáznia.

Olyan véleményről is hallottam, hogy Izraelnek nem idegen testként kell a Közel-Keleten viselkednie, hanem épp hogy kapunak, csőnek kell lennie a nyugati világ és a kelet/Közel-Kelet között, mivel mindkettőhöz van valamilyen szempontból kapcsolatuk.

Miért létezik ez a vélemény az izraeli jobboldal körében?

júl. 17. 23:19
 1/3 A kérdező kommentje:
Miért lenne benne egy jelentős részük már nekik is a békében?
júl. 17. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Miért nem? Szerinted az emberek (akár jobboldali emberek) nagyrésze szeret háborúzni?
júl. 17. 23:41
 3/3 Sperlock ***** válasza:
#2 Nos az ott élő arabok egy része szeret háborúzni, az meg senkit nem érdekel, hogy a nép mit akar. Ha nem tetszik kivégeznek. Ez van, ha elfajul a vallási fanatizmus.
júl. 18. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Hogy létezhetnek olyan fiatal, amerikai/indiai, tibeti menekültek akik ennyire marhára erősen szélsőjobboldaliak, antikommunisták, ultranacionalisták...

Nemrég láttam hasonlót egy Facebook-poszt alatt. Tele van a fiókja olyan képekkel, hogy "F*ck China!", "F*ck Communism!", "F*ck leftists!", meg hogy adják vissza a nagyszüleit. Nézeteik szerint a dalai láma túlságosan mérsékelt és túlságosan baloldali lett, s nekik,...

Gondoltátok volna valaha, hogy a németeknél egyszer még a nemzeti liberalizmus és a nemzeti konzervativizmus is szélsőjobboldali eszmének fog számítani?

Az Osztrák Szabadságpárt soha nem hirdetett illiberális demokráciát, antiliberalizmust vagy bármi hasonlót, sőt, épp ellenkezőleg: világéletükben és jelenleg is önmagukat nemzeti liberális, jobboldali klasszikus liberális, nemzeti konzervatív, nacionalista,...

Mit gondolnál arról az emberről, aki eddig szélsőjobboldali és libertárius volt, de a választások után szélsőbaloldali libertárius lett?

Az elveim nem sokban változtak, jobbosként sem voltam piaci fundamentalista a legtöbb jobb libertáriussal szemben, ez a jelző inkább a társadalmi és állami nézetekre irányul. Úgy érzem, a jobboldal, különösen a szélsőjobbos jelző Magyarországon leszerepelt/nem hiteles,...

Hogyhogy az iszlamofób szélsőjobboldaliakból előbújuk a feminista harcos és az LMBTQ+-aktivista, ha az iszlám szabad vallásgyakorlásáról van szó?

Nekem ez annyira magas... Vagy én vagyok hülye, vagy ők következetlenek. Az LMBTQ+-jogok széleskörű érvényre juttatása számukra maga a borzalom lenne, ahogy a nők elleni nemi erőszakok jobb kivizsgálása és a családon belüli erőszak szigorúbb büntetése is általában...

Kelet Európában miért tudnak az Eu szkeptikus, szélsőjobboldali pártok jó eredményt elérni?

Nyugat Európában még valamilyen szinten érthető ez a tendencia,de itt Kelet Európában miért van ez?

Ha a Svéd Demokraták szélsőjobboldalinak számítanak, akkor Hitler mi volt? Ultraüberszélsőséges? Csak szerintem inflálódnak el a szavak jelentései?

Nézeteik alapvetően a nacionalizmusból, konzervativizmusból és a svéd szociáldemokráciából épülnek fel, önmagukra "demokratikus nacionalista"-ként hivatkoznak. A párt támogatja a demokráciát, ellenzi annak bárminemű sérülését, elismeri a vallásszabadságot, támogatják a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!