Támogatnátok a "tájékozottsági-cenzust" az alábbi feltételekkel?
A kérdés nagyon elméleti.
Arról lenne szó, hogy a szavazólapon lenne egy kérdéssor, és csak akkor lenne érvényes a szavazat, ha a kérdések X%-ára jól válaszolt. Vagy eleve csak az kerülne be a jegyzékbe, aki előzetesen kitöltött egy ilyet.
A kérdéseket valamilyen független szervezet (EU vagy ENSZ vagy egyéb, várom a javaslatokat!) által kijelölt bizottság állítaná össze/ellenőrizné. Nem lennének nehéz kérdések, csak az lenne a feladatuk, hogy kiszűrjék a "rá kell szavazni, nem? pedig bemondta a TV"- típusú választókat.
Olyan lenne, mint a KRESZ vizsga:X kérdésből kapsz véletlenszerűen kiválasztott Y darabot.
A kérdések az elmúlt 4 évre vonatkozó, egyszerűen megválaszolható kérdések lennének. Bárki képes lenne a teszt kitöltésére, aki legalább felületesen is követi az eseményeket.
Remélhetőleg megszűnne a bizonyos pártokhoz közel álló médiumok félretájékoztató kampánya, mert így elveszítenék a szavazóikat.
Persze tudom, hogy sok visszaélési lehetőség lenne vele, de ha ezeket BIZTOSAN megelőznénk, lenne-e elvi kifogásotok elenne? Vagy bárki szavazhasson, akkor is, ha fogalma sincs arról mi mellett teszi le a voksát?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem kell ahher egy erről szóló bírósági végzés, vagy valami?
Már sikeresen leérettségiztem és szeretnék rendőr lenni ám nem tudom hogy lehetséges-e ha kettős állampolgár vagyok
Mi legyen a feladata, kik legyenek a tagjai, mennyi ideig, stb.
Ha megtanulok az angol melle, valamilyen kisebb nyelvet? Pl kirgizul, turkmenul, valamilyen afrikai nyelven.... Egy ilyen nyelv magabiztos hasznalataval van esely arra, hogy diplomata utlevelet kaphassak? Nem akarok nagykovet lenni ( lehet nincs is az adott orszagban...
Lenne egy olyan weboldal, ahol olyan lakásos prostik katalógusa van fent, akiknek a munkáltatója az állam. Ezek az államnak adóznak a kuncsaftoktól szerzett bevételből. Az oldalon fent lennének az áraik, PDF formátumban a legfrissebb orvosi leleteik, valamint egy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!