Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnátok a "tájékozottsági...

Támogatnátok a "tájékozottsági-cenzust" az alábbi feltételekkel?

Figyelt kérdés

A kérdés nagyon elméleti.

Arról lenne szó, hogy a szavazólapon lenne egy kérdéssor, és csak akkor lenne érvényes a szavazat, ha a kérdések X%-ára jól válaszolt. Vagy eleve csak az kerülne be a jegyzékbe, aki előzetesen kitöltött egy ilyet.

A kérdéseket valamilyen független szervezet (EU vagy ENSZ vagy egyéb, várom a javaslatokat!) által kijelölt bizottság állítaná össze/ellenőrizné. Nem lennének nehéz kérdések, csak az lenne a feladatuk, hogy kiszűrjék a "rá kell szavazni, nem? pedig bemondta a TV"- típusú választókat.

Olyan lenne, mint a KRESZ vizsga:X kérdésből kapsz véletlenszerűen kiválasztott Y darabot.

A kérdések az elmúlt 4 évre vonatkozó, egyszerűen megválaszolható kérdések lennének. Bárki képes lenne a teszt kitöltésére, aki legalább felületesen is követi az eseményeket.

Remélhetőleg megszűnne a bizonyos pártokhoz közel álló médiumok félretájékoztató kampánya, mert így elveszítenék a szavazóikat.

Persze tudom, hogy sok visszaélési lehetőség lenne vele, de ha ezeket BIZTOSAN megelőznénk, lenne-e elvi kifogásotok elenne? Vagy bárki szavazhasson, akkor is, ha fogalma sincs arról mi mellett teszi le a voksát?

2016. okt. 27. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehetne érvényes választásokat tartani.
2016. okt. 27. 17:51
 2/5 szántóvető ***** válasza:
87%
arra gondolsz hogy rendszeres ételosztással ne lehessen nyerni választást pl Battonyán?lenne értelme de kivitelezhetetlen(pl a kevésbé tájékozottak/szellemileg hátrányos helyzetűek délutánra megkapnák a helyes válaszokat a tesztkérdésekre.)de ennél sokkal nagyobb baj hogy akik szerelmesek a fideszbe azok kellően tájékozottak,úgyhogy jelentősen nem változna a pártra leadott szavazatok száma.
2016. okt. 27. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
akik meg szerelmesek a baloldalba, azok meg buták, mint a kő, úgyhogy nekik még inkább csökkenne a szavazataik száma
2016. okt. 27. 18:02
 4/5 KecskeShajt újra! ***** válasza:
Tetszik az ötlet, elősegítené a politikai tudatosságot is.
2016. okt. 28. 01:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Én mindig azon gondolkoztam (főleg mikor anyámtól hallom hogy "már megint mi volt az Észbontókban") hogy a szavazójog egy bizonyos IQ szint felett járjon csak...
2016. okt. 30. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Végrehajtó milyen feltételekkel tilthat le pénzt a nyugdíjból? És mennyit?

Nem kell ahher egy erről szóló bírósági végzés, vagy valami?

Ha Erdélyi vagyok viszont van magyar állampolgárságom lehetek Magyarországon rendőr? Milyen feltételekkel vesznek fel?

Már sikeresen leérettségiztem és szeretnék rendőr lenni ám nem tudom hogy lehetséges-e ha kettős állampolgár vagyok

Milyen feltételekkel támogatnátok a második kamara bevezetését?

Mi legyen a feladata, kik legyenek a tagjai, mennyi ideig, stb.

Ilyen feltetelekkel kaphatok diplomata utlevelet?

Ha megtanulok az angol melle, valamilyen kisebb nyelvet? Pl kirgizul, turkmenul, valamilyen afrikai nyelven.... Egy ilyen nyelv magabiztos hasznalataval van esely arra, hogy diplomata utlevelet kaphassak? Nem akarok nagykovet lenni ( lehet nincs is az adott orszagban...

Támogatnátok az állami prostitúció bevezetését ilyen feltételekkel?

Lenne egy olyan weboldal, ahol olyan lakásos prostik katalógusa van fent, akiknek a munkáltatója az állam. Ezek az államnak adóznak a kuncsaftoktól szerzett bevételből. Az oldalon fent lennének az áraik, PDF formátumban a legfrissebb orvosi leleteik, valamint egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!