Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha egy szerb rendőrnek csak...

Ha egy szerb rendőrnek csak magyarul válaszolok, csak ennyiért lehetséges pórul járni?

Figyelt kérdés

A válaszolnit nem szó szerint értem, ugyanis én sem értem a szerbet, tehát nem úgy „válaszolnék” magyarul, hogy érteném a szerbül feltett kérdést/felszólítást (amúgy is, a magyaron kívül „csak” az angol és német az, amin értek valamit; Kis-MO-on lakok). Ugyanakkor azt a részt komolyan gondolom, hogy még csak angolul se szólalnék meg (nincs a homlokomra írva, hogy valójában tudok úgy), vagy meg se szólalnék vagy csak magyarul szólalnék meg és sehogy máshogy (videóban láttam már, hogy egy magyar ugyanígy tett közúti ellenőrzéskor, csak ő Erdélyben csinálta, valahol megértem, az is olyan hely, amit mi magyarok örökre a magunkénak fogunk tartani [de annyiban megkülönböztetem Szerbiát a többi szomszédunktól, hogy pl. Romániának csak az Erdély nevű részével vagyok ilyen, míg Szerbiának inkább a teljes egészével, nemcsak a Vajdasággal]).


Mielőtt még megkérdi valaki, hogy így hogyan jutnék egyáltalán be az országba és néznék meg ott bármit: hát úgy, hogy a kérdés alkalmazását nem a határra értem, ott csak mutatom a papírjaim (meg a passzport amúgy is nemzetközi szó), és ott Még nincs a homlokomra írva sem a jelen bekezdésnél feljebbi tartalom, sem az alábbi gondolatom, amiket inkább országon belüli igazoltatásra értek.


Utálatosnak tartom azt, hogy csak szerb részről több volt a magyarellenesség mint az összes többi szomszédtól együtt, és azt is utálom, hogy ma is sok szerb ilyen, csak úgy süt róluk, hogy utálják a magyarokat. Volt srebrenicai mészárlás is (nem az a lényeg, hogy boszniai hely, szerbek csinálták, a bűn szerb és kész), volt népirtás a vajdasági magyarok ellen is, az utóbbiért nulla igazságtétel sem volt, önmagában ez is utálatossá teszi Szerbiát, és az is, hogy ők nemzeti hősként tisztelik Gavrilo Princip-et, aki valójában egy rohαdt terrorista volt (nem én túlzom terroristává a szarajevói merénylet elkövetőjét, a wiki is terroristának írja őt, csinált ő mást is, bűnszervezet tagjaként; de amúgy nyugodtan mondható a merényletre is, hogy terrorizmus, mert a merénylet miatt robbant ki az „elsővéhá”, amibe több millió ember halt meg, tehát ő valóban milliók halálát okozta, ami ma terrorizmusnak minősül).

Nem vagyok képes tisztelni azt az államot, de még csak a szerb népet sem (egyetlen fő ez alól az összes kivétel, Nick Vujicic, aki esetében a jobbik énem érvényesül: ő csinált is némi jót, a jóknál pedig nekem mindegy, hogy milyen nemzetiségű). A rendőr az állam embere. Tehát aki Szerbiában rendőrnek merészelt menni, az egy ilyen államot szolgál, ezért nem jár az, hogy belőlem bármit is érthessen (az automatikusan kivétellé válik, aki tud magyarul, mert ő máris ért engem úgy is, hogy csak úgy szólalok meg neki).

„Be akarok mutatni” a szerb államnak, amire eleve nem is feltétlenül kerül sor, hiszen eddig abüdöséletbe' nem igazoltattak még *határátkelőn kívül* (pedig bejártam már a fél EU-t és azon kívül voltam Boszniában, Ukrajnában[-Kárpátalján] és Marokkóban is), ha a leendő szerbiai utazásomkor szintén nem igazoltatnak országon belül, meg se tudják rólam, hogy szerb hatósággal csak magyarul állok szóba, csak ha mégis igazoltatnak, akkor „be akarok mutatni” nekik (nem ujjal, csakis a szóbeli kommunikáció most részletezett módján), legalább egy magyar legyen, akivel (a nevének elkérésén kívül) semmire se mennek.nov. 24. 12:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el, érdekes?
nov. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
1-es: nem, nem érdekes, a sezrbek elleni ostoba nacionalista kirohanás, meg akarja öket büntetni, hogy megjátssza, nem ért meg semmit, csak magyarul tud.
nov. 24. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
1:))))
nov. 24. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Ma már a szerbek sem olyanok mint régen, már nem olyan bunkók a külföldiekkel. Max megkérdezi hogy beszélsz-e angolul.
nov. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
büntetés az az lenne ha ledőlnének Gavrilo Principe szobrai :)
nov. 24. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Szerbián keresztül mentünk Montenegróba. Volt, hogy féltünk, mert meglátták a magyar rendszámot és rendszeresen utánunk köptek. Szerencsére ettől nagyobb dolog nem történt. Nemigazán szeretnék arrafelé kirándulni:)
nov. 24. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

#4 kösz (ez értelmes válasz) :)


(nyelvtanilag_és_informatikailag nem az a helyes válasz, ami inkább a kifejtés tartalmát is inkább bírálja, hanem az, ami közvetlen válasz az eredeti kérdésre🙃)

nov. 24. 13:18
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

"volt népirtás a vajdasági magyarok ellen is"


Azért ne felejtsd el hogy ezt megelőzte egy 41'es magyar bevonulás ahol a magyar katonák szerb civilek ezreit mészárolták le. Erre volt válasz, a 45' ös vajdasági magyarellenes mészárlások.


"hogy ők nemzeti hősként tisztelik Gavrilo Princip-et"


Inkább örülj neki hogy lelőtték, ugyanis ha nem öli meg a hardcore magyarellenes és szláv barát Ferdinándot, és ő kerül trónra, akkor Magyarország feldarabolása béke időben a Monarchián belül megtörténik 1916-ban. Az akkori magyar politikusok örömtáncot jártak amikor megtudták hogy halott.

nov. 24. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

#8

„ezt megelőzte egy 41'es magyar bevonulás ahol a magyar katonák szerb civilek ezreit mészárolták le. Erre volt válasz, a 45' ös vajdasági magyarellenes mészárlások” ‒ lehet, DE még mindig van a kettő között egy különbség: a '41-es akcióra megvolt a büntetés, '45-ben/-től a magyar felelősöket (igen, magukat a felelősöket) IS elítélték, ÉS még emellett történt az, hogy '45-ben a szerb partizánok vajdasági magyar civileket is megöltek. Ez már 2:1 szerb, nemde? És ha külön nézzük a civilek mészárlását, akkor kaptak a magyarok a szerbek mészárlásáért jogi büntetést is, majd mészároltak a szerbek is magyarokat és külön azért a tettért jogi büntetés nem lett. Ha magyar vagy, ezt nem nevezed igazságnak.


A Ferdinánd-rész meg: Ferdinándra ez ha igaz is (meg lelőhette volna más is), AtTóL MéG mindig nem mentesíti ez Princip-et se attól, hogy így viszont vh is kirobbant és abba milliók meghaltak, se attól, hogy bűnszervezet tagja is volt, mást is elkövetett (csak éppen a szarajevói merénylet a leghíresebb tette).

nov. 24. 18:42
 10/10 Yargoff ***** válasza:

Szerintem a szerb rendőrök nagyon is kesztyűs kézzel szoktak banni az EU-s állampolgársággal rendelkező külföldiekkel , amióta Szerbia az EU felé kezdett nyitni ...


Persze én nyilván csak a saját személyes tapasztalataim alapján tudok véleményt mondani , de hidd el hogy van összehasonlítási alapon , hiszen én ( fél macedónként ) macedón iratokkal is rendelkezem és mindig sokkal jobban bántak velem a ( pl ) szerb forgalmi zsaruk amikor a magyar útlevelemet mutattam meg nekik ...


Amiatt kötve hiszem hogy atrocítás érne ha magyarul felelnél egy szerb zsarunak , bár az ( talán ) elképzelhető hogy egy nagyon tudatlan csak szerbül beszélő zsernyák azt hinné hogy albán vagy ha mondjuk egy koszovói határ menti zsákfaluban magyarul felelnél a kérdéseire ...


Viszont az több mint valószínűtlen hogy egy ilyen faluban kötnél ki amennyiben a fő utak mentén haladnál , tehát emiatt szintén nem kell aggódjál .

nov. 26. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!