Valaki megmagyarázná ezt nekem? (Holokauszt)
Nem szeretnék törvényt sérteni, ezért teszem fel a kérdést.
1991-ben az addigi 4 millió áldozatot hirdető táblát Auswitzben lecserélték egy olyanra, amely "csak" 1,1 millió áldozatról beszél. A kérdésem az lenne, hogy 4-1,1 egyenlő ugye 2,9 millióval. De akkor ezt a számot miért nem vonták le az összáldozatok számából, ami 6 millió?
Karsai professzornak olvastam egy válaszát erre, amiben azt írja, hogy a 6 milló ettől függetlenül valós, mert az Einstanzgruppe, ami a partizánokat kiiktató egység volt megölt legalább annyi zsidót. A gond ezzel az, hogy a létszáma ennek az egységnek 2-10 ezer között mozgott, és hogy a zsidókat már deportálták (elvileg). De ha feltesszük, hogy minden második partizán zsidó volt, akkor 2x 2,9 egyenlő 5,8 millió partizánt kellett volna legyilkolnia egy 2-10 ezer fő közötti alakulatnak. Hogyan lehetséges ez?
Amennyiben valaki nem ért egyet Karsaival és alternatív magyarázata van, azt is szívesen meghallgatom.
"1991-ben az addigi 4 millió áldozatot hirdető táblát Auswitzben lecserélték egy olyanra, amely "csak" 1,1 millió áldozatról beszél. A kérdésem az lenne, hogy 4-1,1 egyenlő ugye 2,9 millióval. De akkor ezt a számot miért nem vonták le az összáldozatok számából, ami 6 millió?"
Ezt az egyik fideszes ismerősöm úgy magyarázta el, hogy nem baj, ha csökkentették az Auschwitzben meghaltak számát 2,9 millióval, mert az a 2,9 millió zsidó biztos más táborban halt meg, ha nem Auschwitzben.
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:30
A gond ezzel az, hogy a többi táborban is lejjebb mentek a számok. Ahogy az idő halad illetve haladt előre, különböző kutatók egyre kisebb számokat adtak meg mindenhol. Csak azért emeltem ki Auswitzet, mert itt a legdrasztikusabb a változás.
ma 15:48
Csak azt mondja már meg nekem valaki,hogy számotokra Mért Ez Az Élet Nagy Kérdése!??
"az egész sz@r kavarás a számadatokkal nekik köszönhető,nem azoknak akik megpróbálják racionális alapon felderíteni a múltat!"
"Csak azt mondja már meg nekem valaki,hogy számotokra Mért Ez Az Élet Nagy Kérdése!??"
Most akkor fontos a múlt felderítése vagy nem?
Zavar, ha valaki foglalkozik a témával vagy nem?
Az igazság a fontos vagy nem?
Ha valaki kutatása azt a célt szolgálja, hogy növekedjen a ma elfogadott szám, akkor is így állnál a kérdéshez vagy nem?
Az a helyzet, hogy elkaszálnak minden egyes kutatást, ami akár hátsó szándék nélkül, de olyan irányból közelíti meg a kérdést, hogy teljes mértékben megalapozott-e a ~6+~5 millió (mert ugye a nemzsidókat előszeretettel kifelejtik a dologból) áldozatról szóló történet.
"A nácik rasszizmusáról,fajüldözéséről és emberetlenségéről rengeteg bizonyíték kering a világban,példáúl van egy videó ahol fekete fogjokat kényszerítenek afrikai táncra ,gúnyolódnak rajtuk és kivégzik őket...."
Ez tényleg baj. Egyszerűen csak ki kellett volna innen rakni őket és le lett volna tudva a probléma, ami a négerek jelenlétéből fakad Európában. Sajnos voltak ilyen túlkapások, ugyanis az európai embert is magával tudják ragadni az érzelmeik.
De ne legyenek illúzióid. Amikor a négerek jelentős erőfölénybe keverednek Afrika egy-egy pontján, akkor is a fehérek irtása a jellemző. Vagy vegyük példának Haiti történelmét, amikor a francia forradalom hatására fellázadtak a néger rabszolgák és szinte kiirtották a fehéreket a szigeten. Azóta is kaotikus állapotok uralkodnak náluk és zsarnok váltja a zsarnokot.
Tehát nem kell védeni a négereket, ne szorulnak rá, ugyanakkor el kell ítélni a nemzetiszocializmusban is ezeket a súlyos túlkapásokat, amiket ki kell küszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!