Elzáratom a szomszéd vizét? A sztori a következő: ahol lakunk most és a szomszéd ház régen egy tulajdonosé volt. Kettéosztotta a telket egy kerítéssel és lett 2 ház 2 udvarral de egy kapuval. ("gyalogosforgalom" meg van oldva a másik irányból nekünk)
A mi padlásfeljárónk csak az ő udvarából közelíthető meg valamit a garázsunkba is csak az ő udvaráról tudok beállni. Vagyis tudnék ha nem nem lakatolta volna le. De viszont a mi telkünkön keresztül van bevezetve a gáz és a víz az ő telkére. Kérhetem hogy vigye máshol a vizet és a gázt? NEM LEHET normálisan beszélni a szomszéddal mert egy *****!
Gondoltam elzárom a vizét és majd akkor kinyitom ha ő átenged az udvarán....
Szorgalmi jog lepapírozva nincs se az udvar használatról sem a gáz bevezetéséről nincs!
Mi ilyenkor a teendő?
Ebből meglátásom szerint, ha pró-kontra megtörténik a dolog, vérremenő cirkusz lesz, ami abba fog torkollani, hogy mindkettőtöket elviszik a rendőrök, szerintem!
Civilizáltan kellene valahogy rendezni a dolgokat, a XXI.században élünk,nem a XI.-ben. Ha nem így, akkor ő is lép majd valamit a te szankciódra(nyilván számodra negatívat), és ebbe bele lehet őrülni.
Könyörgöm, mire van a rendőrség, a bíróság...
Ha nem tudtok békésen megegyezni, vonjátok be, mert ha a szomszédok (vagy más idegen) hívja ki a hatóságot, akkor ebből gigantikus, világraszóló balhé lesz!
Ha elzárod a vizet, ő nem enged fel a padlásra és nem juthatsz be a garázsba.
Hivatalosan rendezni kell a tulajdonjogokat.
Nem Pro és kontra történik hanem rajtunk keresztül évek óta kapja a vizet és a gázt és mi már 2 ÉVE NEM TUDUNK felmenni a padlásunkra.Ismétlem nem lehet beszélni a szomszéddal mert egy igazi TUSKÓ!!!
Ritkán van a házban az édesanyja lakik itt....
Ha elzárnám a vizet természetesen azt mondanám hogy csőtörés volt nálam és azért zártam el.
Mármint ha kijönne valami hatóság.
Köszönöm az eddigi válaszokat. :-)
Akárhogyan csűröd, rossz szomszédság török átok. Bármi áron meg kell oldani a függetlenedést. Ha magad nincs jó ötleted, kérj meg egy műszaki szakembert (építészt), aki mond megoldást (nem olcsó, de meg lehet nyitni azt a tetőt a saját telkedről is).
Ha nem tudsz megegyezni, akkor a műszaki szétválasztás jön szóba, ha kell az önkormányzatot is bevonva. De ezt mindenképpen, különben a helyzet egyre rosszabb lesz. Ha a magadét elintézted, - önkormányzat által - kötelezheted a szomszédot az önálló vezetékek megépítésére. Nem elzárni kell, hanem a közszolgáltatót kérni a leágazás megszüntetésére. De a sorrend nem mindegy.
Természetesen külön van választva a telek.
Az övé 48 a miénk 48/1.
Akkor hol kezdjem el ezt az egészet?
Ott fogom hogy még egyszer utoljára próbálok beszélni vele.
Nemleges válasz után hová forduljak?
Polgármesteri hivatal melyik osztályára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!