Ha valaki felmászik magas épületekre (telefontorony, kémény, stb. ) az büntetendő?
Figyelt kérdés
Persze illetéktelenül. Csak szabálysértés, nem?2016. jún. 27. 10:59
1/10 anonim válasza:
Emlékszem,még kiskoromban volt a híradóban,hogy egy ember felmászótt egy felhőkarcolóra, és asszem börtönbüntetést kapott.:D
2/10 anonim válasza:
A BTK-ban van "Közérdekű üzem működésének megzavarása" tényállás (1-5 évig terjedő szabadságvesztés, de akár 8 is lehet). Egy hirközlési átjátszótorony, tv torony, vagy távfűtés kéménye esetén akár ez is megállhat.
3/10 anonim válasza:
... és ha a katasztrófavédelemnek kell lehozni a Mókás Mászókát, a kiszállás, munkadíj kiszámlázásra kerül
4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor nem érdemes ilyennel szórakozni. Egy szép faluban lakok, itt van egy telefontorony. Néhány ismerősöm állítólag felmászott rá, kb. 30 méter magas. Azt mondták, hogy kamera van felszerelve, mert állítólag valamit már leloptak a torony tetejéről, és ott van a kamera. Pedig biztos nagy élmény lenne látni az egész falut ( egy nagy domb tetején van a torony), de akkor a gondolatot is kiverem a fejemből. Esetleg üzemen kívüli épületekre is vonatkozik ez a szabály?
2016. jún. 27. 11:51
5/10 anonim válasza:
6/10 anonim válasza:
Mivel egy teremben ha felmászól egy falra nem fogsz szép tájat látni.
Kár, hogy nincs több olyan hely ahova fellehet menni és egy cigi mellet nézni a tájat. Legálisan.
7/10 anonim válasza:
Erre is van lehetőség, ott a sziklamászás. :)
De az alapokat meg kell tanulni, a cigicsikket ott eldobálni pedig nem ildomos.
8/10 A kérdező kommentje:
Még régen osztálykiránduláson másztam falat. Az nagyon durva volt :) Nem jut eszembe hirtelen hol voltunk, de valahol a Tisza-tó felé. Volt egy jó hosszú drótkötél pálya, és a pálya indítójának majdnem a tetejéig volt a mászófal. A mászófal az tölcsér formájú volt, és szerintem vagy 20 méter magas simán lehetett, én 15 méterig juthattam körülbelül,ahol már elég nagy szöge volt a falnak. Addig jutottam el, bírtam volna tovább is menni, csak nem volt hozzá bátorságom :)
2016. jún. 27. 14:26
9/10 A kérdező kommentje:
Közben megtaláltam a mászófalat [link] , amin másztam. Hát így képről nézve a reakcióm "csak ennyi?", de ott félelmetes volt, kb. 12 méterig juthattam, és a mászófal is "csak" 15 méter magas. Na minimum ilyen mászófalra lennék hajlandó elmenni.
2016. jún. 27. 14:32
10/10 anonim válasza:
Ennek a tetejére eszköz nélkül nem lehet felmászni.
Ha a faludat akarod látni, és nincs a közelében domb, akkor egyetlen lehetőség a hőballon. Bár kicsit drág mulatság.
Ha mindössze szép tájat akarsz látni, no ahhoz elég sok hegy van ebben az országban, és még csak mászás technikai elemeit sem kell megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!