Mikor kell a rádióhallgatásért fizetni?
Figyelt kérdés
Egy kis botban dolgozom, egyedül. Sokszor órák is eltelnek hogy nem jön vásárló. Gyorsabban megy a munkaidő, ha közben rádiót hallgatok. Egyik nap bejött hozzám egy ember, valami hivatalból jött. Azt mondta hogy én szerzői jogokat sértettem, mert nyilvános helyen bejelentés nélkül rádiót hallgattam. És hogy a főnökömnek kiszámláznak ezért díjat. Most talán ki fognak rúgni? Totál tanácstalan vagyok, hogy az létezhet?2016. jún. 28. 15:36
1/9 anonim válasza:
Igen, mivel egy bolt nyilvános helynek számít. Az Artisjus-szal kell szerződést kötni arra, hogy egy boltban/vendéglátóhelyen/hotelben, stb. mehessen a rádió.
2/9 anonim válasza:
Vagy fülesen hallgatod, hogy ha megy vásárló, ő ne hallja amit te hallgatsz.
Sajnos ez így van. Nyilvános helyen nem lehet csak úgy "ingyen" rádiót hallgatni meg TV-t nézni...
4/9 anonim válasza:
A kocsmákban sem lehet ingynesen. Nekik is fizetni kell.
5/9 anonim válasza:
A kocsmák és egyéb vendéglátóhelyek, boltok kemény összegeket fizetnek az Artisjusnak azért, mert szól a rádió vagy megy a TV.
6/9 anonim válasza:
Valami havi díjat kell fizetni. Nálunk csak munkaidőn kívül szólt, viszont kint volt a rádió látható helyen a pulton. Még ezen is pattogott, hogy nem lehet ott, mert így "meg van a lehetőség", ami full jogtalan de nem vitáztunk az ellenőrrel, eltettük. Pár hét múlva jött megint ellenőrizni, hogy biztos nem szól e, nem szólt, nem tudott büntetni :)
7/9 anonim válasza:
Ismerősöm kisvendéglőjében (inkább csak büfé) hátul a konyhában szólt a rádió, ellenőrzés alatt hátrament, a nyitott addig kihalatszott a rádió, bünti. :(
9/9 anonim válasza:
*jav
ellenőrzés alatt hátrament, a nyitott *ajton* addig kihalatszott a rádió, bünti
bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!