Miért olcsóbbak a kozmetikumok külföldön?
Szlovákiai vagyok, de évek óta Magyarországra járok vásárolni, ha kozmetikumokról van szó. Sokkal olcsóbban be tudom ott szerezni nem csak a tusfürdőt, sampont, sminkszereket, hanem még a parfümöket is.
Kb egy hónapja kint voltam Németországban, betévedtem egy dm-be, és legnagyobb megdöbbenésemre, nem csak hogy rengeteg minden kapható náluk, ami otthon nem, de sokkal olcsóbb is. 1,35€-ért vettem 300ml Garnier sampont, ugyanennyiért Nivea tusit nem akcióban, teljes áron.
Miért van ez?
Ugyanazt akartam írni, mint az előző...
Meg szerintem azért ilyen feltűnő mert mi még az ÁFA felé is több pénzt kérünk - vagyis akik árusítják a dolgokat, ugyanis a forint nem túl erős...
Attól függ, hol vásárolsz. Sok boltban pofátlanul drágán adják az ilyeneket. Érdemes eurós boltokban megnézni, ott itt is 350-400 forint, ami drogériában 700 körül. Persze benne van a pakliban, hogy hamisítvány, de személy szerint még semmi különbséget vagy mellékhatást nem tapasztaltam. :D
Meg persze ott van az áfa, az ősi elv, hogy ha valamit megvesznek x összegért, akkor minek olcsóbban adni, és érdemes azt is megnézni, hogy hol gyártották az adott dolgot - emlékeim szerint a németeknél elég jelentős tételben gyártják a kozmetikumokat. Lehet, hogy amiatt is olcsóbb, meg persze a szállítási költség is lényegesen kevesebb, stb.
(Amúgy én meg Szlovákiában szeretek 1-2 dolgot venni, csak ritkán járok arra. :D De kozmetikumokból csomó dolog itt nem kapható - pl a kedvenc alapozóm legvilágosabb színe, ami kellene. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!