School days anime kinek tetszett, kinek nem? Vélemény, story, szereplők stb.
Szóval sokaktól olvastam, hogy nem tetszett nekik. Szerintem speciel egy nagyon érdekes mű. :)
Érdekelne, hogy ki a kedvenc szereplőtök?
Sokak mondták Sekait, ezt egyátalán nem értem miért, de ezt később még kifejtem. :)
Mi a véleményetek a szereplőkről? általános jellemzés kezdeti céljaik, személyiség fejlődés/torzulás
Vélemény a storyról ...
Szóval úgy egységesen mindenről egy hosszabb elemzés, véleménykifejtés. :)
Én nem láttam végig,de tudom a sztorit nagyjából.Sokan rossznak tartják,mert nem olyan befejezésre számítottak,érthető. :D Az én véleményem szerint nem rossz,mert a tinikor elég kényes téma és az emberek a szerelem hatására általában nem önmaguk.Van aki másképp viseli a szakítást,egyéb dolgokat,ezért megváltoznak és akár ölni is képesek.Szerintem ezt mondja el a történet,hogy teljesen megváltoztathatja az embert a szerelem,na meg a közbeni botrányok.
Szerintem nem rossz anime,a lényeget leírtam,hogy mit gondolok.Na meg egy kis ráijesztés a fiúkra,hogy ne csalják meg a lányokat. :D
2. válaszolóval egyetértek a storyt illetően. :)
Amúgy nem írtál kedvenc karaktert. :D
De akkor először leírom az én véleményem, itt-ott spolier :
Nekem Katsura volt a legkedvelhetőbb szereplő. A tipikus csendes, visszahúzódó naiv lány akinek nincsenek igazán kapcsolatai. Nincsenek barátai, a szülei elfoglaltak, egyedül a húga van mellette, de ő korábból kifolyólag nem alkalmas beszélgető partner. Ezt a monoton életet töri meg "főhősünk", mikor közeledni kezd a lány felé, ez a teljesen új érzés pedig görcsös ragaszkodást vált ki a lányból, aki azt sem veszi észre, jobbanmondva nem akarja észrevenni ami az orra előtt történik. A karaktere engem emlékeztet Kosztolányi: Édes Anna c. regényéből a főszereplőre, Annára. Spoiler: Nála is megfigyelhető Freud elfojtás-kitörés tana, ahol szintén az elárult szerelem váltja ki a gyilkosságot. Tehát személyiségét tekintve teljesen érthető volt a reakció, illetve a későbbi elmebomlás, tekintve h. az a 2 ember árulja el akiben a legjobban bízott, az egyetlen "barátnője" illetve szerelme. Ez az érzés még erősebb, tekitve h. nem ő kezdeményezte a kapcsolatot hanem Sekai, illetve Makoto. Ő teljes mértékben a körülmények áldozata, szemben Sekai-val aki alakítja is az eseményeket.
És akkor itt jön Sekai. Egy cserfes, mindenlében kanál, viszonylag népszerűbb leányzó, aki nem tud megülni a fenekén. :) Beleüti az orrát mások dolgába, emellett manipultív is, felajálnja a segítségét Makotónak, hogy minél közelebb kerülhessen hozzá, habár az elején ezt még maga sem tudja. Végül ő is beleszeret. Összeségében tudatalatt midig is az volt a célja, hogy megszerezze a fiút, de erre csak akkor jött rá, mikor már egy másik lánnyal látta. Ugyanakkor ezt a szándékát végig tagadja csak az utolsó részben az őrület határán egy belső "monológban" tudatosul benne. Mondjuk monlógnak nem nevezhető mert a mesélő itt is a barátnője(aki ez esetben az ő gondolatainak kivetülése) egyébként pedig ő az, aki végig tisztán látja a helyzetet.
Egészében ő az, aki az egész szerelmi történet tragédiáját elindítja, habár az is igaz, h. nélküle történet sem lenne. x)
Viszont ő végig csak közbeavatkozik, manipulál és végül mégis áldozatnak állítja be magát,(ezt az utolsó rész jól összefoglalja :) ) aki csak jót akart, de hát ejnye őt is milyen csúnyán becsapta Makotó.
Ezért nem értem, hogy sokaknak miért ő a kedvenc szereplője. Az egyetlen ötletem, hogy talán azért, mert az ő belsővilágát mutatja be legrészletesebben az anime, a néző sokkal inkább beletud helyezkedni az ő lelki állapotába, mintsem Kotonoháéban, akitől egy belső monológot sem hallunk, sőt még beszédet is alig, nem ismerjük gondolatait, érzéseit, csak az eseméynek hatására egyre elhatalamsodó őrületet láthatjuk rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!