Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » School days anime kinek...

School days anime kinek tetszett, kinek nem? Vélemény, story, szereplők stb.

Figyelt kérdés

Szóval sokaktól olvastam, hogy nem tetszett nekik. Szerintem speciel egy nagyon érdekes mű. :)

Érdekelne, hogy ki a kedvenc szereplőtök?

Sokak mondták Sekait, ezt egyátalán nem értem miért, de ezt később még kifejtem. :)

Mi a véleményetek a szereplőkről? általános jellemzés kezdeti céljaik, személyiség fejlődés/torzulás

Vélemény a storyról ...

Szóval úgy egységesen mindenről egy hosszabb elemzés, véleménykifejtés. :)

2016. jún. 21. 04:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
kedvenc karakter PÁROS: a kés meg a magzat
2016. jún. 21. 09:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nem láttam végig,de tudom a sztorit nagyjából.Sokan rossznak tartják,mert nem olyan befejezésre számítottak,érthető. :D Az én véleményem szerint nem rossz,mert a tinikor elég kényes téma és az emberek a szerelem hatására általában nem önmaguk.Van aki másképp viseli a szakítást,egyéb dolgokat,ezért megváltoznak és akár ölni is képesek.Szerintem ezt mondja el a történet,hogy teljesen megváltoztathatja az embert a szerelem,na meg a közbeni botrányok.

Szerintem nem rossz anime,a lényeget leírtam,hogy mit gondolok.Na meg egy kis ráijesztés a fiúkra,hogy ne csalják meg a lányokat. :D

2016. jún. 21. 11:58
 3/3 A kérdező kommentje:

2. válaszolóval egyetértek a storyt illetően. :)

Amúgy nem írtál kedvenc karaktert. :D

De akkor először leírom az én véleményem, itt-ott spolier :

Nekem Katsura volt a legkedvelhetőbb szereplő. A tipikus csendes, visszahúzódó naiv lány akinek nincsenek igazán kapcsolatai. Nincsenek barátai, a szülei elfoglaltak, egyedül a húga van mellette, de ő korábból kifolyólag nem alkalmas beszélgető partner. Ezt a monoton életet töri meg "főhősünk", mikor közeledni kezd a lány felé, ez a teljesen új érzés pedig görcsös ragaszkodást vált ki a lányból, aki azt sem veszi észre, jobbanmondva nem akarja észrevenni ami az orra előtt történik. A karaktere engem emlékeztet Kosztolányi: Édes Anna c. regényéből a főszereplőre, Annára. Spoiler: Nála is megfigyelhető Freud elfojtás-kitörés tana, ahol szintén az elárult szerelem váltja ki a gyilkosságot. Tehát személyiségét tekintve teljesen érthető volt a reakció, illetve a későbbi elmebomlás, tekintve h. az a 2 ember árulja el akiben a legjobban bízott, az egyetlen "barátnője" illetve szerelme. Ez az érzés még erősebb, tekitve h. nem ő kezdeményezte a kapcsolatot hanem Sekai, illetve Makoto. Ő teljes mértékben a körülmények áldozata, szemben Sekai-val aki alakítja is az eseményeket.

És akkor itt jön Sekai. Egy cserfes, mindenlében kanál, viszonylag népszerűbb leányzó, aki nem tud megülni a fenekén. :) Beleüti az orrát mások dolgába, emellett manipultív is, felajálnja a segítségét Makotónak, hogy minél közelebb kerülhessen hozzá, habár az elején ezt még maga sem tudja. Végül ő is beleszeret. Összeségében tudatalatt midig is az volt a célja, hogy megszerezze a fiút, de erre csak akkor jött rá, mikor már egy másik lánnyal látta. Ugyanakkor ezt a szándékát végig tagadja csak az utolsó részben az őrület határán egy belső "monológban" tudatosul benne. Mondjuk monlógnak nem nevezhető mert a mesélő itt is a barátnője(aki ez esetben az ő gondolatainak kivetülése) egyébként pedig ő az, aki végig tisztán látja a helyzetet.

Egészében ő az, aki az egész szerelmi történet tragédiáját elindítja, habár az is igaz, h. nélküle történet sem lenne. x)

Viszont ő végig csak közbeavatkozik, manipulál és végül mégis áldozatnak állítja be magát,(ezt az utolsó rész jól összefoglalja :) ) aki csak jót akart, de hát ejnye őt is milyen csúnyán becsapta Makotó.

Ezért nem értem, hogy sokaknak miért ő a kedvenc szereplője. Az egyetlen ötletem, hogy talán azért, mert az ő belsővilágát mutatja be legrészletesebben az anime, a néző sokkal inkább beletud helyezkedni az ő lelki állapotába, mintsem Kotonoháéban, akitől egy belső monológot sem hallunk, sőt még beszédet is alig, nem ismerjük gondolatait, érzéseit, csak az eseméynek hatására egyre elhatalamsodó őrületet láthatjuk rajta.

2016. jún. 21. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!