Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a külömbség egy 150k-s és...

Fatalerr0r kérdése:

Mi a külömbség egy 150k-s és egy 30k-s stratocaster kozott?

Figyelt kérdés
a kerdesem egyszeru ami fent lathato...kezdo vagyok egy kezdo gitarral,csak annyit szeretnek tudni,hogy min fog az valtoztatni ha veszek magamnak egy jobb gitart ?pl egy Fender-t ....

2014. máj. 11. 12:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát jobban játszani nem fogsz tudni tőle, az biztos :D

A különbség az, hogy a drágább gitárokat sokkal jobb anyagokból csinálják, lényegesen igényesebb munkát végezve. Emiatt a drágább, minőségibb gitár lényegesen szebben szólna, és valószínűleg sokkal kényelmesebb lenne játszani rajta. És még az esztétikai dolgokról nem is beszéltem.

2014. máj. 11. 13:28
 2/21 A kérdező kommentje:
nem is arrol beszelek,hogy jobban jatszani hanem kenyelmesebben....pl van olyan amit egy olcsobb gitarral mondjuk nehezebb kihozni,elerni vagy vegrehajtani??
2014. máj. 11. 13:41
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

Általában az ekkora árkülönbözetnél a drágább precízebben kidolgozott, jobb anyagokat használ és alacsonyabb húrmagasságra állítható, pontosabb a bundozása, nem élesek a bundszélek, a nyakbeállítás jobb.

De kezdőként nem lesz akkora különbség, mert egyszerűen nem tudsz még annyira játszani, hogy ezen múljon.

Amúgy Tátrai Tibusz például éppen kifejezetten szar, durung nyakú gitáron gyakorol...

2014. máj. 11. 16:50
 4/21 A kérdező kommentje:
utananeztem ennek a Tatrai Tibornak ....elkepeszto a tag.amugy meg igazad van ,mert ameddig a hang nem falcs addig akarmibol ki lehet hozni a jot csak valahogy nem ertettem,hogy mitol kerulhet annyiba egy gitar ,mert en azzal is eleg jol megvagyok zmi nekem van azt meg 15ezerert vettem hasznaltam es semmi bajom nincsen vele....
2014. máj. 12. 08:46
 5/21 anonim ***** válasza:
Ha semmi bajod nincs vele, akkor ne is vegyél másikat.
2014. máj. 12. 16:01
 6/21 anonim ***** válasza:

Érdekessége a kérdésednek, ahogy írtad (nem értetted mitől kerühet egy gitár ennyibe.

Remélem tudod hogy egy nem kezdő gitárnál a 150k az egyáltalán nem drága, sőt, az még bőven az alsó katagória még.

Ilyen kérdésnek ott lenne nagyobb értelme hogy, mi a különbség egy 30k-s gitár és egy 500k-s közt.

2014. máj. 12. 16:08
 7/21 anonim ***** válasza:

Tibusz egy élő legenda a magyar rock-blues gitározásban.

Ő is azt mondja, a "sound" a kézben van, nem a hangszerben...

2014. máj. 12. 16:58
 8/21 A kérdező kommentje:
#6 tudom en hogy van 500 k-s gitar is de olyat tuti nem veszek es ugyebar az volt a kiindulasi pontom ,hogy ha lecserelnem a jelenlegit akkor mi lenne a kulombseg :) #7 ugy van ahogy mondod.ritka az ilyen müvész aki raadasul meg szereny is,minden tiszteletem neki .
2014. máj. 12. 17:10
 9/21 anonim ***** válasza:
Egyébként az relatív, hogy kinek milyen a kényelmes nyak. Nekem pl. annak ellenére hogy kis kezem van, jobban bejönnek a vastagabb nyakú stratcasterek, mint pl. egy modern c nyakprofil, persze ez játék stílustól is függ és kb. a 14 bund felett már én is a vékonyabb nyakat preferálom. Persze egy Les Paulnál már más a helyzet, az alapból egy kényelmetlenebb gitár és a régi, 50es években tervezett "rounded" nyakprofilokat már hihetetlen kényelmetlennek tartom. (ettől függetlenül ezt is rengetegen használják)
2014. máj. 12. 22:32
 10/21 anonim ***** válasza:

Tibusz azt szereti, ha a fejnél vaskos a nyak és a felső fekvésekben meg vékony...

Azért is van annyi nyakprofil, hogy mindenki megtalálhassa a neki valót.

Ránézésre a Martin V nyak kényelmetlennek tűnt, de mikor játszottam rajta, meglepően jó volt.

2014. máj. 13. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!