Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár hangolás?

Gitár hangolás?

Figyelt kérdés
Van egy Cort AD-810-em, muszáj volt kitanulni hogyan kell hangolni és meglepően jól is megy szerencsés fülemnek hála, 5ik gound tól kezdem el mélytől magasig össze hangolni, de valahogy jó-jó de nem az igazi bőven lehetne még szebb hangja is csak sajna még kezdő vagyok és a rutin nincs meg hogy tudjam melyik hang helyes-e pláne a Mély-E mivel onnan kezdem azt csak is tetszésre tudom viszonyítani
2017. dec. 13. 22:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szedj le a telefonodra egy hangoló appot, kismillió közül lehet választani.
2017. dec. 13. 22:48
 2/14 anonim ***** válasza:
Használj hangolót, vagy hangoló programot!
2017. dec. 13. 23:11
 3/14 Mojjo ***** válasza:

Ahogy az előttem szólók mondják. Menj be az appstoreba, írd be, hogy guitar tuner, és már mehet is a buli. Még jobb egy csíptetős hangolót venni pár ezresért bármelyik hangszerboltban.

Ha szeretnéd fejleszteni a hallásod, meg magad, fülre hangolni a gitárod, csinálhatod azt, hogy egy tetszőleges húrt behangolsz jóra a hangolóval/az appal, majd a többit fülre utánaigazítod, és a végén leellenőrzöd a hangolóval/appal, hogy mennyire sikerült.

Jól csinálod, az ötödik bundnál kel lefogni a húrokat, hogy a következő húr üresen megszólaló hangját halld. Kivétel a G húr. Ott a negyedik bundot kell lefogni, hogy a H húr hangját halld, nem az ötödiket. (Apropó, a hangolók általában nem H-nak, hanem B-nek fogják ezt a hangot írni, ne zavarjon meg.)

Ha mennek majd az üveghangok, hangolhatsz úgy is, hogy a 12. bundnál megpengetsz egy üveghangot, majd az alatta fekvő húrt a 7. bundjánál lefogva is megpengeted - a kettőnek azonosnak kell lennie. A kivétel itt is a G húr. A G húr 12. bundjánál megszólaló hanggal a H húr 8. bundján lefogott hang lesz egyenlő.

2017. dec. 13. 23:33
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, különös kép a 3th válaszolónak tőle remek infókat kaptam :), ami azt illeti van egy hangolóm ami ajándékba volt a hangszerhez, mint kiderült valami borzalmas miatta elhangoltam totálisan vagy csak én nem konyítottam hozzá, de mindegy is utána megoldottam mint ahogy írtam a "goundos megoldással"
2017. dec. 14. 00:33
 5/14 Mojjo ***** válasza:
@4: Csak tudnám mi az a "gound" :D
2017. dec. 14. 13:13
 6/14 Waff ***** válasza:
Mojjo: épp én is azt akartam írni, hogy jól hangzik ez a "goundos hangolás", már csak azt kéne kitalálni mi a brét jelent :D 3th válaszoló... 20th century fox :D
2017. dec. 14. 15:55
 7/14 Mojjo ***** válasza:
@Waff: nekem a kérdésben automatikusan bundra fordította az agyam - az ötödik bund, meg a hangolás szavak értelmes gondolatmenetet tesznek ki. Csak, most lett gyanús, hogy másodszor is gound-ot írt a kérdező. De lehet tényleg bund-ra gondolt, csak valahol félrehallotta ezt a szót.
2017. dec. 14. 16:37
 8/14 Mojjo ***** válasza:
Egyébként meg 3rd, mert third :D
2017. dec. 14. 16:39
 9/14 A kérdező kommentje:
xD, láttom kapom a pofont, nos hát angol videókat néztem azt Fret-nek mondják az ilyenekben, hallatom valahol magyarul is és úgy emlékeztem hogy gound de tévedtem "fckn Bound", jóó fáradt voltam, másnapos mondom rá guglizok gyors de így áh franc le van tojva jó lesz az úgy és így lett a 3-th :) Sajnos nem voltam azon a szinten hogy ki logikázzam xD :S
2017. dec. 15. 08:21
 10/14 A kérdező kommentje:
De azért továbbra is köszönöm
2017. dec. 15. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!