Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Így milyen? (akvárium, képek)

Így milyen? (akvárium, képek)

Figyelt kérdés

Nincs benne co2, minimális a tápozás, egyszerű társas, 3 éve raktam össze, lassan két éve van benne manado.

Sajnos csak hetente, kéthetente, fél órám van rá, ennyi időből ennyi telik.

Ma alaposan megmetszettem, kicsit pakolásztam, így sikerült: (Jobb oldalt valisneria volt, azt kivettem belőle, nem tudtam kordában tartani)

[link]

[link]

[link]

2014. máj. 8. 10:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Szép nagyon az akvárium és a halak is , majd kicsattanak :)
2014. máj. 8. 12:21
 2/15 Pendulum92 ***** válasza:
45%
Ha ezt szigorú, "növényfejes"(nem vagyok még az, csak próbálkozok) szemmel nézném, nem tetszene, de a maga kategóriájában, ami egy halas-növényes társas, egész kellemes látványt nyújt.
2014. máj. 8. 12:50
 3/15 Pendulum92 ***** válasza:
45%
Ja, az a HM bokor egész szép, egyik kedvenc növényem.
2014. máj. 8. 12:52
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket:)
2014. máj. 8. 21:56
 5/15 _.-Akv-._ ***** válasza:
Jól néz ki, nekem csak a háttér nem tetszik ^-^
2014. máj. 8. 21:58
 6/15 A kérdező kommentje:

A háttér az akváriummal együtt be lett építve egy szekrénysorba még 2011-ben, nem sok szokott látszódni belőle, anno roham munka volt az egész akvárium, félre cibáltam a szekrényt, kifurkáltam a hátulját, vezetékek stb nagy kupi volt, gyorsan kellett csinálnom, hogy rend legyen.

Már gondolkodtam rajta, hogy jó lenne lecserélni, de ahhoz le kellene engednem, kivenni az egészet, nagy meló a halak is nehezen viselnék úgyhogy marad így.

Nagyon bátrak, érdeklődőek a gurámik, most is simán turkálhattam, csipkedik meg a csápjaikkal tapogatják a kezemet ha matatok, amikor sóderről cseréltem manadora kivettem nagy nehezen őket, kb 2 sokáig depisek voltak, féltek mindentől.

A 4 gurámi, 4 sziámi, 8 páncélos teljesen belakja az akvát, nagyon elevenek, még a 7 éves foltos páncélos harcsám is jó bőrbe van.

Ezek mellé talajtakaró wow: https://www.youtube.com/watch?v=ThAtot62zvM

A gurámik meg erősek, nagyok, nem könnyű kicibálni őket egy 10 centis nyílások, érdeklődő gárda, főleg a kék jön mint a kutya ha odamegyek az akvához.

http://www.youtube.com/watch?v=p1fAae_rfzI

2014. máj. 9. 05:55
 7/15 YourDestiny ***** válasza:
Szerintem teljesen jó társas akvárium, ha nem vesszük azt a tűszerű, vékony, hosszúlevelű növényt jobb oldalon. Nem illik bele, nekem túl műnövény hatása van, mégha netán élő is.
2014. máj. 9. 14:47
 8/15 A kérdező kommentje:

A hosszú levelű növény is élő, kb 2 havonta veszek 1 növényt, beszúrom valamelyik akvába szerencsésebb esetben szaporodik, akkor pakolászok át belőle másik akvába, vagy beviszem a kereskedésbe. Nem így fog kinézni, állítólag hajlékony levelei lesznek.

A apró fogú tüskéshínár literszám szaporodik nálam, abból tettem be a jobb oldalra, sokat nem akartam mert kb 10 naponta duplázódik.

A H.M véletlen került bele, 1 szálat elhoztam a kereskedésből, kb 1-2 hetente egy éles szikével kimetszek belőle egy tenyérnyi téglát, már literszám vettem ki.

Most 4 akvába szaporodik, a 75 literesembe nagyon, de ott hosszúak a szálak, ilyen összekötött csokor jön ki.

Ahol sylvania grolux van onnan szép "gyep tégla" van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__5..

Majd kb 2 hét múlva derül ki ezzel az új növénnyel mizu.

A javai mohával fürödtem be egyedül, elmaradt a márnáknak 3 napra a saláta, répa stb, gondoltak egyet és felzabálták az egész jávait, csak damil szerű kopasz szálakat hagytak, neki ugrottak a bokrosoknak is, sok lerágott levelet kellett lemetszenem.

2014. máj. 10. 10:23
 9/15 _.-Akv-._ ***** válasza:
A tüskés növény mocsári, nem víz alatti. El fog rohadni egy idő ha ugyanaz mint ami nekem volt. (gumója van?)
2014. máj. 14. 23:29
 10/15 A kérdező kommentje:

Nincs gumója, gyökérzete is alig, apró fogú tüskéshínár.

Ez nem vett növény, saját nevelés, gyorsan szaporodik, annyi, hogy nagyon törik.

Bedobod a vízbe, valahol megkapaszkodik, lég gyökereket ereszt, ha elég nagy akkor elcsíped a víz alatt és egy kővel rögzíted az aljzatra, vagy fához akármihez.

Van egy 75 literesem abból szoktam pakolászni, rengeteg van benne.

2014. máj. 15. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!