Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Uborka ha nincs forazva (csak...

Uborka ha nincs forazva (csak ugy nyersen) menyi ideig lehet az akvariumban es ha forazot/parolt ugy meddig maradhat?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem úgy 4-5 órán át
2014. júl. 21. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez igazából akvárium és szűrés függő, én átlag bedobok egy szeletet még soha nem vettem ki maradékot, nem szoktam figyelni, 100 liter feletti akva, külső szűrővel.

Kisebb példa 50 literes akvánál, belső szűrővel, 4-5 óra talán, ahogy az első válaszoló írta.


Nagyából el kell találni a szelet méretet ami körülbelül elfogy, ki kell tapasztalni.


Forralva lesüllyed az uborka, nyersen nem, lebeg a víz tetején.

2014. júl. 21. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Platypus ***** válasza:
A nyers zöldség nem kezd el bomlani komolyabb mértékben 1-2 napig, így addig nem is árt a víznek. Viszont addig a finnyásabb algaevők sem nyúlnak hozzá, csak ha már porhanyós, így szerencsésebb eleve puhára forralni. A forraltat is bátran bent lehet hagyni egy éjszakára, az algaevők lassan esznek.
2014. júl. 21. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha nyers, több nap kell hozzá, hogy egyáltalán kajának nézzék. És kell rá valami kavics lesúlyozni.


Ha forrázott, akkor hamarabb elkezdik enni. Úgy is bent maradhat 1 napig simán.

2014. júl. 21. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

...amúgy meg annyi uborka, amennyi néhány aljzatlakónak kell, arányaiban meg se kottyan egy normális szűrőnek. Szóval semmit nem csinál akkor se , ha ott marad.


Egy kis akváriumban normál esetben halból sincs sok, így uborka se kell bele sok, így megbirkózik vele a szűrés.

Nagyobban , több halhoz nagyobb víztömeg, és komolyabb szűrés való.

Szóval ésszerű hal létszám, (és hozzájuk illő uborka mennyiség) és normális szűrés mellett nem hiszem, hogy gondot jelentene, ha 1 nappal tovább marad, mint szükséges lenne.

2014. júl. 21. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Én kimondottan az uborkát úgy csinálom, hogy 3 perc microba 500 watt, van egy bögrém ami bevált erre a célra, tudom meddig kell tölteni, hogy pont jó legyen, forralom rövid időt.


Plekóknál inkább a nyers jön be, azonnal rámennek.


http://www.youtube.com/watch?v=DuKen0xm-F4


Ancinak mindent főzök, forrázok, kivétel a saláta, azt csak éppen meleg vízben átmosom 1-2 óra alatt lerendezik.


http://www.youtube.com/watch?v=82qc2sDrsNw

http://www.youtube.com/watch?v=hy-1GAQhTds

http://www.youtube.com/watch?v=mgMmjGoQZwo

2014. júl. 21. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Persze jó szűrés mellett jelentéktelen teher valóban az uborka szelet.

Én a 200 literesbe napi 2-3darab 1 cm vastag uborka szeletet dobok be az ormányos márnáknak, így nem zabálják fel a növényzetet.


Példa ha valaki bedob egy 50 literesbe egy nagyobb pépes uborka szeletet és aquael fan 1 van akkor az már probléma ha soká bennmarad feleslegesen, teljesen elég a 4-5 óra ha eszik a hal.


Nálunk az akváriumok alap hala az anci, literszámtól függetlenül az első hal amit megvesznek, tény, hogy nem 50 literbe való, de tény az is, hogy az otthonokban levő akváriumok jelentős részébe benne van sajnos.

2014. júl. 21. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Platypus ***** válasza:
Mivel az uborka zöldség, nem sok nitrogénnel terheli az akváriumot. Eleve nagyon magas a víztartalma és a maradékban is kevés a fehérje. Az ammónia meg a fehérjékből jön.
2014. júl. 21. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy nem kell ezen annyira agyalni, beteszed és kész, addig nyugodtan maradhat amíg el nem fogy. Ha 1 nap elteltével nem nyúltak hozzá, akkor érdemes kivenni és mással próbálkozni. Első próbálkozáskor érdemes a zöldségeket több módon felkínálni, így hamar kiderül, hogy az adott halak a főttet, félig főttet, vagy a nyerset részesítik előnyben. A sügéreimnél most a félpuha koviubi és a forrázott dinnyehéj a sláger, el sem tudnám venni tőluk, szerintem az anci is enné.
2014. júl. 22. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!