Szeretnék egy kis gyíkot. Lehet fürgegyíkot tartani idebent?
köszi a gyors választ :)
és van olyan trópusi gyíkfajta, akik hasonlítanak a fürgegyíkra?
Holaspis guentheri- ékszegyík
Mabuya quinquetaeniata-kékfarkú szkink
Testalkatilag nem annyira hasonlítanak, de viselkedésben igen.
Köszi :)
és olyan, akik kinézetben néznek ki hasonlóan?
Pontosan olyan kinézetűt nem valószínű, hogy találsz, de hasonlóan bájosakat mindenképp, nézelődj itt, jó sok terráriumban tartható gyikusz van:
A nevükre hallgatni nem fognak, nem kifejezetten tanulékonyak, de szelídíteni meg lehet őket. A legintelligensebb gyíkfajok a varánuszok, ők a legtanulékonyabbak és legtalálékonyabbak, de nagy termetűek nagy helyigénnyel és nem hasonlítanak a fürge gyíkra.
Nekem a madagaszkári nappaligekkó tetszik.
de aranyos *.*
nekem eddig az Érces szkink tetszik legjobban :P
nyugodtan tartsál, amikor a jó közmunkások a füvet nyírják többet lekaszálnak egy alkalommal mint amennyit te egész életedbe "kínoznál"... nekem is voltak kiskoromba, csak internet nélkül még nem tudtam h-h élik túl a telet a téli álom alatt evés ivás nélkül, így mindig szabadon engedtem őket nyár végén, aztán tavasszal fogtam újakat. Meg az etetésükben se voltam valami profi, minden nap kaptak vagy 40 legyet/szöcskét amit fogtam nekik, nyár végére olyan dagadtak lettek mint a fene, alig bírtak menni.
szóval szerintem nyugodtan tartsál párat, augusztusba kelnek ki majd a kicsik, azokból érdemes betárazni, sokuk úgyse tud felkészülni a télre és nem éli meg a tavaszt, jobb esélyük van veled hidd el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!