Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Szeretnék egy kis gyíkot....

Szeretnék egy kis gyíkot. Lehet fürgegyíkot tartani idebent?

Figyelt kérdés
Mit lehet adni nekik enni? És mennyire tanulékonyak? Tehát ha elnevezem pl. Botondnak, hallgatni fog rá?
2014. máj. 15. 14:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet semmilyen hazai hüllőt vagy kétéltűt tartani, az összes faj védett. De lehet beszerezni trópusi fajokat állatkereskedésekben. Nagy részük rovarevő, lehet nekik kapni tücsköt, csótányt és hasonlókat. A kajájukat vitaminozni kell és a legtöbb fajnak UV-B világításra is szüksége van. A nevükre nem fognak hallgatni, bár nagyobb gyíkoknál már volt ilyen, de nem jellemző.
2014. máj. 15. 15:04
 2/14 A kérdező kommentje:

köszi a gyors választ :)

és van olyan trópusi gyíkfajta, akik hasonlítanak a fürgegyíkra?

2014. máj. 15. 15:05
 3/14 anonim ***** válasza:

Holaspis guentheri- ékszegyík

Mabuya quinquetaeniata-kékfarkú szkink

Testalkatilag nem annyira hasonlítanak, de viselkedésben igen.

2014. máj. 15. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
ékszergyík*
2014. máj. 15. 15:11
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi :)

és olyan, akik kinézetben néznek ki hasonlóan?

2014. máj. 15. 15:25
 6/14 anonim ***** válasza:

Pontosan olyan kinézetűt nem valószínű, hogy találsz, de hasonlóan bájosakat mindenképp, nézelődj itt, jó sok terráriumban tartható gyikusz van:

[link]

A nevükre hallgatni nem fognak, nem kifejezetten tanulékonyak, de szelídíteni meg lehet őket. A legintelligensebb gyíkfajok a varánuszok, ők a legtanulékonyabbak és legtalálékonyabbak, de nagy termetűek nagy helyigénnyel és nem hasonlítanak a fürge gyíkra.

2014. máj. 15. 15:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2014. máj. 15. 17:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem a madagaszkári nappaligekkó tetszik.

https://www.youtube.com/watch?v=_kgUJTlTBxk

2014. máj. 16. 22:02
 9/14 A kérdező kommentje:

de aranyos *.*

nekem eddig az Érces szkink tetszik legjobban :P

2014. máj. 16. 22:39
 10/14 anonim ***** válasza:

nyugodtan tartsál, amikor a jó közmunkások a füvet nyírják többet lekaszálnak egy alkalommal mint amennyit te egész életedbe "kínoznál"... nekem is voltak kiskoromba, csak internet nélkül még nem tudtam h-h élik túl a telet a téli álom alatt evés ivás nélkül, így mindig szabadon engedtem őket nyár végén, aztán tavasszal fogtam újakat. Meg az etetésükben se voltam valami profi, minden nap kaptak vagy 40 legyet/szöcskét amit fogtam nekik, nyár végére olyan dagadtak lettek mint a fene, alig bírtak menni.

szóval szerintem nyugodtan tartsál párat, augusztusba kelnek ki majd a kicsik, azokból érdemes betárazni, sokuk úgyse tud felkészülni a télre és nem éli meg a tavaszt, jobb esélyük van veled hidd el :)

2014. máj. 20. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!