Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van egy jó faodum, hogy...

Van egy jó faodum, hogy fertőtlenítsem?

Figyelt kérdés
Nemrég elpusztult az eggyik hörcsögöm.De volt egy alig használt faoduja,és nem akarnám kidobni.Az lenne a kerdésem ,hogy egy faodut hogy lehet fertőtleníteni,merz ha víz alatt lemosom akkor az sztem nem tesz jót a fának és csak elkorhadna.Volt mar valaki hasonló cipőben?Inkabb dobjam ki vagy van valami mód?
2020. máj. 6. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
erős alkohollal, permetezve. Utána pár nap alatt elmegy a szag is.
2020. máj. 6. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Sütöbe kell tenni magas hőfokon és kisütni kb. 15-20 percig.

Minden baci elpusztul.

2020. máj. 6. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

A fa felszerelések tisztítása


Néha érdemes fa felszereléseinket is megtisztítani. Ha esetleg beszítva a vizeletet, ecetes-vizes szivaccsal kell áttörölni, majd hagyni kell megszáradni. Az ecet szagtalanít, így miután a felszerelés megszáradt, visszatehetjük hörcsögünk helyére. Az ecetszag szerencsére hamar elillan, így nem kell amiatt aggódni, hogy erős ecetszag lesz hörcsögünk helyén.


Ha esetleg élősködő miatt szeretnénk a fa felszerelést tisztítani, két lehetőségünk van:

– tegyük fagyasztóba minimum 4-5 éjszakára

– süssük ki sütőben körülbelül 20 percen át 150-200 fokon


Miután kiolvadt/kihűlt, visszatehetjük kedvencünkhöz.

2020. máj. 6. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

#3


Nem tudom hol olvastad, de az élősködők nem pusztulnak el fagyasztáskor, legalább is nem mind.

150-200 fok 20 percig? :D

Szakácsként nem javaslom :D

2020. máj. 6. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
A Hörcsögmentés hivatalos weboldalán olvastam. Nem tudom, mi bajod a sütőben sütéssel. Nem fog megégni vagy meggyulladni a fa. Napokon át a fagyasztás is teljesen hatásos (bogaras magkeverék esetén is).
2020. máj. 7. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
48%
Nem ég meg, de jó eséllyel megreped.
2020. máj. 7. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
83%
A bogár pedig más mint a baktériumok és vírusok. Azzal csak tartósítod őket gyakorlatilag. ezért vannak élelmiszer iparban is a 75-85 fokos szabályok.
2020. máj. 7. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!