Patkány irtás ?
Sziasztok a következő problémával küzdők:
Már évek óta tartok , kacsákat , nyulakat és galambokat viszont az elmúlt időben nagyon elszaporodtak a patkányok és nem tudok mit kezdeni velük , emellett nagyon sok kárt is okoznak. Galamb fiókákat , kicsi kacsákat illetve a kicsi nyulakat is előszeretettel ölik meg. Már vettem pár csomag mérget de nem igazán használt , élve fogó csapdák illetve más fajta csapdák is vannak kitéve amikből meg is eszik az ételt de mégsem sikerül elkapnom őket. Van egy vadász kutyám is aki szabadon jár és megvan szokva a patkány öléssel de neki sem sikerült elkapnia őket és már lassan tehetetlen vagyok. Illetve a másik észrevétel ,hogy 7 darab 3 hetes kisnyulamat egy éjjel alatt megölte valami és mindnek a nyaka körül volt elharapva vagy a fejük letépve de nem ettem meg őket a tettes , ebből kiindulva szerintem menyét/nyest is járhat nálam csak akkor elméletileg nem kéne legyenek patkányok... Minden tanácsot elfogadok , a patkány illetve egyéb kártevő állatok kiirtása terén.

Ha élvefogó csapdából eltűnik a kaja, azt tapasztalatom szerint egér csinálja (vagy nem a megfelelő csapdát használod). Nekünk ilyen félköríves csapdáink voltak, és 4 hónap alatt vagy 40 példányt fogtunk. Többnyire különböző méretű szaporulatot; jól megtermett felnőtt patkányt csak ritkán, ők óvatosabbak. Arra kell figyelni, hogy a csapda záródása vacak, külön meg kell drótozni több helyen, hogy ne tudja kinyitni. De ha nagyon sokan vannak, akkor képesek gyorsabban szaporodni, mint amennyit te a csapdával elkapsz.
A kutya ha elkap évi néhányat, az semmi.
A nyest úgy tudom nem eszi meg a zsákmányt, csak kiszívja a vérét, a nyakán látszik a harapásnyom. Állítólag 3-4 cm-es résen is befér. Esetleg próbáld meg a csapdát körbevenni valami nagyon sűrű ráccsal, vagy a csalit úgy bele tenni, hogy egy falapon körbekened egérragasztóval, vagy vegyél lecsapós patkányfogót (olyan, mint az egérfogó, csak nagyobb), hogy kiderüljön, milyen állat jár oda. Mi a ragasztónak köszönhetően fedeztük fel az egereket (bár elvileg ahol patkány van, ott nincs egér, de mégis).
Irtásra ilyen mennyiségnél egyértelműen a görényeseket ajánlom, nemrég volt róla szó itt:

Ide vezet a nagy macskaivartalanítás, macskamérgezés, légpuskával való lődözés.
Több településen már rendesen egér, patkányinvázió van.
Ezeket a csapdákat a hajadra kenheted, több patkány születik, mint amit elfogasz.
Mérgezéssel meg kinyírod a saját állataidat is.
Nálam vannak macskák, 1 darab rágcsáló nincs a környéken sem.
PAdláson volt annao rengeteg.
Most kb cd minőségű csend van.

3: A szomszédunknak van macskája, mégis szív a patkányokkal. Nagy falat egy felnőtt patkány a macseknak. Az egereket tényleg megfogja, ahogy nálunk a kiscsirkéket, nyúlfiakat is, ha valami módon hozzájuk fér. A szomszéd kislány kis túlzással lelkibeteg volt, amikor az ajtajuk elé sorba rendezve végignézte a cicájuk aznapi zsákmányait (a kisnyuszit sikerült megmentenie). Akkor már inkább valami jó ösztönű terrier, esetleg vadászgörény.
Abban igazad van, hogy a mérgezéssel óvatosan kell bánni. Nem csak arra kell figyelni, hogy magához a méreghez ne férjen hozzá más állat (erre vannak azok a fekete, lyukas dobozok), de arra is, hogy a mérgezett állatot ne egye meg más. A mi kutyánk szerencsére büszkén odahozza (ez a vadász), a másik csak terelné :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!