Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kisemlősök

A kérdés

Kaptam egy törpehörcsögöt, dr nem iszik. Mi a teendő? [többi lent]

Nemrég kaptam egy fiatal törpehörcsögöt, aki folyamstossn mozog,de szerintem nem juttat elég folyadékod a szervezetébe. Most ha tennék be neki itatót bírná használni? Mindig van bent neki friss zöldség és alma. Az eladó azt mondta nen kell neki itató,de szerintem igen.

Keress kérdéseket hasonló témákban: hörcsög, törpehörcsög, kisemlős, ivás

 2013. nov. 8. 16:02  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Lédús zöldségeket és gyümölcsöket kell berakni neki amit meg szabad ennie. Itató nem szükséges mert a táplálékában megtalálható az a mennyiségű víz ami neki kell.

A válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont 2013. nov. 8. 16:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szerintem kell neki itató, az enyémnek mindig adtak friss lédús zöldségeket, gyümölcsöket, és mindig volt bent neki víz, evett rendesen és ivott is hozzá, majd eldönti magától, hogy fogja-e használni az itatót vagy sem

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont 2013. nov. 8. 16:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A törpehörcsögöknek egyáltalán nem szabad itatót betenni, inkább almát, répát, epret ne, körtét se, kenyér héját, ht. kekszet. Ja és ne rakd ki "napozni" a napra, stb... (az ablakba se), mert megfázhat, hőgutát kaphat.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/11Időpont 2013. nov. 8. 17:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

(előző vagyok)

Írhatsz Privát üzenetet, kérdezhetsz, és válaszolok. :)A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont 2013. nov. 8. 17:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Igen kell neki itató!Nem isznak sokat, úgyhogy ne aggódj.

Tartásuk, táplálásuk, betegségeik, szökés, színek/minták stb.:

A dzsungáriai törpehörcsög testi adottságai


A törpehörcsögök, mint nevük is sugallja, nagyon kicsi, mindössze 5-10 cm hosszúak és 40-50 g súlyúak.A bundájuk tömött és puha, rengeteg színben léteznek.Van egy kicsi 0,5-1 cm hosszú farkuk is, ami alig látható.Testük gömbölyded, fejük kerek és vaskos.A fülük kicsi, belül szőrös.Az orrukon nincsen szőr, kicsi és nedves.Szemük, nagy, fekete, igazán aranyos.Bajszuk hosszú és átlátszó.Lábuk rövid és szőrős,elöl 4-4,hátul 5-5 ujjuk van.Az arcuk két oldalán van két pofazacskójuk, itt tárolják az élelmet.


A hörcsögök igényei


Kedvelik a meleget, igénylik a 20-25 fokot.Kicsi méretük ellenére, nagy mozgástérre van szükségük.Minimum 30*30*30 cm-es ketrecet/terráriumot vegyünk.Fontos nekik a házikó, ez lehet a magánterületük ahová visszahúzódhatnak.Kis területen, jól jön egy futókerék is.Hatalmas tévhit, hogy nem kell nekik víz.Fontos, hogy legyen egy itatójuk, amiből bármikor ihatnak.Az itató legyen 50-100 ml-es. Igénylik a napi etetést és törődést is.Éjszakai állatok, ezért csak délután foglalkozzunk velük.Fontos még tudni, hogy magányos állatok, egy ketrecben/terráriumban csak egy egyedet tarthatunk.Csúnyán verekednek!Hetente kell őket takarítani,szeretik a magas (5-10 cm) forgácsot.Ebben áshatnak.Tipp:Ha szénát is rakunk be nekik, tudnak "építkezni".


Színek/Minták és genotípusuk


Színek:

Vadas:genotípusa AA

A természetes élőhelyen is előforduló szín,alapszín.Jellegzetessége a fekete hátcsík, mely az orrtól a farig ér, az oldlain látható hullámos választóvonal és a világos aljszőrzet.A leggyakrabban előforduló változat, mivel minden olyan esetben, mikor a színgének nem passzolnak egymáshoz akkor dominánsan megjelenik, vagyis az utód vadas színű lesz.Nem letális,de domináns szín.

Fekete:genotípusa aa

Az egyik alapszín.A hát teljesen fekete, de a füleken, a lábakon és a farkon előfordulhat a fehér szín, míg a has és az áll is világos.A fekete szín egyik jellemzője, hogy a buna kevésbé dús, viszont ugyan olyan bársonyos, mint más egyedeké. Nagyon gyakori szín, és olyan több génes színek alkotója, mint például a csokoládé, az oroszkék és a dove.Előfordulhat, hogy félénkebbek és ragaszkodóbbak más színek egyedeihez képest.Leggyakrabban a tarka mintázattal fordul elő.Nem letális, recesszív szín.

Kék:genotípusa dd

1988-ban Angliában fedezték fel először.A vadashoz hasonlóan ebben az esetben is láthatók a hullámos oldalcsíkok, és a hát csíkja is, viszont fekete helyett sötét kék.A szőrzet a háton és az arcon is megtartja kékes jellegét, míg a hason szürkésfehérré válik. Létezik téli bundát váltó (winter white) változata is, mely a hideg évszak érkezését követően elkezd kifehéredni.Recesszív, nem letális szín.

Mandarin:genotípusa Mama

Elsőnek kiemelném, hogy letális, dominánsan öröklődő szín.Érdekessége, hogy instabil szín.Fiatal korban erős narancs színe van, viszont az idő múlásával a szőre elkezd kifakulni, míg végül csak árnyaltan lesz narancsos.A hátcsíkja barnás, míg az oldalcsíkjai szinte teljesen elvesznek a szőrzetben.Ha egészséges az állat, akkor a bundája tömött, alkata inkább kerekded.Hízásra, és sajnos emiatt cukorbetegségre is hajlamos fajta, ezért az olajos magvakból és az édes gyümölcsökből csak nagyon keveset kaphat, ha azt akarjuk, hogy állatunk egészséges és hosszú életű legyen.Olyan színek alkotója, mint a például a camel. Ha mandarin törpénknek a szeme piros, akkor hordozza a narancs színt is (ppMama).

Narancs:genotípusa pp

Ez a szín hordozza magában a piros szemet, ezért minden olyan hörcsög, amelynek a szeme piros narancs hordozó.Recesszív és nem letális.

Barna:genotípusa mm

Az elsőnek kitenyésztett hibrid szín, melyet túltenyésztettek.Kialakultak a génekben kódolt gyengeségei, melyek miatt nagy a halálozási arány még kölyök korban, viszont nagyon rtikán előfordulnak egészséges egyedek, akik megélik a felnőtt kort.A barna szőrszín hordozza magában a sötét bordó (dark ruby, ruby) szemszínt, amely úgy jelenik meg, hogy még születésnél piros az egyed szeme, majd viszonylag rövid idő alatt, pár napos korára már besötétedik.A gén alkotója az olyan többgénes színeknek, mint például a bézs és a csokoládé.Nem letális, recesszív szín.

Dove:genotípusa aapp

A dove csodálatos szín, akkor jöhet az utódok között létre, ha egy fekete színt hordozó (például lila) egyedet pároztatunk egy narancs színt hordozó egyeddel (például viola).

Camel:genotípusa ddMama

Ez a szőrszín úgy jöhet létre, hogy egy olyan állatot, mely fenotipusában megjelenik a mandarin (Mama) szín pároztatunk egy olyan állattal, amelynek akár fenotipusában, akár genotipusában megjelenik a kék (dd) szín.Így egy árnyalatnyival sötétebb színt, erősebb hátcsíkokat kapunk, mint a mandarin esetében.Fontos a camel színű egyedek pároztatása előtt figyelembe venni azt, hogy a mandarin szín letális, vagyis a camel is letális, ezért olyan színnel nem szabad keresztezni, amelynek genotípusában jelen van a mandarin (Mama).Letális szín.

Oroszkék:genotípusa aadd

Az orosz-kék színű egyedek akkor születhetnek, ha egy fekete színt hordozó egyedet (például feketét) pároztatunk egy kék színt hordózó egyeddel (például violát).

Viola:genotípusa ddpp

A viola színű dzsungáriai törpehörcsögök szemszíne általában piros, mivel a szőr színezetetét létrehozó kék (dd) gén mellé egy narancs (pp) kerül.Legegyszerűbben úgy lehet elérni ezt a színt, ha egy kék színű hörcsögöt egy narancs színűvel keresztezünk.

Bézs:genotípusa ddmm

Az egész állat világos szürkés-krémszínű, a hátcsík alig látszik.Hordozza magában a kék és a narancs színt.Legegyszerűbben egy kék és egy narancs keresztezésével kaphatunk bézst.

Csokoládé:genotípusa aamm

Ez a szín akkor jöhet létre, ha a felmenők között mind a két szülő hordozza fekete és a barna színt.Ilyenkor előfordulhat, hogy csokoládé színű kölykök születnek az alomban.Nem túl gyakran előforduló, csodás szín.

Lila:genotípusa aaddmm

Az egész állat egérszürke színű.Van benne fekete, kék és barna szín.

Szőke bézs:genotípusa ddmmpp

A viloa színű dzsungáriai törpehörcsögökhöz képest világosabb szín, a narancsos, kékes árnyalat kevéssé jelenik meg rajta, mivel nagyban dominál ennél a színnél a barna.

Piros szemű camel:genotípusa ddppMama

Piros szemű lila:genotípusa aaddpp

Pezsgő:genotípusa ppddaamm

A legritkábban előforduló szín, mivel négy a genotipusban megjelenő gén jelenléte is szükséges mind a két szülőben ahhoz, hogy létrejöjjön.A szeme piros,mert a genotípusában megjelenik a naranca (pp) is.

Bordó szemű lila:genotípusa aaddmm

Minták:

Pearl:genotípusa +Pepe

Eredetileg a dzsungáriai törpehörcsögök között megjelenő mintázat, amit később tovább örökítettek a hibridek között is.Ez egy letális mintázat. Mivel meglehetősen hasonlít a merlére, ezért általában merle és pearl egyedeket nem szoktak keresztezni egymással, mert a kölyköknél nem mindig lehet megállapítani, hogy milyen mintázattal rendelkezik.Jellegzetessége, hogy a hát szőrzetét nagy mértékben kifehéríti, még a hátcsík is elkopik.Az is előfordulhat egyes színeknél, hogy a dzsungi teljesen fehér lesz.Bármilyen szín mellett előfordulhat a pearl mintázat, ha az egyik felmenő pearl volt.

Merle:genotípusa +Meme/MeMe

2004-ben Angliában fedezték fel először ezt a mintázatot.Mint az már a genotipusából is kiderül valószínűleg nem letális, viszont dominánsan öröklődő, mint a többi mintázat.Ennek a mintázatnak a leggyakrabban az a jellegzetessége, hogy a nyaknál egy fehér csík jelenik meg.Általában az eredeti szőrszálak közé (például kék szín) fehér szálakat növeszt, így a bunda eredeti (például kék) színe mintha megkopna.Bármilyen szín mellett előfordulhat a merle mintázat, ha valamelyik felmenő is merle volt.

Tarka:genotípusa +Mimi

A tarka bármilyen színváltozattal kombinálható, viszont látványossági szempontból nem mindegyik színhez passzol, ezért leggyakrabban oroszkék tarka vagy fekete tarka (dalmata) változatban találkozhatunk vele, ritkábban csokoládéval vagy dove alapon fehér foltos változattal. Magyarországon egyre kevésbé gyakori az igazán tarka szín, mert az újabb és újabb generációk egyre kevesebb foltot vesznek át a szülőtől, éppen ezért minél több fehér folt van az állaton, annál értékesebb.Letális mintázat.


Az egészséges állat kinézete, viselkedése


Vásárlás előtt meg kell figyelni a hörcsögöt, mind a viselkedését, mind a kinézetét.Általában egy fiatal (2-4 hónapos) hörcsög 5-7 cm hosszú.Nem túl félénk, és érdeklődő.Mikor odamegyünk megnézni, kíváncsian szaglászik és figyel.Ha kézbe vesszük, ugyan menekülni akar, de nem harap.Nem sebes,nem túlnőtt a foga,nem csonka a farka vagy a végtagjai,a feneke tiszta,a szeme nem váladékos,nem túl kicsi (kicsinek számít 2-4 hónaposnál a 3,5-4 cm),nem túl lassú/gyors,nem túl vékony/elhízott,nem hiányos a szőre és rendezett,a füle tiszta,nem opálos a szeme.Ha a hörcsög megfelel a leírásnak,biztos egészséges.

Ketrec vagy terrárium?Melyik jobb?


Mielőtt hörcsögöt vennénk,el kell döntenünk, hogy ketrecben vagy terráriumban tartjuk-e?A ketrec egyetlen előnye, hogy szellőzik, ezzel szemben rengeteg hátránya van:

-A hörcsög végtagjai beakadhatnak, ennek követkeménye képen leszakadhatnak, megsebesülhetnek.

-A hörcsög rághatja a rácsokat, amit nagyon kellemetlen hallgatni és meg is sebesedhet, akár kitörhet a foga is.

-Az állandó szellőzés miatt megfázhat.

-stb.

A terráriumnak, csupán egy hátránya van, bepállhat.Ezzel szemben sok előnye van:

-Megtartja a meleget.

-A hörcsögnek nincs benne bezártságérzete.

-Nem tudja rágni.

-Nem olyan könnyű a szökés, megfelelő fedéssel.

-stb.

Szóval én a terráriumot ajánlom, teljes mértékben!


A terrárium/ketrec elhelyezése


Ne rakjuk ablak alá, legyen félárnyékos, nyugodt helyen.Olyan helyre kell rakni, ahol reggel nyugalom van, hogy tudjon aludni, mert neki ez fontos!Gyerek szobában, ahol a kisgyerekek játszanak, nappaliban, konyhában,étkező helyiségben, fürdőszobában, WC helyiségben ne helyezzük el a hörcsögöt.Egy nyugodt szoba, esetleg a nagy gyerek vagy a szülők szobája tökéletes.


A hörcsögnek fontos a víz!


Sokan hiszik azt, hogy a hörcsögöknek nem kell víz, a zöldségekből/gyümölcsökből felveszik a vizet, hát ez tévhit.Méghozzá mekkora tévhit!A hörcsögöknek ugyan úgy szükségük van vízre.Víz nélkül kiszáradnának!A vásárláskór vegyük figyelembe, hogy kell venni egy 50-100 ml-es itatót is.


Takarítás


A hörcsögnek hetente ki kell takarítanunk a terráriumát/ketrecét.Mindig mossuk ki ecetes vízzel, kerüljük a vegyszereket!A játékait is lemoshatjuk 2-3 hetente ecetes vízzel.Mindig töröljük ki szárazra a terráriumot/ketrecet!5-10 cm forgácsot használjunk, tegyünk be egy kis szénát.Ne használjunk poros forgácsot!Tipp:Mossuk ki a terráriumot/ketrecet forró vízzel, így garantált a parazitamentesség.


Táplálás-Mikor és menyit?


Este kell nekik 8 g magot,5,5 g nedves táplálékot és 1,5 g állati fehérjét kapniuk.Amit a következő estéig nem esznek meg, ki kell dobnunk (kivéve a magvakat, azokat 1 hétig hagyhatjuk, persze pótolgatni kell)!


Táplálás-Magvak


Heti szükségletük 56 g, ez napi 8 g.A magvak a hörcsögök fő táplálékai.Nagyon fontos, hogy egész nap hozzájuthatsanak!A boltban vásárolható magkeverékek tökéletessek, ezekben általában vannak vitaminok is, például D3,C és E vitamin.Kikeverhetjük ezt mi is, ha nem szeretnénk bolti tápot használni.Az olyan tápot TILOS odaadni amiben kukacokat, petéket és bogarakat veszünk észre!Mindig tartsuk légmentessen a tápokat, ha tudjuk!Ehetőmagvak:fürtös köles, köles, búza, tritikálé, repce, borsó, kukorica, szotyoládé, lenmag, cirok, bükköny, dió, mogyoró, földimogyoró, tökmag

Az olajos magvakból (például dió) ne adjunk rendszeresen és mindig csak keveset!Tipp:A hörcsögök imádják a fürtös kölest, ezt kisállateledel boltokban könnyen beszerezhetjük.


Táplálás-Zöldségek/Gyümölcsök


Heti szükségletük 40 g, ez napi kb. 5,5 g.Fontos hogy naponta kapjanak ezekből, amit egy napig nem esznek meg dobjuk ki!

Ehető zöldségek:paradicsom, paprika, brokkoli, petrezselyem, cukkini, retek, uborka, zeller, répa, tök, bio saláta, pitypanglevél, padlizsán, lóhere

Nem ehető zöldségek:K-betűsek, retek, paradicsom zöldje és nem bio saláta

Soha ne adjunk mosatlan, zöldjétöl nem megszabadított és nedves zöldséget nekik!

Ehető gyümölcsök:alma, szőlő, körte,dinnye (sárga és görög), eper, málna, barack, áfonya, szeder, meggy, cseresznye, sziva

Ritkán adható gyümölcsök:narancs, mandarin, banán, ribizli, kiwi

Nem ehető gyümölcsök:citrom, grapefruit, mangó és más egzotikus gyümölcsök

Gyümölcsöt csak megmosva, kimagozva és megtörölve adjunk nekik!


Táplálás-Állati fehérjék


Heti szükségletük 10 g, ez napi kb. 1,4 g.Ezt is fontos naponta adnunk!

Ehető állati fehérjék:élő tücsök, élő lisztkukac, száraz macska vagy kutyatáp, tejföl, sajt, főtt hús, főtt tojás, túró, zsír

Csak fűszer,só és penészmentes állati fehérjét adjunk!


Táplálás-Kiegészítő táplálékok


Néha adhatunk nekik kiegészítő táplálékokat is.Kiegészítő táplálékok:hörcsög csemege, aszalt gyümölcs, takarmány puffasztott magvak, csontszáraz kenyér, száraz tészta


Táplálás-TILOS ÉTELEK!


Amit soha ne adjunk a hörcsögünknek:gyógyszeres nyúltáp, sós/fűszeres ételek, penészes sajtok, édességek, K-betűs zöldségek, kimagozatlan gyümölcsök, keleti gyümölcsök, savas gyümölcsök, retekfélék, nem bio saláta, főtt tészta, nem csontszáraz kenyér, pékáruk, tejszín


Táplálás-Vigyázz mérgező!


Ha szeretnénk a hörcsögünknek a szabadból rágcsálnivalót hozni, figyeljünk a kövezkezökre!Mérgező nővények:arnyesső, cédrus, fagyal termése, gyűszűvirág, lonc termése, maszlag, szömörce, ricinus, tiszafa, sisakvirág, fris fenyő ágai, gyöngyvirág, leander, mák, buxus, őszi kikerics, magyal, sárkánygyökér, kecskerágó, boroszlán, csonthéjas fák ágai, boróka, citrom

Ha a hörcsögünk szobanövények közelében van, figyeljünk a következőkre!Mérgező szobanövények:rózsa, tulipán, liliom, szegfű, eukaliptusz, krizantém, kála, nárcisz, hortenzia, papagájvirág, fátyolvirág, százszórszép, napraforgó, gladiólusz

A következő fák ágait használhatja a hörcsög fogkoptatásra:alma, száraz;nem gyantás fenyőág, akác, nyír, fűz, barack, kőris, mandula, bodza

A következő növények ehetőek:fű, tyúkhúr, mezei sóska, citromfű, pásztortáskaA válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/11Időpont 2013. nov. 8. 17:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Betegségek-Gyógymódok-Mikor van baj?


Az állatunk beteg, ha:

-bágyadt

-nagyon lassú

-nem eszik, iszik

-szeme váladékos

-taknyos

-furcsán vesz levegőt

-szeme opálos

-hasmenése van, esetleg hány

-rossz a kedve

-szőre ápolatlan

-végbélnyílásánál nedves a szőr

-büdös, szokatlan a szaga

-duzzanatok vannak a bőre alatt

-igerült, ideges

-furcsa a viselkedése

Ezekben az esetekben mindenképpen vigyük állatorvoshoz állatunkat!

Megfázás:Itt mindig beválik a kamillateás kezelés.Főzzünk kamillateát és törögetsük meg a langyos kamillateával a hörcsög szemét (jó a könnyezés ellen).Steril vattával csepegtethetünk a szájába is.Ha a tünetek nem javulnak forduljunk állatorvoshöz!

Kalciumhiány:A hörcsög csöntjai gyengék, törékenyek lesznek.Ez megelőzhető, ha porrátört tojáshéjat teszünk ételükbe vagy kálciumos táplálékot, fogkoptatót adunk nekik.

Poros forgács által okozott szemviszketés:A kamillateás szemborogatás vagy borvizes szemborogatás nagyon jól beválik.

Kullancs:Csipeszel megfogjuk és enyhén csavart modulattal kirántjuk, így könyebben kijön a fullánk.

Atka:A szőr kihullik és/vagy apró atkák mászkálnak a bőrön.Az állat vakarozik.Forduljunk állatorvoshoz, ő majd felír egy irtószert, ezt használjuk.

Fülatka:Vizes fülpucoló rudacskával óvatosan tisztitsuk ki a füleket.Ha nem sikerül forduljunk állatorvoshoz!

Gomba:A szőr kihullik, nagy foltokban elváltozik a bőr, esetleg fehér lesz.Az állat vakarozik.Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz, ő majd felír egy írtószert.

Bolha:Az állat bőre viszket, sokat vakarozik.Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz, ő majd felír egy írtószert.

Zúzodás, törés:Az állat agresszívá válhat a fájdalmaktól.Kamillás borogatást használjunk és minnél előbb vigyük orvoshoz.

Véres vizelet:Veseproblémákra, akár veseelégtelenségre utalhat.Mindenképpen forduljunk orvoshoz, a diagnózisa szerint kezelhetjük gyógyteákkal, például mezei zsurlótea.Amik jók veseproblémákra:zsurlótea, aranyvesszőfű tea (kis menyiségben!), áfonyalevéltea, legyezőfűtea, kukoticabibetea, kamillatea (vesekőre), csalánta, melegvízes vagy meleg kamillateás veseborogatás

Hasmenés:Okozhatja mérgezés vagy hirtelen változó étrend.Ilyen esetben diétáztatni kell a hörcsögöt pár napig száraz maggal.Ha ettől nem múlik a hasmenés forduljunk orvoshoz!

Székrekedés:A rossz étrend okozza.Etethetünk vele mazsolát, vagy állatoknak való székrekedés elleni gyógyszert (állatpatikában vásárolhatót).Ha a tünetek nem múlnak forduljunk orvoshoz!

Tályog:Baktérium okozta genyes elváltozás.Kezelhetjük betadinal, de orvoshoz mindenképprn vigyük el a hörcsögöt.

Vöröskönny:A szem, aszáj és az orr környékén vörös massza figyelhető meg.Ez a Harder féle könymirigy váladéka.A túltermelődését okozhatja stressz, felső légutak gyulladása, éhezés és hiánybetegség.Kezelhetjük cickafarl vagy kamillateával vagy orvos által felírt szemcseppel.

Túlnőtt fogak:Az állatrorvos le tudja vágni.

Nedves farok:Egy baktérium okozta bélrendszeri betegség, az orvosi kezelés fontos!Ha nem visszük orvoshoz 2 napon belül meghal!FERTŐZŐ!Amint megyógyut, fertőtlenítsük a helyét és cseréljünk almot, hogy ne kapja el mégegszer!

Ketrecbénulás:A kis hely okozza.

Rák:A hörcsögöknél gyakori a daganatos megbetegedés.Ha észleljük, hogy apró dudor(ok) vannak a bőr alatt vagy fölött forduljunk állatorvoshoz!

Cukorbetegség:A mandarin és mandarinos színeknél gyakori.Jelek lehetnek a cukorbetegségre:az állat elhízik, sokat vizel, kivörösödik a hasa, felpuffad.E tünetekkel mindenképpen forduljunk állatorvoshoz!

Szalmonella:Általában fertőzött étel okozza.Komoly bélbetegséget okoz.Ha úgy vesszük észre, hogy hörcsögünk szalmonellás forduljunk állatorvoshoz!

Belső paraziták:Ritka a belső parazita a hörcsögöknél.Ha a hörcsögnek hasmenése van, fehér foltok vannak a végbélnyílásán valószínűleg férges.Ebben az esetben forduljunk állatorvoshoz!


Ha szökik a hörcsög


Sajnos előfordul, hogy megszökik a hörcsögünk.Viszont egyszerűen befoghatjuk!:Egy vödör mellé rakjunk könyveket, úgy, hogy a vödör szájával azok legyenek egy szintben.A könyvekre rakjunk egy vonalzót, úgy, hogy az a vödör közepéig érjen.A vödör felett lévő vonalzórészre már csak egy kis finomságot kell raknunk és várni.A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/11Időpont 2013. nov. 8. 17:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Remélem dzsungáriairól van szó :)!

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11Időpont 2013. nov. 8. 17:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
*mindenképpen

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/11Időpont 2013. nov. 8. 18:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KELL neki víz ÉS gyümölcs, zöldség!! Próbáld meg megmutatni neki, hogy az itatóból víz jön, mivel a kereskedésben nem is látott olyant soha.

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont 2013. nov. 8. 18:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a jó és hasznos válaszokat, és azt is hogy nem a helyesírásomat oktattátok! :) Esetleg még bírtok olyan zöldséget gyümölcsöt amit szabaf vagy nem szabad?

# 10/11Időpont 2013. nov. 9. 08:15 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogyan lehet megszelídíteni egy dzsungáriai törpehörcsögöt ha már fél éves?
Tenyésztőtől dzsungáriai törpehörcsögöt?
Tengerimalac étvágytalanság! Mi a teendő?
Nem tudtok Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy kisállat kereskedést ahol roborovszki törpehörcsögöt lehet kapni?
Mennyi időbe telt nektek meg szelídíteni a törpehörcsögöt?
Találtunk egy kis sünit! Mi a teendő? Mivel etessük? Illetve mivel ne? Kb 8 cm hosszú.

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Kisemlősök rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!