Beagle tartás, nevelés szakirodalom?
Sziasztok!
Kifejezetten Beagle fajtára vonatkozó könyvek érdekelnek. Próbáltam keresni Google, de német nyelvű könyveket találtam.
Illetve ami érdekel még, olyan vadászkönyvek, amik szintén kutya neveléséről szólnak.
Ha van olyan, amit már olvastatok es tényleg hasznos, megosztanátok velem?
Előre is köszönöm, aki tud tippeket adni!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Jó pár évvel ezelőtt tartottam Border Collie-t s bár jártam kutyatrénerhez, szobatisztaságra meg tudtam nevelni, póráz nélkül sétált kijelölt helyeken és első szavamra visszajött, mégis a túlzott energiája rombolásra késztette így új biztos otthont kellett választanom....
Több helyen olvastam, hogy tizenöt-húsz óra csomagtérben tartózkodás valami elképesztő (egyenesen állatkínzó) megrázkódtatás akármilyen éber kutyának! Így ilyenre - én - még csak gondolni sem merészelnék! Ha ezeknek a (különböző) gazdiknak mindenképpen vinni kell több...
Előre leszögezem, hogy gondolatban sem tudom elképzelni hogy megváljunk tőle, de néha már nem tudjuk mit kezdjünk vele, úgy érezzök rossz ötlet volt örökbe fogadni. Egy kb. 13-16 hónapos kutyáról beszélünk aki most van velünk kb. fél éve. Kedves aranyos, annyira...
Sajnos a kutyánk ugatós. Hiába futtatjuk, fárasztjuk, ha unatkozik, talál valamit az udvarban és feszt csaholja, úgy játszik. A szomszédok elviselik, de az egyik többször feljelentett, rendszeresen jár ki a közteres ellenőrizni, és elegem van már ebből. Télen be...
Mennyire ment jól? Mik voltak a nehézségek?
Nem rögtön három - egyikből sem! Ez a kiírás ezt nem is feltételezi! Nem erről szól a fenti félkövérrel szedett kiírás - mert ami szükséges, az ott olvasható. Köszönöm a segítőkész, hasznos észrevételeiteket! (Majdnem kimaradt a példából: ha egy-egy családnak több...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!