Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jobb a kutyát külön oltatni...

Jobb a kutyát külön oltatni veszettség és kombinált oltással? Kevésbé terheli meg a szervezetet?

Figyelt kérdés
2025. ápr. 18. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
igen szoktak hagyni időt a kettő közt.
2025. ápr. 18. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első pár veszettség elleninél sok állatorvos külön szokta ezért, később már régi ismerős.
2025. ápr. 18. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első 2 veszettséget külön KELL adni, ez a szabály. Utána már össze lehet vonni. Szerintem kb mindegy, nem a veszettség elleni oltás viseli meg azt a kutyát, aki érzékeny rá, hanem a többi. A veszettség pluszban már nemigen oszt vagy szoroz (persze, a többségnél)
2025. ápr. 18. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:
61%
A mi környékünkön már az összes rendelőben évek óta külön javasolják beadni, nem csak az első kettőt, hanem később is, két hét különbséggel. És nem számolnak fel érte külön vizsgálati díjat, tehát nem azért, hogy plusz pénzt hagyjunk ott.
2025. ápr. 18. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minimálisan megharapott egy idegen kutya, aggódnom kéne veszettség miatt?

Éppen vérzik egy kicsit, kb. 1 centi hosszú karcolt seb, úgyhogy semmi komoly. Nagyvárosban rátámadt a kutyámra, de volt gazdája, viszont az "incidens" után mindketten csak siettünk tovább, nem gondoltam, hogy felsértette a lábamat, amikor megpróbáltam lerugdosni a...

Meddig véd a veszettség elleni oltás?

1 hete lázas beteg vagyok, így nem tudtam elvinni a kutyámat oltásra, 5 napja kellett volna kapnia. Legjobb esetben is csak jövőhéten tudom elvinni beoltatni.

Kötelező jelenteni, ha a saját kutyusom véltelenül ráharapott a kezemre?

Egy kisméretű kutyusom van, egészséges, barátságos. Sajnos, 2 hónappal elvagyunk maradva az oltásokkal. Reggel, amikor próbáltam egy csontot kivenni a szájából, a szemfoga mélyen belement a kezembe. Erősen vérzett, úgyhogy elmentem a kerületi kórházba...

Ezért bírság jár? (Veszettség elleni oltás)

Sziasztok. A kutyusom megkapta a 3 hónalos korában járó veszettség elleni oltását, ugye 6 hónap múlva esedékes a következő. Aztán jön az évenkénti oltás. Nekem sajnos egy családtag betegsége elvitte a pénzt és a figyelmet a kutya második veszettség elleni oltásáról ami...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!