Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit érdemes tudni a német...

Mit érdemes tudni a német dogról? Mivel érdemes etetni?

Figyelt kérdés
Régóta tetszik már ez a fajta és most lesz saját lakásom, amiben tarthatok. Elsősorban az etetésére lennék kíváncsi. Én úgy gondolom, hogy vegyesen prémium táppal és hússal lenne nekem a legmegfelelőbb. Tisztában vagyok vele, hogy nem olcsó a tartása és nem is hosszú életű, de muszáj életemben egyszer megtapasztalni milyen egy ekkora kutyát tartani. Első sorban olyan emberek válaszát várom akinek van, vagy volt már dolga ezzel a fajtával . Mindenre kíváncsi vagyok vele kapcsolatban.
tegnap 22:39
 1/5 anonim válasza:
82%
Lakásba nem való.
tegnap 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

2 dolgot tudok mondani:

- etetés naponta többször, kis adagban.

- gastropexiát kérni az állatorvostól - ha szuka egy altatásban megvan az ivartalanítással.

Igen, nem élnek sokáig, de egy kutya sem érdemli meg, hogy gyomorcsavart kapjon.

tegnap 22:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem javasolom a fajtát. Az egyik legbetegesebb. Nem normális, hogy oda jutott a tenyésztés, hogy kötelező a gyomorcsavarodás miatti műtét. A 6-7 éves átlagéletkor szintén nevetséges, főleg úgy, hogy más óriástestűek 12-14 évekig elélnek. Az ilyen fajtát bojkottálni kell, talán akkor a tenyésztők észbekapnak.
ma 06:08
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Lakásba egy ilyen hatalmat kutyát...? Tarts inkább akkor egy medvét...

Nem kicsit lenne állatkínzás egy ekkora kutyának a lakásban tartás...

ma 06:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit tudod sétáltatni? Mert volt ismerősöm, aki német juhász-kaukázusi mixet tartott lakásban. Mondjuk ő szinte csak aludni járt haza, rengeteget sétált a kutyával.

Nekünk a német dog télen (Erdélyben, és akkor még rendes telek voltak, újabban már nálunk sincs hó...) benti kutya volt. Rendszeresen kiengedtük, és odaállt mellénk látványosan vacogni, ha elég volt :D

Bent egy sötét szobában volt neki kialakítva egy kellemesen fűtött sarok. A kutya is fekete volt, és olyan szépen viselte magát, hogy ha nem tudod hogy ott van, akkor észre sem veszed. Nem volt egy izgága típus, le is volt mozgatva, jól elvolt a kuckójában.

ma 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!