Nagymamám adott a kutyámnak egy kisebb szelet nyers sertés karajt, gondolván mennyire kunyerált. Nem volt eddig semmi gond viszont most habosat hányt fel és nagyon liheg. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Ma rántott húst csinált. És megmosás után adott neki egy szelettel. Ezt akkor mondta el mikor rá kérdeztem mit adott neki ma. Tudom hogy azt tilos. És még adott neki a már kisütött húsból is miután kihült. Na most hányt egy hatalmas habos hányást és liheg és jár kell mindenhova mert ideges. Nem tudom mit kéne tennem. Konkrétan egy kis faluban élünk ahol orvos sincs és nincs kocsim se. Ivott kicsit, de nem tudom mitől lehet ez. 15 éves kutyáról van szómáj. 19. 21:52
1/31 A kérdező kommentje:
De a habos hányás, remegés és lihegés csak nem normális
máj. 19. 21:59
2/31 anonim 

válasza:

A nyers sertéshús leginkább amiatt van tiltva, mert Aujeszky-betegséget hordozhat. Annak a lappangási ideje viszont minimum 3 nap, tehát még nem jöhetett volna ki rajta. Valószínűbb, hogy a gyomrát rontotta el vele, vagy épp valami teljesen más baj van ami véletlenül esik egybe a karajevéssel.
3/31 anonim 

válasza:

Semmi baja, csak nincs hozzá szokva, és mohó volt. Holnapra minden oké lesz.
4/31 anonim 

válasza:

És egy azonnali féreghajtást javasolnék, nyers disznóhúst kutyának soha nem szabad adni.
5/31 anonim 

válasza:

Nyers húst nem szabad adni sem embernek, sem állatnak
6/31 anonim 

válasza:

Szerinted mikor egy macska madarat, egeret, patkányt vagy bármi mást fog magának akkor azt meg is süti??
7/31 anonim 

válasza:

Amikor egy állat fog magának eleséget, az még él, akkor hal meg, nem dög.
A bő olajban sütött hús okozhat ilyen panaszokat még embereknél is. Gyerekként olyan zöldet (epét) hánytam az olajban készült dolgoktól, hogy csak na. Reméljük nincs komoly baja a kutyusnak. Arra ügyelj, nehogy kiszáradjon és minél hamarabb doki.
8/31 anonim 

válasza:

Idős kutya emésztőrendszere már érzékeny, minden megviselheti. Baja nem lehet a nyers disznó hústól, az Aujeszky-n kívül, amire kb 0% esély van, illetve mint írták, tüntetekhez napok kellenek. Ha holnapra nem lesz jobban, akkor állatorvoshoz kéne vinni, de ha baja van a kutyának nagyon nagy eséllyel nem a hústól van, inkább a kora, egészségügyi állapota, rejtett betegsége lesz a ludas.
9/31 anonim 

válasza:

"Tudom hogy azt tilos." Honnan "tudod"? (Ahonnan tudod onnan ne fogadj el többé "jotanácsot"!
10/31 anonim 

válasza:

Disznót semmiképp nem adunk nyersen!!!!!!!!!! A mamáddal beszélgess el, hogy ez roh@dtul nem oké!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!