Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lehet a kutyának fehér...

Mitől lehet a kutyának fehér hüvelyváladékozása?

Figyelt kérdés
A sztori röviden: 7 éves Yorkiról van szó, januárban tüzelt majd márciusban álvemhes lett, amivel állatorvoshoz fordultunk, már akkor is volt ez a váladékozás. Azt írta a papírra, hogy hydrometra, illetve Cabergovet gyógyszert kapott 7 napig. Ettől nem sokra rá rózsaszín lett a váladékozás, amivel elmentünk egy állatklinikára, azt hittem méhgyulladás, csináltak vérvételt, ultrahangot, illetve kenetmintát vettek, amiből kiderült, hogy a hormongyógyszer előbbre hozta a tüzelését, várjuk meg még elmúlik, majd 2 hónap múlva ivartalanítás. Van is júliusra időpontunk. Múlt héten voltunk szív és hasi ultrahangon, illetve megállapították, hogy ismét elvemhes és persze megint van ez a váladékozás. Amúgy teljesen jól van, eszik, iszik, jó kedvű, nem beteg, csak nagyon idegesít, mert nem tudom ez mitől lehet, a neten se találok semmi mást csak méhgyulladás, ezért is futkozok vele ennyit orvoshoz, mert ezen parázok. Valaki találkozott már ilyennel?
tegnap 14:29
 1/4 The Bing Bang Theory ***** válasza:
Az, hogy rózsaszín váladék jött, valószínűleg a méh összehúzódására és a pangó váladék kiürülésére utalt. Ez lehet bakteriális, gombás, vagy ritkábban parazitás eredetű. Főleg ivartalanítatlan szuka kutyáknál fordul elő gyakrabban hormonális ingadozások miatt. Az ivartalanítás épp azért javasolt, mert ez megszünteti ezeket a hormonális hullámzéseket. Ez okozhat visszatérő váladékozást, és hajlamosíthat a súlyosabb pyometrára. Az ultrahang és vérkép általában segít a kizárásában, de egy enyhébb, nem gennyes gyulladást nehezebb diagnosztizálni. Az ivartalanítás a legjobb megoldás a problémádra, ami megszünteti a hormonális ingadozásokat, az álvemhességeket és a méhvel kapcsolatos problémákat. Addig valószínűleg csak a hormonális háttérrel és az álvemhességgel járó enyhe váladékozásról lehet szó, ami az ivartalanítás után meg fog szűnni.
tegnap 15:14
 2/4 A kérdező kommentje:
1es nagyon szépen köszönöm, igazából már van időpont ahogy írtam ivartalanításra, ugye azt mondták a 2 hónapot meg kell várni, csak arra voltam kíváncsi hogy addig hetente menjek vele orvoshoz nem e mégnyulladása van? :D
tegnap 15:18
 3/4 The Bing Bang Theory ***** válasza:
Érthető, hogy a legjobb szándékkal vinnéd hetente orvoshoz, de nem szükséges ennyire sűrűn. Mivel az ultrahang és a vérvétel nem mutatott ki súlyos méhgyulladást, az azt jelenti, hogy a kutyusod jól van.
tegnap 15:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, direkt azért kértem a vérvételt is, hogy nézzék meg hogy nincs e gyulladás a szervezetében, de teljesen negatív lett
tegnap 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!