Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

Eltünt a kutyám. Van benne kutyachip, hogyan kerestessem meg?


 2009. márc. 3. 12:20  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
A netboardon gyűjtik össze országosan a talált, keresett kutyák adatbázisát. Irj nekik és itt figyelheted is, hogy nem látták-e valahol mint talált vagy gazdátlan kutyát.
Ha chippes és regisztrált, akkor megtalálás esetén jelentkezni fognak nálad.
[link]

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2009. márc. 3. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tegyél ki hirdetéseket, internetre, utcára. Ne csak közelre, hanem messzire is, ahol esetleg nem nagyon jártok. Híd fel a környék összes állatorvosát és menhelyét. Egyszer 1 talált kutyát Bp-ről Székesfehérvárra vittem menhelyre, mert az összes Budapesti menhely tele volt, sehol nem tudták fogadni! Ha tudsz, ajánlj fel jutalmat a megtalálónak, főleg, ha értékesebb fajtatiszta kutya volt, de a benzin -és állatorvosi költséget mindenképpen illik megtéríteni. A chip akkor segít, ha valaki megtalálja és leadja egy menhelyen vagy állatorvoshoz viszi, ott le tudják olvasni és így visszajuttatják hozzád.
További infó + elveszett-talált kutya hirdetések: [link]
Majd írj, hogy megtaláltad-e!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2009. márc. 3. 12:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A "hogyan kerestessem meg" nem éppen helyes kifejezés, ugyanis a legtöbbet neked kell azért tenned, hogy megkerüljön. Plakátolj minél nagyobb körzetben, neten keresztül a menhelyeket is eléred. Mindenképpen fényképpel ellátott plakátokat, leveleket készíts, és hangsúlyozd, hogy van chipje. Állatorvosok figylemét is hívd fel a kutyára, aki befogadta első körben úgyis oltani viszi. Esetleg ha baleset érte, akkor is dokihoz kerülhet.
A www.netboard.hu oldalra pedig tényleg érdemes feltenni az eltűnését.
Sok szerencsét a kereséshez!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2009. márc. 3. 12:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Fényképes hirdetések mindenhova, utcára, állatorvosi rendelőbe, kutyakozmetikába, internetre, újságba, ahova csak lehet! Érdemes gyakran ellenőrizni a sintértelepeket is (Budapesten www.illatosut.hu)! A chipet az állatorvosok tudják leolvasni, és a szám alapján tudják kikeresni az adatbázisban a tulajdonost. De ha valaki megtalálta a kutyát, és meg akarja tartani, akkor nem biztos, hogy megnézeti a chipet.
Nagyon drukkolok, hogy megkerüljön a kutyus!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2009. márc. 3. 15:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Előző válaszoló vagyok, azt kifelejtettem, hogy a www.allatok.info is egy nagyon részletes elveszett-talált kutya adatbázis.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 2009. márc. 3. 16:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A chip csak arra való, hogy ha beviszik állatorvoshoz, akkor le tudja olvasni, és ha benne van a naaagy központi adatbázisban a csipszámhoz tartozó név és elérhetőség, akkor megvagy - ha nem, akkor körüljárhatod az összes állatorvost, hogy ha ezt a számot fedezik fel talált kutyában, akkor szívesekedjenek téged hívni.
Illetve persze az összes létező elveszett kutyás fórumot és a plakátolást is javaslom ezerrel!

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2009. márc. 4. 22:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése


Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | WebMinute Kft. | | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu