Taknyos, tüsszög, köhög a kutyám, van erre valami természetes gyógymód, ami nem antibiotikum, és adni érdemes neki?

válasza:

válasza:

válasza:Mennyi idős a kutyus? Láza van?
Azért kérdem, mert mi gyakran átesünk a kennelköhögésen (sokat vagyunk nagy kutyás társaságban, és eddig minden évben az őszi és a tavaszi járványba is belecsúsztunk) és az utóbbi kettőnél én már nem terheltem antibiotikummal. Persze a lázát mértem, meg tudom, hogy más ismeri az immunrendszere a dolgot, felnőtt, fitt egészséges kutya. Kölyök vagy idős kutya esetében MINDENKÉPPEN ORVOS és ha felnőtt a kutya, de a láza van, vagy levert, rossz kedvű akkor is.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy meghallok egy szipogást, köhintést, akkor rögtön veszek echinacea cseppet, lándzsás utifű sziruot (Dr. Theiss) illetve B és C vitamint. Ilyenkor az ételt nem kaphatja szárazon, hanem mindig felpuhítom neki forró kamilla teával, vagy meghűlés elleni teával, vagy vöröshagyma levessel. Fontos, hogy ne legyen száraz a kaja, mert az tudja irritálni.
Echinaceat májkrémes kenyérdarabkára csepegtetem, elsőre 20 cseppet, utána három óránként öt cseppet. Lándzsásutifű szirupot reggel este a kajájába teszem, délben meg lenyalogatja kanálról, aztán habzik a szája :)
Nálunk az utolsó két alkalommal ettől másnapra jelentős javulást láttam, negyedik-ötödik napon már szinte tünetmentes volt. Idén tavasszal meg tök megúsztuk, mert van nálam egy mentett kutya, és most folyamatosan kapják mindketten reggel este az echinaceat, mert tartottam tőle, hogy a mentett kutya hazahoz valami vírust a menhelyről.
Viszont nagyon fontos, hogyha az ilyen kezeléstől nem javul, esetleg romlik, vagy belázasodik, elkedvtelenedik a kutya, akkor rögtön orvoshoz kell vinni, mert simán rámehet a tüdejére. Tehát otthoni gyógymódokkal tényleg nagyon odafigyelve szabad csak kezelni, mert a kennelköhögés néhány szurival megúszható, egy tüdőgyulladás viszont az életébe is kerülhet.

válasza:Akkor vidd orvoshoz. Tuti kennelköhögés, nekünk szólt is a dokink, hogy most járvány van, sok kutyát vittek hozzá kennelköhögéssel mostanában. az a baj, hogy elsőre nem biztos, hogy az immunrendszer legyőzi a dolgot, ráadásul a fiatal szervezet még sokkal sebezhetőbb, sérülékenyebb, gyengébb.
Fél évesen nem játszanék házi praktikákkal.

válasza:A féregtől nem tüsszög a kutya ...
Biztos hogy kennelköhögés, minél elöbb antibiotikumra van szüksége. Ha meggyógyult oltathatod ellene.
Kamilla teán kívül mást ne adj neki. Én a tápra szoktam ráönteni és akkor le lefetyelik róla.

válasza:A férghajtót a dokinál lehet kapni.
Lehet ,hogy furcsának találod, de az én kutyámnak adtuk C-vitamint.A kutyám minden évben a legkisebb lehüléskor megfázik.Ez bevált.Nekem bulldogom van.Ha a te kutyád is bírja akkor adhatsz neki gyümölcsöt is.
Kapcsolódó kérdések:
Nagyon köhög a kutyánk, szeretnénk neki segíteni valahogy, de nincs pénzünk állatorvosra. Szegényke fehér váladékot köhög fel. Mit tudunk ilyenkor tenni?
állatorvoshoz nem akarjuk elvinni mert az ugyis csak szteroidot irna ki neki és az meg tönkreteszi a máját és bele pusztulhat szóval ezt inkább hanyagolnánk.
Elég kellemetlen a helyzet mert ő benti kutyus. Van e valakinek tapasztalata? Mi a megoldás gyógyszer?milyen és mennyibe kerül? köszi a válaszokat!
Az egyik ismerősömnek van egy beteg kutyája olyan mintha náthás lenne. Szegénynek ki van sebesedve az orra és rá van száradva a takony, köhög és taknyot köpköd de iszonyt nagyot. És az az idióta nem hajlandó elvinni a kutyáját mert úgy is túléli
Esetleg valamilyen természetes gyógymód vagy gyógyszer, ami meggyógyítana?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!