Ha grabanc rázásnál felsikít a kiskutya, akkor az hiszti vagy tényleg fáj neki?
Érdekes, én 2 rottweilert is felneveltem, ők is nagytestű kutyák, mégsem emelgettem őket SOHA a nyakuknál fogva!
Gondolom neked tetszik utolsó, ha a tarkódnál fogva lóbálnak.
HISZTI!
Főleg hogy odakap. Az én kutyám sosem tűrte, hogy a nyakánál bármit is matassak. Alapból ráfogott a kezemre. Bár ez a fajta híres erről. Vizsla.
Itt két dolog van. Egyrészt ezt a büntetést csak akkor alkalmazd, ha nagyon rosszat csinált. Pl harap. Hiszen önmaga a büntetés is egy másik büntetést fog bevonzani.
Ugyanis ha odakap akkor már azért is büntetni kell.
Én csak fővesztéses esetekben "grabancolok". Tehát ami nem soha és eszébe se jusson.
Ha pl megrág valamit akkor csak odébb toltam, vagy szétnyitottam a száját és kivettem belőle. Nálunk mondjuk a szóbeli leszidás elég szokott lenni.
Sajnos sok kutyasuliba mondják ezt a grabanc dolgot, de nem minden kutyánál válik be, és sokszor csak olaj a tűzre.
És még valami felnőtt kutyát is el lehet emelni a grabancánál fogva mert NEM FÁJ nekik, vagy legalábbis nem annyira mint amekkora hisztit csapnak.. Esetleg ha nagyon nehéz akkor a fenekénél is markolunk. Utálják. Mert így a kölykökkel bánik az anyakutya és ez nekik nagyon ledomináló. De ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!