Border collie kennel?
Sziasztok.Lehetőleg 80E vagy 70Etől -100Eig.
Előre is köszi.
Az egyik tenyésztő oldalán ezt találtam:
Mielôtt az árra rákérdezne:
Gondoljuk együtt végig, mennyibe kerül egy kiskutya a lelkiismeretes tenyésztônek, mire 8 hetes lesz. Először is legalább az anyakutyát meg kell
vásárolni. Ez az összeg egy külföldi szuka esetében legalább duplája a hazai áraknak, inkább több, amire még rá kell számolni a hazaszállítás
költségeit. Felnevelni nem kerül többe, mint egy hobbikutyát (persze csakis prémiumkategóriás kutyatápokról lehet szó, és minden oltásról),
viszont mindenféleképpen szükség lesz egészségügyi szûrésekre: csípôszûrés, könyökszûrés, esetleg vállszûrés (20 ezer forint feletti összeg),
genetikai szûrésekre (a legolcsóbb is 10 ezer forint felett van), szemszûrésre (10-20 ezer forint), hogy garantálhassuk, az ô kölyke is egészséges lesz.
Ha egészséges a szuka, akkor a következô lépés a kiállítások és a munka (legalább kutyaiskola a megfelelô szocializáció érdekében, valamint
rendszeres képzés, amire a border collie-nak szüksége van). Nevezés ára 5-20 ezer per kiállítás, plusz a benzin legalább ugyanennyi, külföldi
kiállítások esetén több. Semmiképpen sem vonjuk tenyésztésbe a szukát kétéves kor előtt, addig csak költünk rá (és szeretjük természetesen,
foglalkozunk vele folyamatosan). Ezután választ az ember fedezôkant, amelynek ára legalább egy kiskutya ára, külföldi, jó nevû kutya esetében
a magyar ár 3-4-szerese. A kiskutya árában a legkevesebb az a néhány ezer forint, amibe a törzskönyv kerül, de a minôségi táp, a kiváló minôségû
hús és zöldségek, vitaminok, a két oltás, a féreghajtás, az állatorvosi kontroll (a vemhes szukánál, az ellésnél, a kiskutyáknál), valamint
a felszerelések, amelyekre szükségünk van, szintén tekintélyes összeget tesznek ki. És akkor nem beszéltünk arról, hogy mennyi munka
és munkaóra naponta, hogy a kölykök egészségesen, tisztán és jól szocializáltan kerüljenek az új gazdikhoz.
Végül, de nem utolsósorban: a lelkiismeretes tenyésztô az öreg, a beteg kutyától sem szabadul meg, hanem élete végéig megadja neki azt
a szeretetet, gondoskodást és orvosi felügyeletet, amire neki szüksége van. Mert a tisztességes tenyésztônek a kutyája elsôsorban a társa, a barátja.
Ami pedig nem vagy csak részben pénzkérdés, de ugye, önnek is nagyon fontos: az egészségügyi garancia, hiszen ezen múlik, hogya leendô kutyájának
milyen lesz az életminôsége; valamint a kiskutya élete végéig járó támogatás, tanácsadás (és aggódás!), amire mindenkinek szüksége lehet.
Kérem, ezek tudatában gondoljon bele, hogy a vételár sok-e vagy kevés,
és máshol, ahol olcsóbban talál border collie-t, vajon mit spóroltak le a felsoroltakból.
szerintem teljesen korrekt dolog. nem tudom konkrétan mennyi nála. de szerintem azt a pár tíz ezer forintot már ne spórold le,hogyha tenyésztőtől szeretnél. már pedig tenyésztőnél nem igen van kutya 100 alatt. talán a kevésbé népszerű fajtáknál lehet. de ott sem nagyon.
Értem,köszönöm.Esetleg(bármilyen árkategóriában) tudnátok mondani Pest megyei bc kennelt ami hobby célú?
Köszönöm nem kérek a"ne csak a legközelebbi kennel legyen előnyben"böl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!