Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Albérletet keresek Debrecenben...

Albérletet keresek Debrecenben kutyusommal, miért ilyen nehéz ez?

Figyelt kérdés
Miért nem akarják kiadni a lakást, ha kutyusom is van?
2016. szept. 4. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Hullajtja szőrét, rosszabb esetben bepisil/bekekál, behordja a sarat stb. Egy tulaj se szereti, ha amortizálódik a lakás, mert felújítani veszteség, én se adnám ki állatos embernek, mikor kiadhatom állat nélkülinek ugyanazért a pénzért.
2016. szept. 4. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos kutyussal mindenhol nehéz.

A macskát még megértem, mert az szétkaparja a lakást, a kutyával nem értem, mi a gond. Hacsak nem pici kölyökkutya, akkor semmilyen kárt nem okoz. Egy kisgyerek ezerszer gázabb, na az aztán szétkap mindent.

2016. szept. 4. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából azért, mert a legtöbb ember egyszerűen gondolkodik, mint az első válaszoló.

Mert nem jut eszükbe, hogy a kutya szőrét ki lehet kefélni, a sétáltatás közben el tudja végezni a dolgát, és nem feltétlen hord be sarat, de ha mégis, nem a főbérlő fogja kitakarítani, hanem én.

A lakás meg a használat során eleve amortizálódni fog, a kutya nélküli bérlőknél is, mivel koszt és szemetet mindenki halmoz fel.

2016. szept. 4. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi most kutyásnak adtuk ki. Pesten :)

Az állatbarát helyek oldalon néz körül :)

2016. szept. 4. 20:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen azért nehéz,mert a kutyátlanok,kutya gyűlölök csak annyit látnak,hogy hullik a szőre,koszos,büdös,bolhás,ugat,bepisil,bekakil, agresszív.

Pedig van jó néhány fajta pl yorki,bichonok,uszkár amiknek nem hullik.

Mellesleg egy jól ápolt,nevelt kutya a légynek nem árt.

Nálunk két kutya van,de senki meg nem mondja,hogy kutyás lakás,néhol a játékaik fellelhetőek,a tálak meg a fekhely. Ezen kívül tisztaság,rend van. Büdös sincsen.

Ha pedig bepiszkítanának feltalálták már a domestoszt meg a felmosót.

Koszt meg az ember is felhordja a lakásba,nem csak a kutya,de mivel az ott lakó takarít nem a tulaj..így ez sem értem miért hozzák fel...

Persze,sajnos vannak rossz példák is,így részben miattuk is nehéz.

Olvastam vhol,hogy egy kutyás ember adta ki egy lakását kutyásnak, olyan károkat okozott a kutya,hogy ő többet kutyásnak nem adta ki. Mivel a saját lakása és ha vmi elromlik,tönkre megy akár csak a parketta felázik a kutyapisitől akkor kompletten ki kell cserélni az több száz ezer ft...

Esetleg még próbálj meg kiadó kertes házakat,házrészek vagy kert kapcsolatos lakást.Azok helyekre többnyire engedik a kutyát.

neten vannak fent már albérletek állatbarátoknak című oldalak,csoportok.

Meg te is rakhatsz fel hirdetést múltkor láttam egy jó pofát. A lényege,hogy röviden viccesen leírták egy kutya napját,pár cuki fotó csatolva. Annyira jó szövege volt,hogy szerintem a nem kutyások is elmosolyodhattak rajta. Lényege meg az volt,hogy tiszta,jól ápolt,kutyasuliba járó, közepes testű eb volt.

2016. szept. 4. 21:33
 6/7 anonim ***** válasza:

az a baj,hogy a kutya tulajdonosok nem minden esetben megbízhatók.tisztelet a kivételnek, de nagyon sok kutyás gazdi nem képes megnevelni az állatot. és az állandóan ugat napközben is, bepisil,bekakil stb..

nyilván ha normális a gazda és neveli meg lemozgatja, akkor meg sem látszódik,hogy a lakásban kutya van. de nagyon sok gazdinál kész szemétdomb a kutyás lakás. egy unatkozó kutya amúgy is sok mindenre képes.szétrágni a bútorokat,szőnyeget,tapétát leszedni valahogy.. stb . ezt érthető,hogy egy háztulaj sem akarja.és a rossz tapasztalatok miatt sokszor azokon csattan az ostor,akiknek amúgy tényleg jól nevelt állatuk van.

mondjuk sok esetben nagyon túlzásba esnek a lakástulajok..hallottam olyat,hogy halat sem lehetett tartani az albérletben.. szintén Debrecenben :D

amúgy biztos találsz vele is albit,csak nehezebb lesz.

próbálj direkt állatbarát helyet keresni. vagy ilyen ingatlanközvetítővel beszélni,hogy neked kifejezetten ilyen kéne,ahova viheted a kutyát.

2016. szept. 5. 07:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, ez igaz sajnos..a rossz tapasztalatok és felelőtlen gazdik miatt lehet ez. :( pedig az én kutyám szobatiszta, szerencsére nem az a nagyon szőrhullatós és egyáltalán nem büdös, mivel tisztán/rendbe tartom.. ez, hogy összekoszolja a lakást meg olyan hülyeség, mi ha feljövünk a sétáról itthon is lábtörléssel kezdjük, ha mégis behoz valamit pedig egyértelmű, hogy rögtön feltakarítom..

4es,5ös,6os köszönöm a válaszokat! sajnos a kertes házak, vagy amihez kisebb kert tartozik már drágábbak, olcsón kell keresnem :/ de nem adom fel, nézem tovább hátha akad valami :)

2016. szept. 5. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Húsbeszerzés (BARF) Debrecenben?

2 héten belül érkezik egy kis németjuhász a családba. Szeretném kipróbálni a BARF etetési módszert. Valaki tudna esetleg ajánlani Debrecenben olyan helyet ahol jó áron jó minőségű húst tudok vásárolni? A válaszokat előre is köszönöm!:)

Hogyan alakítsak ki jó kapcsolatot a kutyusommal?

Őszinte leszek, de nem vagyok rá büszke. Eddig kicsit elhanyagoltam vele a játékot, stb, inkább csak a kötelező séta volt meg napi többször. Tanítgattam, tud ülni/feküdni/forogni/parancsra ugatni/pacsit adni/helyben maradást stb... De itt meg is álltunk a tanítást...

Mit tegyek 7 hetes német juhász kutyusommal?

Felelőtlen voltam és kiskutyámat 7 hetesen elvittem barátnőmhöz. Ahol másik kutyával érintkezett, nem marta meg, de kérdéses a másik kutyus oltása, mert még nem találták meg oltáskönyvét. De úgy emlékeznek tavaly be volt oltva, de viszont én most parázok, hogy...

Hol érdemes Debrecenben kutyát ivartalanítani és mennyibe kerülne?

Egy kicsi keverék lány kutyusról van szó 5,2 kg.

Debrecenben kutyafuttató, de nem is ismerik? Szégyen?

Debrecenben kialakítottak egy kutyafuttatót, de a környékbeliek sem tudnak róla. Elmentünk, de tinik labdázni használják, a kutyát be sem tudtuk vinni. A környékbeliek nem is hallottak róla. A kutyások a parkban sétáltatják a kutyáikat. Más városrészekben meg nagy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!