Ha a ti lovatok lenne, ugranátok vele ha rosszak a lábai?
Egyrészt egy lovat sem nyírnák/nyíratnák ki, mert "elhasználódott"
Másrészt nyilván nem terhelném, ha tudom, hogy beteg lesz tőle.
Szerintem ez kb. olyan lehet, mint amikor egy rendszeresen futó embernek porckopása van (csípő, térd), lerobban, nem fut egy ideig.... Aztán jobb lesz az állapota, kedve támad megint futni aztán még jobban hazavágja magát és mehet térd/csípőprotézist betetetni.
Lovaknál sajnos lókolbász lesz belőlük....
Nem te kérdeztél pár hónappal ezelőtt? Neked van a kisbérid, ha jól emlékszem és a szüleid azt akarják, hogy ugrass, de a lovad tropa.
Ne ugrass vele! Ne csináld, mert lehet, hogy most tünetmentes, de a komolyabb megerőltetéstől megint csak fájni fog a lába és megint csak hónapokig várhatsz mire lovagolhatod, vagy lehet rendbe se jön.
A díjlovaglás is megterheli a lábait, igaz nem olyan mértékben mint az ugratás, de ha intenzíven, versenyszerűen csinálod azzal is kikészíted.
Mint akkor most is csak a lehetőségeidet tudom felsorolni:
- ez a lovad marad hobbira, lightos terepezésre, idomításra és veszel egy egészséges lovat, amivel tudsz versenyezni
- ezt a lovad eladod egy olyan helyre, ahol nem piszkálják valakinél ellehet legelőtársnak, esetleg gyerek mellé könnyed lötyögésre (és mondjuk meg is látogathatod), és te veszel egy ugrólovat
-megtartod a lovad, és lemondasz az ugratásról és minden versenyről
-megtartod a lovad, ugratsz vele és egy vagyont költesz orvosra, és ott lesz a rizikó, hogy örökre lesántul. (megjegyzem így baxnál a ki a lovaddal a legjobban)
A döntés a kezedben van, bizony a lovaglás (lótartás) lemondásokkal is jár, főleg ha csak egy bizonyos lóhoz kötődsz.
Az anyagi korlátaidat nem feszegetem, te tudod mit engedhettek meg magatoknak, viszont a döntésnél ezt is figyelembe kell venni.
Mi nem tudunk helyetted dönteni, akkor is és most is megkaptad a lehetőségeket.
Megjegyzem én az első pontot választanám a lehetőségek közül, ha anyagilag nem oké, akkor is másodikat, ha olyan fontos az ugratás.
8:28-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!