Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit mond a ló németül?

Mit mond a ló németül?

Figyelt kérdés
Igeileg wiehern, ezt tudom, viszont a nyihaha hangutánzó szónak a német megfelelőjére lenne szükségem.

2015. ápr. 24. 16:43
 1/4 anonim válasza:
Würfelzucker, bitte!
2015. ápr. 24. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Wieher! Ebből jön a wiehern ige.
2015. ápr. 26. 15:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy amúgy nem igazán szokták így használni írásban, max szóban, de akkor sem rendes mondatként, hanem csak pl. ha eljátszod a lovat, és nyerítesz: wieher. Más esetben ige: das Pferd wiehert. A másik ilyen szó a röf röf, ami németül grunz, igeként grunzen. Hacsak nem utánzod a malacot, akkor igeként használd. A többi állatnál már mindkettő teljes mértékben használható. Ugyanúgy mondhatod, hogy der Frosch macht quak, mint hogy der Frosch quakt. Itt megtalálhatod egyébként még egy jó pár állat hangját: [link]
2015. ápr. 26. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Le is mentettem az oldalt! :) Óvodában kellett "nyihogniuk" a gyerekeknek "németül" egy foglalkozás során, köszönöm a kifejtett választ is!
2015. máj. 5. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Németül ez hogyan nézne ki?

Hello Géza vagyok. Hello itt Petra. Mond, mit szeretnél Géza?

A Zöld Íjjász 2x6. részében mit mond Oli németül? (lent)

Mit mond Oliver a második évad 6. részének 20. perce körül amikor Oroszországban vannak, és rendőrautókat vesznek, de a pasi nem akarja odaadni nekik miután megkapta a pénzt, szóval Oliver odamegy és odamotyog valamit a pasi fülébe oroszul, de semmilyen videómegosztón,...

Angolul vagy németül beszél és mit mond a csávó?

ebben a videoban 0:50-nél szerintem angolul meg németül is beszél a "vicces" hangú csávó, de vajon mit mond pontosan? :) Valaki le tudná írni? (természetesen az adott nyelven tehát nem kell leforditani)

Azok akik tökeletesen tudnak nemetül azok ertik azt ami Hitler mond?

Itt van egy video ahol beszel. En nagyon jol tudok nemetül es ertem azt amit a tevekbe szoktak mondani de Hitlert nem ertem teljesen amit mond. Ti ertitek ? (nem kell leforditani)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!