Heveder iszonyos a lovam?

válasza:Ha eddig nem csinálta akkor nagy valószínűséggel a felszereléssel van a gond vagy fájdalmai vannak.
Nézesd meg dokival a lovat és szakértővel (!) a nyerget (vagyis inkább az új nyerget mielőtt megveszitek, ha a jelenlegi már úgyse lesz meg sokáig). A lovasok nagy része sajnos NEM tudja megfelelően megmondani, hogy jó-e a nyereg a lóra, ne hagyatkozz barátokra/ismerősökre ilyen komoly témában.

válasza:Lehet hogy túl szoros volt neki és ezért csinálja.Vagy valami fáj neki.
Próbáld meg lazábbra húzni.
Nekünk az egyik lovunk is ilyen, nem szereti ha meg van húzva heveder, ezért mindig lazán van.Nehezebb így felülni, fordul a nyereg, de évek óta ezt csináljuk.Ő még a zablát se szereti,nagyon nehezen kapja be, tiltakozik mindig előtte.
Kapcsolódó kérdések:
A lovam hátán mindig csúszkál a nyereg, ha meg van húzva a heveder rendesen, ha nincs. Nem hátra, hanem oldalra. Várom az értelmes válaszokat, köszönöm!
Több boltot is megnéztem de csak "pony" méretben találtam, az nagy lenne rá? (nyilván a "mini pony" lenne a legideálisabb, de nem tudom hogy ez a méret is megfelelne e. )
Amikor csak futószárazzak a lovat és nem ül rajta senki meg a feje sincs lekotve csak rajta van. Minek kell olyankor rá?
Multkor láttam egy képen, hogy a voltizs alatt nem volt semmi. Lehet úgy is használni?
Le lehet szoktatni róla? Hogyan?
Hevederhúzásnál képes földhözvégni magát (lefeküdni), hogy lehet ez elkerülni vagy enyhíteni vagy bármi?!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!