Macskarol emberre terjedhet a cernagiliszta?
Van koztetek hozzaerto,hogy házi cicarol gyerekre terjedhet e a cernagiliszta?
A gyerekorvos szerint igen,tipikus.
A házi cica is lehet ferges?Gondolom van esely ra kulonben nem kellene idonkent fereghajtani.
Ha a cica fereghajtot kap es az kihajtja belole,akkor mennyi ideig ne erintkezzen a gyerek a házicicaval?

válasza:Hogyne lehetne! A fonál féreg nagyon fertőző! Az féreg petéi akár az állat nyálával is beléd kerülhetnek!
Elég, ha megnyalja a kutya/cica az ember kezét, ő nem mos kezet, úgy eszik, vagy megdörzsöli a szemét szintén mosatlan kézzel, meg is van a bsj!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vermox kúrán vagyunk túl, 4 fős család...Már nincsen bélféreg fertőzés, viszont úgy gondoltuk, hogy biztos ami biztos alapon, megrendeljük és elszedjük a Parasic kapszulát is. Még csak pár napja szedjük, de azt tapasztaltuk, hogy nincs mellette semmi étvágyunk, ami...
Valakinek valami tapasztalat /tipp ? Nagyon idegesít már főleg hogy az okát se tudom mert kutya feregtelenitve van , én higénikus vagyok.. Tényleg fontos lenne a válasz , előre is köszönöm !
Már halottak, nem mozognak. Pár napja kapta a tablettát, de még mindig van, hogy férges. Ez gond? Úgy tudom hogy normális ha kiürülnek a halott férgek, de inkább rákérdezek.
Székletben nem látom őket, de néha olyan érzésem van mintha bennemlennének 😅 lehet csak paranoiás vagyok de néha viszket ott hátul lent, ebből gondolom. Van valamilyen vénynélküli szer esetleg?
Ma a vizsla kutyámmal játszottam és egy jó nagy velős csontot talált a fűben ráparancsoltam hogy köpje ki.. oda jött hozzám és kiköpte. Halálra dicsértem ő szétnyalt mindenhol! Utána vettem észre hogy a csontba férgek mászkálnak! Gyorsan hazamentem letusoltam alaposan! (lehet h ez segít )
Én úgy gondolom hogy ha mindenkiből sikerül kiírtani és naponta fokhagymát eszünk,ez jó rá,akkor nem lesz gond.Kutyák negyedévente oltva vannak.Lakásban van a két kutya panelban.Az lenne a megoldás ha megszabadulunk a kutyától?Másnál is előfordul szerintem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!